Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

29 Ocak '18

 
Kategori
Astroloji
 

‘Mavi Ay’ Aslan Burcunda Ay Tutulması

‘Mavi Ay’ Aslan Burcunda Ay Tutulması
 

Aslan Burcunda Tam Ay Tutulması, Mavi AY

31 Ocak 2018 Çarşamba günü saat 16:26’de 11 derece 37 dakika Aslan Burcunda Tam Ay Tutulması gerçekleşmekte olacak. Kuzey Amerika, Büyük Okyanus, Rusya, Asya ve İskandinavya’nın kuzeyinden gözlenebilecek  olan tutulma, Türkiye’den çok kısmi bir şekilde gözlenebilecek.

Tutulmaya Mavi Ay denilmesi Ay’ın tutulma esnasında mavi görülecek olduğu sanısını yaratsa da aslında Mavi Ay burada sadece bir takvim yılı içerisinde gerçekleşen 13. dolunaya ait bir tanımlama anlamına gelmekte. Bir yıl içerisinde 12 defa gerçekleşmekte olan Ay’ın dolunay evresi, 19 yıl da 7 defa olma üzere, bir yıl içinde 13 kez oluşmakta ve bu bir ay içinde fazladan oluşmuş olan dolunay’a ‘Mavi Ay’ adı verilmekte. Her Ay tutulması aynı zamanda bir dolunay olduğundan, 2 Ocak 2018 günü gerçekleşmiş olan dolunay sonrası aynı ay içinde ikinci dolunay olan tutulma böylelikle Mavi Ay adını almakta. Bir sonraki Mavi Ay ise 18 Temmuz 2019 tarihinde görülecek.

11 derece Aslan burcunda gerçekleşecek olacak Tam Ay Tutulması sabit burçlar aksında ve Aslan, Kova burcu ekseninde gerçekleşmekte.

Ay tutulmalarını duygu dünyamızı etkilemesi ve duygu dünyamızda ortaya çıkacak olan bazı tepkileri tetikliyor olması ile düşünebiliriz. Ay Tutulması haritasının özellikle kişisel haritalarımızda temas kurduğu noktalar ile bağlantılı şekilde meydana gelebilecek olan değişimler kendi içlerinde bir karşıtlık, bir kutupsallık ilkesi taşıyor olurlar. Açığa çıkan bu kutupsallık ilkesini bizler kendi hayatlarımızda sorgulayıcı, mecbur bırakıcı, koşul getiren, düşündüren, ayrıştıran ya da çözen yapıda gelişebilecek olan olaylar ve durumlar ile yaşamak durumunda kalabiliriz.

a8e84980ba6c95e4b2399aad30c1435f.jpg

Haritalarınızda Boğa, Aslan, Akrep ve Kova burçlarının kestiği evlerde 11 derecenin +/- 5 derecesinde gezegen yerleşimi ve (veya) aynı şekilde yükselen burcu yada Mc (Tepe noktası) Boğa, Aslan, Akrep, Kova aksının 5 ila 16 derecesi yükselen haritalarınızda tutulmanın etkisini daha belirgin gözlemliyor olabilirsiniz.

Aslan burcunda gerçekleşen ve bir seri oluşturan tutulmaların ana ifadesini güç, yöneticilik, egemenlik ve zirveye çıkma güdüleri oluşturmakta. Bu burçta gerçekleşen Güneş Tutulmaları liderlik, yöneticilik, merkezde olma, güce sahip olma, özel olma istekleri ile şekillenen hedefleri barındırırken Ay tutulmaları sorgulayıcı, sınayıcı, gözden geçirici, ayrıştırıcı etkiler barındırırlar.

Aslan Burcunda Ay Tutulması ile birlikte gerilim ve stres kaynağı oluşturabilen durumların temelini kişisel olarak kendi istek ve ihtiyaçlarını ortaya koymak, kendi kural ve şartlarını oluşturabiliyor ve gerçekleştirebiliyor olmak ile başkalarına tabii olmaya dair mecburiyetlerin getirebileceği zorluk ve zorunluluklar arasında kalmak şeklinde gelişecek olayların yansımasını taşımakta.

 

SFPagejk.jpg

Tutulma haritasında bir astroit olan Ceres, Ay ile kavuşum içinde, yine tutulmanın etkili gezegenlerinden biri olan Venüs henüz Güney Düğüm ile kavuşumda ve Satürn ile 45 derecelik zorlayıcı türde bir açı yapmakta. Tutulma kendi içinde bir karşıtlıklar ifadesini doğurmakta, doğan bu karşıtlıklar ifadesinde gerek içsel gerek içsel dinamiklerin dışa yansıtmış olacağı etkilerin en önemli konusunu özellikle diğer kişiler ile olan ilişkilerimize dair olacak şekilde, içinde bulunulan koşullar ve şartları belirlemek, içinde bulunulan koşulları ve şartları yönetebiliyor olmak ile diğer kişilerin oluşturduğu şartlara bağlı kalmak arasında gidip gelen çelişkilerin yaratımı olacak. Yüzleşme teması taşıyan Ay tutulmasının yaratıcı etkisi, görüş sağlamak, ayna tutmak üzerine kurulu olduğunu  bilirsek eğer, bize meydan okuyan, karşı duruşta olan her durum ve kişinin aslında bize bir ayna tuttuğunu okuyabilir ve olması gereken gerçekçi bir gözlem ile tutulmanın kozmik enerjisini farkındalık geliştirmek adına bir güç kaynağı olarak kullanıyor olabiliriz.

 

SFPage

 

Ay Tutulması ülkemiz haritasının 2-8 aksında gerçekleşiyor olacak. Bu bize ülkenin maddi kaynakları, hazinesi, gelirleri, halkın maddi gücü ve yine ülkenin dış kaynaklı gelir yada borçları, vergiler, yatırımlar, menkul kıymetlere ait konuları üzerine vurgu getirmekte. Ekonomi üzerinde oluşabilecek zorlu şartları düşündüren haritada 2- 8 aksını çalıştıran tutulma, Venüs’ün Gad ile kavuşumu, Satürn ve Juno arasında gerilimli açı; bankacılık ve finans sektörüne, dış ülkeler ile olan finansal ortaklıklara dair mecbur bırakıcı, kayıp ve anlaşmazlıklar getirici, ülke ekonomisini zorlayıcı, türk lirasının değerinin düşeceğini düşündüren etkiler taşımakta. Tutulma ülke ekonomisi üzerinde daha gerçekçi olarak bakmayı gerektiren bazı sert açılımlara sebep olabilir.

Bu yıl içinde 3 Güneş tutulması, 2 Ay tutulması gerçekleşecek. Diğer tutulmaların burçlarını ve tarihleri ise şöyle;

31 Ocak 2018 Ay Tutulması, Aslan Burcunda

15 Şubat 2018 Güneş Tutulması, Kova Burcunda

13 Temmuz 2018 Güneş Tutulması, Yengeç Burcunda

27 Temmuz 2018 Ay Tutulması, Kova Burcunda

11 Ağustos 2018 Güneş Tutulması, Aslan Burcunda

 

Sevgiyle kalın…

Dilâra B. Efeoğlu

 
Toplam blog
: 100
: 688
Kayıt tarihi
: 25.04.16
 
 

Dilâra Başar Efeoğlu sayfanın içeriğini oluşturan Felsefe, Ezoterizm, Spiritüalizm ve Astroloji a..