Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

29 Haziran '12

 
Kategori
Cinsel Sağlık
 

Ertesi gün hapı kullananlar dikkat! Fişleniyorsunuz.

Ertesi gün hapı kullananlar dikkat! Fişleniyorsunuz.
 

Sahi, iktidarın ve Sağlık Bakanlığının, yatak odalarında ne işi var?

Sayın Başbakan tutturdu üç çocuk diye…

Sonra üç yetmez beş olsun dedi!..

Daha geçen gün kadınların tenleri(!) üzerinde ellerini dolaştırıyorlar ve Kürtajı yasaklamaya çalışıyorlardı.

Kürtajı katliamla (Uludere katliamından söz ediyorlar) eş değerde bulduklarını söylediler. Hatta öyle ileri gidenler oldu ki; tecavüz sonrası oluşan hamileliğin dahi kürtaj kapsamına alınmasını kabul etmeyip, doğacak çocukların devlet tarafından bakılabileceğini söyleyenler bile oldu.

Bu yetmedi, doğumun nasıl olacağını da kendi aralarında kararlaştırıp, halka dikte etmeye kalktılar. Sezaryenin ne menem bir şey olduğu günlerce kamuoyunda tartışıldı. Herkes doktor olup, doğuma karar vermeye başladı.

Bitti mi?

Nerde!..

Arkasından hamilelik testi yapanların kimlik tespitini istediler. Bunu daha ileri götürenler oldu. Hatta bir kurum, bu testi yaptıran kızın ailesine “müjde kızınız hamile” diye mesaj bile çekti!

Sanki doğum kontrolünü böyle yapacaklar…

Herkes bu kadar da olmaz diye konuşurken, neyse ki araya Suriye’nin düşürdüğü uçağımız ve gerginlikler girince, hamilelik testiyle ilgili tartışmalara ara verildi.

Ülkenin böylesine dış bir sorunu varken, iktidar partisi ne gibi önlemler alacağına kafa yorar, kadınlarımızın üzerinden elini çeker, yatak odalarının kapılarını çalmaz derken, daha berbat bir uygulama hayata geçirildi.

Tıpkı düz liselerin tümünü Anadolu Lisesi yapacağım diyen Milli Eğitim Bakanının, yarı yolda liselerin en az yarısını Anadolu İmam Hatip Lisesine çevirmeye kalkması gibi…

Bu kaz de Sağlık Bakanlığı, cinsel ilişkinin hemen sonrasında gebe kalmamak için kullanılan 'ertesi gün hapları' için harekete geçti.

Sağlık Bakanlığı’nın ertesi gün haplarıyla ilgili, eczaneler ve ecza depoları aracılığıyla kullanım sayısını ve kimler tarafından kullanıldığını belirleme kararı aldığı, Sevil Arınan'ın Cumhuriyet'te yayımlanan haberinde yer alıyor.

Habere göre; Sağlık Bakanlığı Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Mustafa Öztürk, bakanlık olarak ertesi gün haplarıyla ilgili çalışma başlattıklarını doğrulamış.

Gerekçe:  Bakanlık olarak bu tür hapların kullanımını yaygınlaştırıp, dahi bilinçli doğum kontrolü yürüteceklermiş. Bu bir maliyet analizi çıkarma çalışmasıymış.

Maliyet analizi için bu haplardan kullananların kimlikleri mi gerekiyor?

Yoksa bu hapı kullananların kimliklerine göre maliyet artıp, azalıyor mu? 

 
Toplam blog
: 3842
: 3093
Kayıt tarihi
: 23.03.08
 
 

Antalya'da 1956 yılında doğdum. Emekliyim, Üniversite mezunuyum. Evliyim, bir oğlum var Mimar. Gü..