Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

02 Ekim '14

 
Kategori
TV Programları
 

"Kara Para Aşk" dizisi imam nikahı kıydı

"Kara Para Aşk" dizisi imam nikahı kıydı
 

Kara Para Aşk dizisi sezon finali yaparken seyirciye 1-0 önde gitmişti. Atılan bu gol sezona nasıl yansıyacak diye beklerken de fragmanda aşk koktu. Polisiye diye seyretmediğim dizilerden biri Kara Para Aşk! Ben polisiyeyi severim de Türk halkı bu tür yapımları pek sevmiyor. Seyircimizin polisiye seyretmeyi pek sevmemesi nedeni ile de polisiye tarafı aşkın çeşnisi olmuş.

Öyle aşklar ki artık imkansız aşkın en üst mertebesine yerleşmiş aşklar konuya iyiden iyiye dahil oldu. Nikahsız ilişkileri bırakalım da bir imam çağıralım sahneleri ekrana geldi. Metin’in imam nikahı ile noktaladığı aşkı ile ruhunun isini-pisini temizlediğine inanmak mümkün mü? Ayrıca resmi nikah ile hukuk önünde korunan kadın, imam nikahı ile yasalar önünde evli sayılmıyor. Haliyle bu sahne beni çok sıktı! İmam nikahına özendirmek mi, yoksa yasak aşkı temize çıkarmak için mi senaristlerin aklına geldi bu sahne?

Dizilerle yaşayan ülkemin insanları resmi nikahın ne demek olduğunu bırakıp imam nikahı yeteri bu sahneyle de onaylatmış oldu. Aslında başından beri dizinin içerisinde islamik motifler işleniyor. Ömer’in nişanlısının bekaret raporu peşinde koşarken ki telaşı bunlara örnek olmalı. Ama öte taraftan iş Elif’e gelince de bir gece de halvet olabildi Ömer. Ömer nişanlısının namusunu araştırırken, zengin kızı kolay lokma mı, yoksa elinin kiri mi oldu? Haydi, aşktan kaçılmaz dedim ve Elif-Ömer aşkının büyüklüğünün altını çizdiklerine inandırdım kendimi ama…

Namus denen şey insanların beyninde ve ruhundadır, ne bacak arasında, ne de bekaret de saklıdır! Senaryonun akışındaki bu islamik semboller beni çok sıktı, çok sıkacağa da benziyor. Toplumun örneği olmak ya da yasak aşkı meşrulaştırmak veya adı her neyse şehirli dizilerde pek rastlanmaz. Sanırım “Yeni Türkiye”nin ayak sesleri Kara Para Aşk’ta duyuldu ama… Olmadı bu olmadı, modern Türkiye’yi dizilerde bile al-aşağı etmektir yapılan, haber vereyim!

Hayatın sizi al-aşağı etmemesi dileği ile…

  eceer6@gmail.com

https://twitter.com/eceer6

www.televizyongazetesi.com

https://www.facebook.com/pages/Ece-Er-%C4%B0le-Ba%C5%9Fba%C5%9Fa/145170645649459

 
Toplam blog
: 781
: 3899
Kayıt tarihi
: 23.09.12
 
 

16- 06- İstanbul'da doğdum. Tatbiki Güzel Sanatlar Tekstil Ana sanat dalı Moda tasarımı bölümünde..