Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

16 Temmuz '11

 
Kategori
Magazin
 

‘Miş… Muş’… Dizi haberleri balonmuş!

‘Miş… Muş’… Dizi haberleri balonmuş!
 

Geçtiğimiz günlerde olay dizi ‘Muhteşem Yüzyıl’ın transferine yer vermiş ve topun Doğuş Yayın Grubu’nun yeni kanalı TV EN’de kaldığını belirtmiştik. Açıklamalara dayanarak yazdığımız yazıyı da ‘Tabii yeni dizilerin sürekli değişen oyuncu anlaşmaları gibi bunlar da havada kalmazsa…’ vurgulamasıyla noktalamıştık. Aradan geçen kısa süre bu konudaki haklılığımızı gösterdi! 

İçeriğiyle olduğu kadar oyuncu kadrosuyla da adından çokça söz ettiren Show TV’nin muhteşem dizisi ‘Muhteşem Yüzyıl’, şu anda transfer piyasasını karıştırmış durumda. Adı farklı kanallar için anılan dizinin önce TNT ile anlaştığı iddia edildi. Ardından TV EN’le imzaların atıldığı bombası patlatıldı. Kulislerde dönen dedikodulara karşın Timur Savcı’nın açıklamalarıysa imza haberlerinin, futbolcu transferlerinde adlarını öne çıkartmak isteyen kulüplerinki gibi, ‘balon haber’ olduğunu ortaya koydu. Her yıl gittikçe büyüyen ve yüz milyon dolarların havada uçuştuğu sektör haline gelen ‘dizicilik’ alanında piyasa kızıştırması sürerken teklifleri doğrulayan yapımcı Savcı henüz kimseyle el sıkışmadıklarını belirtmekte! Bazı yayın organlarındaysa Savcı’nın TV EN’le görüşmelerini sonlandırdığı ve yeni sezonda da Show TV ile yoluna devam edeceği söylenmekte… 

Halit Ergenç’i kıskandığı için diziye katıldığı fısıltılarıyla gündeme getirilen ‘Bergüzar Korel kıskançlığı’ bir yanda… Büyük ihtimalle başladığı kanalda yoluna devam edecek olmasına rağmen ‘transfer’ abartıları öte yanda… Reklam pastasındaki büyük dilimiyle iştah kabartan ve yurtdışındaki piyasasını da genişleten yüksek reytingli ‘Muhteşem Yüzyıl’ın bu söylentilerle daha popüler hale geldiği çok açık! Transfer rakamlarının bile telaffuz edildiği ayrıntılarla duyurulan haberlere karşın Show TV’den bir açıklama gelmemesi dikkat çeken bir nokta… Anlaşılan ‘Muhteşem Yüzyıl’ın yayınını garantileyen kanal, bu konunun gizemli kalmasıyla daha çok avantaj elde etme taktiğini yürütmekte! 

Anibal Güleroğlu 

 
Toplam blog
: 1210
: 1542
Kayıt tarihi
: 10.04.10
 
 

İstanbul'da başlayan yaşamım, eski İstanbullu ailemden edindiğim kültürle gelişti. Birinciliklerl..