Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

30 Mart '15

 
Kategori
Türkiye Ekonomisi
 

"Kanal İstanbul" nedeniyle oluşan devasa ranta devlet el atmalıdır!

"Kanal İstanbul" nedeniyle oluşan devasa ranta devlet el atmalıdır!
 

Bu projelerin gerçekleştiği alanlarda Devlet, oluşacak devasa rantı belli şahısların cebine gitmesini önlemek için Maliye Bakanlığı bünyesinde Hazine ile müştereken Milli Emlak da bu konu ile ilgili


Devletimizin gerçekleştirmekte olduğu Kanal İstanbul, Havaalanı ve üçüncü Köprü den teşekkül devasa projelerin etrafında oluşan gayrimenkul ranttın haksız bir şekilde parası olan sermaydarların cebine girmesinin önüne geçilmesi ve halkımızın hakca paylaşımı ve Devlet hazinesine yeni bir kaynak oluşturma adına yetkililer konuya el atmalıdır.
 
Bu projeler Türk Milleti adına Türk Hükümeti tarafından yapılmaktadır. Dolayısıyla Millete ait bir iktisadi kıymetin ortaya çıkması demektir. Bu projelerin bulunduğu bölgede ki kişisel mülkiyetlerin kısa zamanda binlerce kat kıymet artışı sadece bu bölgede ki mülk sahiplerinin cebine akması halinde (ki akıyor) hakca bir paylaşımdan söz edilemez.
 
Bu projelerin henüz dedikodusunun yayıldığı günlerde bile bu bölgelerde ki mülk satışlarının değer kazanımlarının onlarca yüzlerce kat birden artması herkesce malumdur. Bu artışlar henüz işin başlangıcında olduğundan para sahibi zenginlerin geleceğe dönük olarak iştehasını kabartmakta ve ileriki zamanda yüzlerce binlerce kat daha fazla ranta dönüşeceğini bildiklerinden bugün tereddütsüz mülk satın almaktadırlar.
 
Devlet bu projeleri gerçekleştirirken ortaya çıkan bu devasa iktisadi rantı kişilerin cebine değil halkdan isteyen herkesin katılımı ile birlikte Devletin Hazinesine kazandırmalıdır. Devletin görevidir bunu yapmak. Herhangi bir baraj ve benzeri kamu yatırımlarının yapıldığı yerlerde özel mülkiyetlerin istimlak edildiği gibi bu projenin yapıldığı alanların oluşan ranttan gelecek 25 yılda etkilenebilecek hinderlantın tamamını mülk sahiplerinin de gönüllü olarak katılımının sağlanabileceği ve isteyen her vatandaşın da alabileceği gayrimenkule dayalı Devlet Tahvillerine dönüştürmek suretiyle Devletin tasarrufu altına almak için istimlak edilmelidir. 
 
Bu projelerin gerçekleştiği alanlarda Devlet, oluşacak devasa rantı belli şahısların cebine gitmesini önlemek için Maliye Bakanlığı bünyesinde Hazine ile müştereken Milli Emlak da bu konu ile ilgili yeni Daire Başkanlığı kurup görevlendirmek suretiyle bu sistemi hayata geçirmelidir.
 
Toplam blog
: 53
: 1175
Kayıt tarihi
: 08.10.10
 
 

Mali Müşavir&Bağımsız Denetçi 1964 Doğumluyum. Çorum İli İskilip İlçesinde yaşamaktayım. Evliyim ..