Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

08 Ağustos '10

 
Kategori
Kültür - Sanat
 

‘Keskin Bıçak’ın maalesef ruhu yok!

‘Keskin Bıçak’ın maalesef ruhu yok!
 

FOX TV’nin yeni dizisi ‘Keskin Bıçak’, ‘Çocuklar Duymasın’la aynı gün yayınlanmaya başladı! Yeni yayın dönemi için farklı projeler düşünen Most Production tarafından hazırlanan ‘Keskin Bıçak’ta görev alanlar, dizinin ilk bölümünü izlemek için Mudanya’daki Montania otelinde bir araya geldi. Keremcem’in konuk oyuncu olarak bulunduğu dizi, yolunun açık olması dilekleriyle izleyiciyle buluştu.  

Bursa’nın tarihi, kültürel ve doğal güzellikleriyle zenginleştirilen ‘Keskin Bıçak’, tutkulu bir aşk uğruna yaşanan fedakârlıkla hesaplaşmaların iç içe işlendiği bir hikâyeye sahip. Fakat böyle bir hikâyeden beklenen heyecan ruhu yok! Adını ve müziğini Sezen Aksu’nun parçasından alan yapımda en dikkat çeken nokta, oyuncuların rollerini ‘rol gibi’ yapmaları! Eren’in ‘Seni seviyorum’larına ‘den… den’ karşılığı vererek farklılık yaratan Aslı karakterindeki Hande Doğandemir duyguları tam yansıtamıyor. ‘Sadık köpeğin itten farkı, sahibini yolda bırakmaz. Payına düşeni de alır’ diyen Karacabey’i canlandıran Alptekin Serdengeçti de dâhil olmak üzere tüm oyuncularda bir çekingenlik hâkim. Oysa ‘Keskin Bıçak’ adı, ilk etapta sürükleyici bir heyecan beklentisi doğurmakta! Klasik dik başlı ve motosikletli istihbaratçı Kemal, yaşadığı ortam ve dart oynamasıyla, yabancı örneklerine benzemeye çalışmış ama maalesef ruhu yok…  

‘Keskin Bıçak’taki körelmiş oyunculuktan başka göze çarpan bir diğer ayrıntı, konunun anlaşılır olmaması! Yirmi yıldır Karacabey’in yanında olan Mithat’ın hem yaşını, hem de öldürmeye kalktığı adamın yanında neden kaldığını anlamak mümkün değil. Bir de istihbaratçımızın kimliğinde problem var! Polisten aldığı bilgiyle yola çıkan Karacabey’in eliyle bulmuş gibi onun babasına ulaşması çok garip. Yayın gününün hatalı seçimine bir de bu ayrıntılar eklenince başarıyı beklemek hayalcilik… Dolayısıyla oyuncuların acilen üzerlerindeki ölü toprağını atmaları ve konunun çekici hale getirilmesi gerek. Aksi takdirde bu durgunlukla dizinin ömrü uzun olmaz!  

Anibal Güleroğlu
 

 
Toplam blog
: 1210
: 1542
Kayıt tarihi
: 10.04.10
 
 

İstanbul'da başlayan yaşamım, eski İstanbullu ailemden edindiğim kültürle gelişti. Birinciliklerl..