Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

21 Ocak '14

 
Kategori
Siyaset
 

"Nalına da mıhına da 71"

"Nalına da mıhına da 71"
 

''NALINA DA MIHINA DA 71''


Bir zamanlar alışmıştık ‘’Binaenalyh’’ sözüne. Şimdilerde ‘’Manîdar’’ sözüyle geçinip gidiyoruz işte. Meselâ,

17 Aralık çok manîdar.

Savcıların tutuklama kararları çok manîdar.

Hocanın dershanelerin kapatılmasına karşı çıkması çok manîdar.

Çocukların savcılığa çağırılması çok manîdar.

Ayakkabı kutularındaki paraların sayılması için para sayma makinasının fotoğrafın içine sıkıştırılması çok manîdar.

Tam İzmir Belediye Başkan adayı açıklanınca, bacanağın tutuklama kararı çok manîdar.

Tırlar yollarında giderken, jandarma bölgesinde polis tarafından çevirimesi çok manîdar.

Savcının inatla tırları aramak için jandarma çağırması çok manîdar.

Hatta ilk tır çevrildiğinde savcının tırın peşinden kendi arabasıyla takip edip, arabasını tırın önüne kırıp tır’ı engellemesi çok manîdar.

Onu da bırakın ayakta zor duran Demirel’in çete kardeşliğine soyunması çok manîdar. (Başbakanımızın ifadesi ile)

Gizliden bir soru: İmam Hatiplilerin 10 üncü kuruluş yıldönümünde Atatürk posterinin indirilmesi de aslında çok manîdar.

Aziz Yıldırım’ın yargı kararının onanmasının zamanı da çok manîdar.

Peki, size manîdar gelmeyen şeyler var mı; diye soran var mı?

Yani tırlar diyorum ilk açıklamada hani ped falan diyordunuz. Son tırlardaki silahların kabul edilmesi bize çok manîdar geldi. Sonra size soramadık tabi, sorsak azarlardınız her zaman ki gibi. Bu silahların ne işi var Suriye sınırında?

Cevap vermekten çekinmeniz çok manîdar. Tabi bazı kişilerce. Hepimiz değil yani, bazılarımızın bu gelişmeleri kulaklıklarından şarkı dinlerken izler gibi yapmakları da çok manîdar ama manîdar değil yani.

Meselâ, hocanın dershanelerin kapatılmasına karşı durması hiç manîdar değil. Hoca oradan devlete yumalandı. 11 yıldır izleyip durduğunuz ve sessiz kaldığınız gibi.

Meselâ: Çocuklarınızın savcılığa çağrılması hiç manîdar değil. Ortada bir suç varsa ve isimleri geçiyorsa, çağırılmaları hiç manîdar değil. Sizin çocuğunuzu savcılığa göndermemiz çok daha manîdar. Bizlerin, siz çocuğum suç işlemişse evlatlıktan red ederim demenizi duyup öylece size bakıp beklememiz çok manîdar.

Cumhurbaşkanımızın (Sayın Demirel) kendi fikilerini milletle paylaşmak istemesi hiç manîdar değil. Asıl susması çok manîdar olurdu.

Meselâ: Akp Bursa milletvekilinizin ona dokunmak ibadettir demesi hiç manîdar değil. Bekliyorduk biri size Allah desin diye, nihayetinde bekletmedi bizi. Hiç manîdar değil yani. Rize, İstanbul ve Siirt’in kutsal şehir ilân edilmesi hatta Biatsa biat diyenlerin; ölümüne arkandayızla devam etmelerini hiç yadırgamadık. Üniversite bitirmiş, milletvekili olmuş insanlar bunlar. Biat etmişler, çok manîdar gelmedi bize.

Hatta şu çarşafla ortalıkta gezip birilerine azrail gibi görünmek isteyenleri bile manîdar bulmadık. Çocuk bunlar, olur be derken sakallarına bile bakmadık.

İktidara geldiğinizde mağdurdunuz. Şimdi ne isterseniz sahipsiniz. Servetinizi sadece çarpma işlemi ile yaptığınız için hep kârdasınız. Bizler alıştık bunlara. Çünkü bu milleti gelen giden yedi durdu. Çok manîdar değil yani.

Aziz Yıldırım yargılandı ve cezası kesildi. Bir Fenerbahçeli olarak hiç manîdar bulmadım. Karar verilmiş ya onanması ya tekrar yargılanması gerekecekti. Sakın onu yargılarken yanlışlıklar yapıldı ve ses çıkarmadınızsa bakın bu çok manîdar işte.

Tırların Nene Hatun’a benzetilmesi de çok manîdar. Kim bizlerle kızmabirader oynuyor hâlâ anlayamadık. Ama hiç anlayan yok demek değil bu. Bu sözünüze yaralanan bir tarih var, unutmayın.

Şimdi kendimizden geçtik artık. Sayenizde akıl durdu. Sayenizde toplumsal dengemizi kaybettik. Nöroloğun biri televizyonda açıkladı. Türk milleti olarak ruh halimiz bozuldu, panik atak olduk artık. Doktor televizyonlarda haber izlemeyin diyor. Sayenizde millete yazılan reçete bu.

Dövizdeki yükselmeyi muhalefete, savcılara, gezicilere bağladınız ya. O işin aslını da bir ekonomist açıkladı. Şirketlerin yurt dışından aldıkları döviz endeksli borçların ilk taksitlerini ödeme zamanı geldi. Bundan sonra ha siz kaldınız ha başka bir parti geldi hiç farketmez. İçimden bir ses bunların borçlarını da millet ödeyecek diyor. Milyarlarca dolar özelleştirme yaptınız, milyarlarca dolar dış borç aldınız. Bir gün bu iktidardaki günlerinizin hesabı sorulmazsa eğer, bakın asıl bu çok manîdar olur.

Ah…

Sözün sonu, Yargıtay da İmam var dediniz ya?

Bizim camide de imam var, haberiniz olsun.

Bizim İmamın adı soyadı, TC kimlik numarası belli ama siz yine camideki bira şişeleri gibi, başörtülü bacılarımızın başörtülerinin başlarından alınmasında olduğu gibi yine ortaya konuştuysanız eğer bizi çok bekleteceğiniz belli. Yargıdaki İmamı bilsek iyi olur hani…

Nallıhandan bahsetmedin diyenlere tek sözüm var. Önümüzdeki Belediye Başkanlığı seçimlerini son beş yılda seçmen vasfı kazanmış gençler belirleyecek haberiniz olsun. Demedi demeyin. Ahmet, Mehmet dedeyi kafaya almakla seçim kazanma hatta birlikte içilen bir bakdak çayla Başkan olabileceğini sananlar bu seçimde çok yanılırlar. Ben tüyoyu verdim, isteyen alır; istemeyen almaz.

Hoşcakalın.

Mehmet Özcan

 
Toplam blog
: 57
: 222
Kayıt tarihi
: 18.01.13
 
 

Emekliyim, köpekleri çok severim. Fotoğraf ama anlam saklayan fotoğraflara bayılırım. Yazmak uzun..