Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

30 Haziran '12

 
Kategori
Güncel
 

'Hormonlu Domates' ödülleri kimlere gitmiş?

'Hormonlu Domates' ödülleri kimlere gitmiş?
 

‘Hormonlu Domates’ödüllerinin sahipleri belli olmuş.

Bu bildiğimiz hormonlu domates değil, bu başka hormonlu bir domates!

Sakın toprakta mı yetişiyor, suda mı, yoksa topraksız tarım teknolojisiyle mi yetişiyor diye sormayın. Bu tür ‘domatesler’ son dönemde şehrin her alanında yetişiyor. Küçük, büyük şehir ayrımı da yapmıyorlar artık. Buldukları her ortamda yetişiyorlar!

Bu tür ‘domatesler’ öylesine örgütlü şekilde çoğalıyorlar ki; artık topluma kendilerini kabul ettirmek için örgütleri aracılığı ile ödüller bile dağıtıyorlar.

Bu ‘domateslerin’ dağıttıkları ödülleri kazananlar alır mı bilemem, ama gündemi yakından takip ettikleri bir gerçek.

Gelelim ‘Hormonlu Domates’lerin kimliğine: Onlar sokakta rastladığımız, ne kadın, ne de tam olarak erkeğe benzemeyen, cinsiyet tercihleri nedeniyle toplumdan dışlanan Gey’ler!

Her ne kadar ülkemiz bu kelimeye alışamasa da, AB standartlarını yakalamaya uğraşan ve bu nedenle bir dizi önlem alan ülkemiz, bundan böyle bu tür insanlara da alışacak.

Evet, her yıl LGBT (Lezbiyen, Gay, Biseksüel Topluluğu) Onur Haftası kapsamında düzenlenen ‘Hormonlu Domates Homofobi Ödülleri’ yine internet üzerinden yapılan oylama sonucunda farklı isim ve kurumlara verilmiş.

Ha ‘Hormonlu Domates’ ismi nereden çıktığını merak ediyorsanız, ismin babası Erman Toroğlu!

Hatırlarsanız; “Hormonlu domates yemeyin homoseksüel olursunuz” açıklaması yapmıştı.

Hormonlu Domates Homofobi Ödüllerini alanlar şöyle:

PSİKOLOJİ ÖDÜLÜ: Dr. Yusuf Karaçay’a verilmiş. Nedeni; din eksenli homofobik/transfobik ve heteroseksist açıklamaları…

BASIN ÖDÜLÜ: Yazar Ayşe Kulin’e gitmiş. Nedeni; ‘Gizli Anların Yolcusu’ kitabında eşcinsellerin dünyasını homofobik ve bilgisizce yansıtmasıymış.

ÖRGÜT ÖDÜLÜ: Mazlum-Der Genel Başkanı Ahmet Faruk Ünsal ve Genel Başkan Yardımcısı Recep Karagöz’e verilmiş. Nedeni; Ahmet Faruk Ünsal eşcinselliğin hastalık olarak kabul edilmesini savunduğu, Recep Karagöz ise ‘eşcinsellerin provokatif davranışlarla konuları saptırdığını’ iddia etmesiymiş.

DEVRİMCİ DOMATES ÖDÜLÜ: Deniz Gezmiş’in ağabeyi Bora Gezmiş’e verilmiş. Nedeni; Deniz Gezmiş’le yakın olduklarını ve beraber gazoz içtiklerini söyleyen Bülent Ersoy için “Bir tek ‘Gazoza ilaç attı’ dememiş, o kalmış, çok ayıp’’ demesinden.

KURUM ÖDÜLÜ: CHP ve BDP’nin eşcinsel haklarıyla ilgili yasa önerisini “Genel ahlaka aykırı, neslin korunmasına ters” diyerek reddettiği için AKP’ye verilmiş.

SİYASETÇİ ÖDÜLÜ: Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’e gitmiş. Nedeni; “Türkiye’de gay belediye başkanı olmaması gerektiği”ni savunmasından.

MEDYA ÖDÜLÜ: LGBT, birey ve kurumlara dönük nefret söylemi içerikli haberleri nedeniyle Yeni Akit’e gitmiş.

TV&MAGAZİN ÖDÜLÜ: Yemek programcısı İkbal Gürpınar’a verilmiş Nedeni; “Çocuklar tecavüze uğradığı için eşcinsel oluyor” demesi.

YAŞAM BOYU HORMONLU DOMATES ÖDÜLÜ: İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin’e uygun görülmüş. Nedeni de; ‘eşcinselliği ahlaksızlık, gayri insani durum olarak tanımladığı’ için.

İşte böyle…

Örgütlü toplum diye yırtınanlar, şimdilerde biraz rahatlamış olmalı.

 
Toplam blog
: 3842
: 3093
Kayıt tarihi
: 23.03.08
 
 

Antalya'da 1956 yılında doğdum. Emekliyim, Üniversite mezunuyum. Evliyim, bir oğlum var Mimar. Gü..