Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

14 Ağustos '21

 
Kategori
Kitap
 

'Kurtlarla Koşan Kadınlar'dan

Adamın biri huysuzlukları yüzünden zamanını boşa harcıyor ve arkadaşlarını kaybediyormuş. Hayatındaki başka hiçbir şey ona bu kadar bedel ödetmiyormuş. Paçavralar içinde yaşlı bir bilgeye yaklaşmış ve "Bu öfke iblisini nasıl denetim altına alabilirim?" diye sormuş.
 
Yaşlı adam kendisinden daha genç olan adama, uzaklardaki çölün içerisinde bulunan kurumuş bir vahaya gitmesini, bütünüyle kurumuş ağaçların arasında oturmasını ve oraya kadar gelebilen yolcular için acı su çekmesini öğütlemiş.
 
Öfkesini yenmeye çalışan adam atına binerek çöle, kurumuş ağaçların olduğu yere gitmiş. Uçuşan kumlara karşı tedbir olarak uzun ve başlıklı elbiseler giymiş bir halde aylarca acı su çekmiş ve gelip geçen herkese vermiş. Aradan yıllar geçmiş ve adam hiç öfke nöbeti geçirmemiş. 
 
Bir gün ölü vahaya karanlık bir binici gelmiş. Kendisine tastan su sunan adama mağrurca bakmış, bulanık suyla alay etmiş suyu reddetmiş ve gitmeye yeltenmiş.
 
Suyu sunan adam birden çileden çıkmış, o kadar ki gözü bir şey görmez olmuş ve biniciyi alaşağı ederek devesinden indirmiş, oracıkta öldürmüş. Ah ah! Öfkesine bu şekilde yenilmek onu anında kedere boğmuş. Sonra bakın neler olmuş.
 
Birden bire başka bir atlı büyük bir hızla gelip durmuş. Ölen adamın yüzüne doğru bakmış ve "Allah'a şükürler olsun ki, kralı öldürmek için yola çıkan adamı öldürmüşsün!" diye bağırmış. O anda vahanın bulanık suyu durulmuş, tatlılaşmış ve kurumuş ağaçlar yeşerip hayat dolu çiçekler açmış.
 
 
 
Toplam blog
: 48
: 89
Kayıt tarihi
: 11.01.21
 
 

Profesyonel Koç Bağımlılık Danışmanı Sosyolog Yazar Latin Amerika Çalışmaları Uzmanı Analog Fotoğ..