Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

06 Aralık '19

 
Kategori
TV Programları
 

"Kuruluş Osman" Öne Çıkanlar

Yayınlanan üçüncü bölümün sonunda dikkate değer bir izlenme oranına ulaşan "Kuruluş Osman" dizisi uzun soluklu bir yapım olacağa benziyor. Dizinin yapımcı kadrosundan gelen haberler oyuncu kadrosunun tamamına bir yıl eğitim verildiği, çekimi yapılan platolara çok zaman ve emek harcandığı, mekan, kostüm ve silahların bire bir benzeri olamalarına azami özen gösterildiği yönünde.

Sezona iddialı bir giriş yapan dizide rol alan oyunculara gelecek olursak;

Osman Gazi / Osman Bey (Burak Özçivit) :Önceki yazımda da vurguladığım gibi şu an için rolünün hakkını veren bir performans sergiliyor. Osman Bey'i canlandırmak için hatırı sayılır derecede emek ve zaman harcadığı belli oluyor. İzleyen bölümlerde rolüne daha da ısınacağının sinyallerini veriyor.

Dündar / Tündar Bey (Ragıp Savaş) : Ertuğrul Gazi'nin kardeşi, Osman Bey'in amcası olarak karşımıza çıkıyor.İlk üç bölümde göstermiş olduğu performans sanki içinde bulunduğu zaman diliminin değilde günümüzün lılımlı ve sakin politikacılarını andırıyor. Oysa Ertuğrul Gazinin beylik dışında olduğu bir dönem yaşanmaktadır. Dolayısıyla Dündar Bey'in bir numaradır. Tarihin akışı bu yöndedir, senaryo bunu gerektirmektedir diyecek olsak bile gene de Dündar Bey rolü izleyeciye geçmemiştir ve durağan bir görünüm arzetmektedir. 

Bamsı Bey / Bamsı Beyrek (Nurettin Sönmez): Beyliğin ünlü Alpbaşı'sı (savaşçıların komutanı). İlk üç bölüm itibarıyla harika bir görüntü sergiliyor. Oğlu Aybars'ın ölümü karşısında yiğitçe duruşu,oğlunun intikamını almak isteyen Osman Bey'e nasihatleri ile bir adım öne çıkıyor. Her ne hikmetse onu izlerken Çukur'un Berber Muhittin'i düştü aklıma.Dizinin yükünü çekecek sıra dışı karakterlerden biri olacağı kesin.

Alma Terziç / Sofia: Çeşitli entrikalar çevirerek tekfurun kadını olmayı başarmış ve Türk düşmanı olarak yetiştirilmiş bir karakter. Rolünün hakkını verenlerden... Sadece konuşurken kullandığı rum aksanlı türkçe biraz yapay görünüyor. Aynı sıkıntı Meryem Uzerli'de de (Hürrem Sultan) yaşanmıştı. Biz izleyenler bu duruma ya alışıyoruz veya oyuncular ilerleyen bölümlerde bu aksanı daha iyi kullanmaya başlıyorlar,

Şeyh Edebali / Seda Yıldız :Bazı kaynaklarda 120 yıl yaşadığı şeklinde bilgiler bulunan Anadolu Ahilerinin önde gelen isimlerinden biridir. Aynı zamanda Osman Bey'in kayınpederidir. Osman Beye söylediği bilinen "Ey Oğul" diye başlayan ünlü nasihatlerin sahibidir. Bu kadar bilgi sahibi sıradışı bir karakteri canlandıran Seda Yıldız şu ana kadar iyi gitmektedir. Zamanla rolü ile daha bir bütünleşmesi beklenen oyuncunun giyim, kuşam ve saç sakal gibi ayrıntılarda derviş görünümünün daha bir belirgin olması beklenmektedir.

 

 
Toplam blog
: 262
: 1569
Kayıt tarihi
: 27.09.07
 
 

Anadolu'nun doğusunda sonradan ismi değiştirilen köylerden birinde zemheri zamanına denk gelen bi..