Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

10 Haziran '12

 
Kategori
Güncel
 

"Kürtaj cinayettir ve haramdır" Öyle mi?

"Kürtaj cinayettir ve haramdır" Öyle mi?
 

“Kürtaj” konusu bilimsel bir olgudur. Bu bakımdan Din Bilginlerinin “Kürtaj cinayettir ve haramdır” görüşünü insanoğlunun sağlığı, mutluluğu ve geleceğine kaygı duymadan bakabilmesi adına göz ardı etmek zorundayım. ‘Vebali’ bana aittir.

“Kürtaj” hangi durumlarda zorunludur?

Ben bir ‘Kadın-Doğum Uzmanı,’ ‘psikolog’ veya ‘psikiyatr’ hiç değilim. Ama bir ‘Sosyal Bilimci’ ve ‘İletişimci’ olarak yaptığım araştırmalar sonucu: “tek taraflı irade beyanı ile toplumsal normlara, etik anlayışa ters düşen, bebeğin özellikle ön-gençlik, gençlik dönemlerinde ‘duygusal’ ve/veya ‘toplumsal’ ‘travma’ yaratabilecek olası durumlar(anlar)yumurtanın döllendiği an başlar.”                   

”Kürtaja” neden olan olumsuzluklar silsilesi ‘istismar’ ile başlar. Bu durumlar(anlar): ensest, tecavüz ve reşit olmayanların zinasıdır ve birer ‘cinsel istismar’ kavramıdır.

“İstismar” bir kişinin‘iyi niyetinin’ başka bir kişi tarafından‘kötüye’ kullanılması anlamına gelir. “İstismar,” her toplumda, her kurumda ve her koşulda mümkündür.

Bir toplumda ahlaki değerlerin erozyona uğraması ile bireylerin ‘kişisel mahremiyetleri’ ve ‘temel hak ve özgürlükleri’ müdahaleye uğramış olmakta,‘cinsel istismardan’ ‘tecavüze,’ ‘zorbalıktan’ ‘işkenceye’ kadar uzanan ‘istismarlar silsilesi’ oluşturmaktadır.

“Cinsel istismar,” bir kişinin rızası olmadan veya fiziksel ve psikolojik baskı altında bedeninin mütecaviz(saldırgan) tarafındancinsel güdüleri doğrultusunda kullanılmasıdır

“Cinsel istismara” uğrayan kişilerde ‘ruhsal’ ve ‘fiziksel’ bozukluklar ortaya çıkmakta ve hatta yaşamlarına son vermektedirler.

“Cinsel istismar,” toplumda ‘ensest,’ ‘çocuk cinsel istismarı,’ ‘tecavüz’ ve ‘zina’ olarak kabul edilmektedir. ‘Zinada’ üçüncü ve hatta dördüncü kişilerin ‘istismarı’ söz konusudur.

"Cinsel tacizi” ise  ‘tecavüz’ konusu içinde değerlendirdim.

“Ensest,” yakın akrabalar arasında ‘gönüllü’ ya da ‘gönülsüz’ cinsel ilişkidir.” Hemen, hemen Dünya’da tüm kültürlerde ‘ensest’ bir ‘tabudur.’

“Ensestin” toplumda ‘utanç kaynağı’ olması nedeniyle ilişki içinde olan ‘aile bireyleri’ ve/veya ‘yakın akrabalar’ bunu her zaman ‘gizleme’ eğilimindedirler.

“Ensest istismara” uğrayan kişide; örneğin:‘baba-kız,’ ‘ağabey-kız kardeş’ ilişkilerinde ‘kız çocuğu’ ve ‘kız kardeş’ yoğun psikolojik travma içinde yaşamları boyunca ‘cinsellikten’ ‘tiksinecekler,’  uzak kalmayı tercih edecekler, evlenmeyeceklerdir.

Böyle bir ‘utancı’ yaşamak zorunda bırakıldıkları için kendilerinden nefret ettikleri gibi; ‘ensest’ ilişkiye giren ‘babadan,’ ‘ağabeyden’ de yaşam boyu nefret ediyorlar.      

Türk Tabipler Birliği(TTB) kadınların özellikle küçük çocukların korunması bakımından, ‘ensest’ konusunun Türk Ceza Kanunu’nda(TCK) ayrı bir ‘yasa’ olarak belirlenmesini önermiştir.

Bir kişinin kendi gönüllü ve bilinçli onayı olmadan cinsel ilişkiye zorlanması” ‘tecavüz’ eylemidir. Bu eylem ‘eşe,’ ‘sevgiliye’ karşı işlenmiş olsa da “tecavüzdür.”

Son yıllarda yetişkinlerin çocuklara, hatta çocukların çocuklara karşı işlediği ‘taciz’ ve ‘tecavüz’ suçları artan bir grafik gösteriyor.

“Tecavüz” ya da ‘taciz’ eden kişi mağdurun bir akrabası, eşinin yakın arkadaşı ya da yakın bir arkadaşının eşi olduğunda durum daha da zorlaşıyor, ‘cinsel istismar’ devam ediyor.

“Zina,” dinlerce yasak kabul edilen, en büyük günahlardan sayılan, ‘evlilik dışı cinsel ilişki’ anlamındadır. Bu ‘yasak ilişkiyi’ karşılıklı özgür irade beyanı ile yaşayan ‘tarafların’ ‘eşleri’ ve ‘çocukları’ ‘psikolojik’ ve ‘sosyo-psikolojik’ mağdurlarıdır.

Sağlıklı, uyumlu ve yaşam becerileri gelişmiş ‘mutlu çocuklar’ yetiştirmek istiyorsak;  ‘patolojik sorun’ sahibi olmayan,toplum içerisinde sosyal çevresi ile uyumlu, saygın ve iyi niyetli anne-babalar çocuk sahibi olmalıdır.

Tamamen ‘istem dışı’ dünyaya gelen, getirdikleri için anne-babalarının ‘utanç yaşadığı’ ‘BEBEK’  ve kendilerinden ‘nefret’ eden ‘anne-baba sarmalıdan ‘HAYIR’ gelir mi?

Hayır! Kesinlikle ’HAYIR’  gelmez…

Öncelikle, Kürtaj için;  gebe ve gebe bırakanın rızası, tam teçhizatlı bir hastanede yapılması, jinekolog ve anestezi uzmanının hazır bulunmaları ‘olmazsa olmazdır.’

Bu veriler doğrultusunda Yunanistan’da uygulanan  ‘KADEMELİ KÜRTAJ SİSTEMİ’ Projesi’ni sunuyorum:

- 12 Haftaya Kadar:  Normal gebeliklere ‘kürtaj’ yapılabilir,

- 19 Haftaya Kadar: Ensest, tecavüz, reşit olmayan kızı kandırma, zina sonucu gebeliklere ‘kürtaj’ yapılabilir,

- 24 Haftaya Kadar: (çok özel ve ender uygulanabilir durumlar) Cenin bozukluğu, zihinsel sağlık yetersizliği,  bebeğin özürlü olma olasılığı, ekonomik yetersizlik ve doğal afet, savaş halinde oluşan gebeliklere ‘kürtaj’ yapılabilir.

Ayrıca Okullarda ‘Cinsellik ve Doğum Kontrol Dersleri’  2012-13 Öğretim Yılı Ders Programı’na alınmalı;  ‘Aile Planlaması’ çerçevesinde ‘doğum kontrol ilacı’  ve  ‘prezervatif’ dağıtımı sürdürülmelidir.

 
Toplam blog
: 392
: 908
Kayıt tarihi
: 27.11.11
 
 

1951 Muğla doğumluyum. Ege Üniversitesi İktisadi ve Ticari Bilimler Fakültesi'ni 1974 yılında bit..