Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

02 Temmuz '09

 
Kategori
Haber
 

"İnsan avı" safarisi!

"İnsan avı" safarisi!
 

Milliyet internet


İnsan emeğinin metalaştırılmasına, çocukların cinsel istismarına, cephelere sürülmelerine ve bebek-anne ölüm oranlarına dair istatistikleri “kanıksamıştık”. Organ ve sonrada insan “ticaretinin” geldiği boyutlar arşivlenmişti. Ancak son gelen haber(1), tam anlamıyla, tiksinti verici: Bir Rus şirketi, yüksek bedeller karşılığında düzenlediği tekne turlarıyla müşterilerine “Somali’li korsanları avlama” olanağı sunmaktaymış.

Sorarım korsan da olsalar bu haberde söz konusu olan ağır insanlık suçunu hafifletici bir tek sebep gösterilebilir mi?

Bu da olduysa, insanoğlu bütün cennetlerden kovulmaya aday ve kendi cehennemini yaratmış düzeyde aşağılık prototipleri çoğalmış demektir. Çünkü bütün dinlerden dillere, “bilerek insan canı almanın günah sayılması” gerçeği çiğneniyor, para hırsı için göz ardı edilen bu gibi iğrenç örnekler eşliğinde, insanlığın ortak vicdanı delik deşik ediliyor, demektir.

Duymuştum da inanmak istememiştim; yıllar önce, bir İtalyan şirketinin Afrika’da “çocuk avı safarisi” düzenlediğine; o “av” partilerinde çocukların kanları ellerine bulaşanların bin dereden gelen zemzem suyuyla yunsalar arınamayacaklarını düşünmüştüm.

Güncel haberde “müşterilere ek ücret karşılığı mermiler veriliyor” deniyor ve yine de “ıskalayan” ya da silahı bile kaldıramayan iktidarsızlık hallerinde, profesyonel vurucu timin hazır bekletildiği ifade ediliyor.

Bir önceki paragrafta bilerek “iktidarsızlık” sözcüğünü kullandım. Bu türden sapıklık yapanların cinsel yönden sapkın oldukları ya da beyin kimyaları da dahil çok ağır kişilik bozuklukları taşıma olasılıkları elbette uzmanların konusudur. Ben günde 2 dolara yaşanılmaya çalışılan açlığın dünyasının bu hale gelmesinden infial duymaktayım.

Yapanı ve yaptıranı lanetlemek yetse, dünyanın laneti üzerlerine olsun diyeceğim. Ancak ahirete bırakılmadan, yasası, eğitimi, ekonomisiyle yepyeni bir dünya kurulması gereği bir kez daha yüzümüze bir tokat gibi çarpıyor.
Vicdandan geriye ne kaldıysa bu, o kadar mümkün!

(1): http://www.milliyet.com.tr/GaleriHaber.aspx?aType=GaleriHaber&ArticleID=1111631&PAGE

 
Toplam blog
: 374
: 491
Kayıt tarihi
: 16.08.06
 
 

Merhaba! Toplumsal, siyasal, ekonomik ve kültürel olgularla ulusal ve evrensel düzlemde ilgilenme..