Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

01 Haziran '14

 
Kategori
Magazin
 

‘PAŞA GÖNLÜM’E NE OLDU?

‘PAŞA GÖNLÜM’E NE OLDU?
 

Diziler arasında gönül gezdirme etabının ürünü olarak Kanal D ekranında yer alan, ancak istenen reyting beklentisini tatmin edemeyen ‘Paşa Gönlüm’ ilk üç bölümün ardından sırra kadem bastı.

Kanal D’nin çekimlerine devam etme ihtiyacı hissetmeyip finale yolladığı ‘Çalıkuşu’nu yerinden ederek Perşembe gecelerinin birinci kuşağına yerleşen ‘Paşa Gönlüm’ün dördüncü bölümünün yayınlanması gereken günde ‘Behzat Ç. Ankara Yanıyor’u görünce, ilk etapta bu ertelemeyi Soma faciasına hürmeten yapılmış kabul ettik.

Ancak sonraki haftanın yayın akışında da yer almayan‘Paşa Gönlüm’ün yayınlanması gereken saatte ‘Tenten’in Maceraları’ çıktı karşımıza. Hadi bu ertelemeyi de Soma’ya bağlayalım, dedik ama üçüncü haftada da diziyi ekranda göremeyince işin rengi değişti.

 

BİR KEZ DAHA ‘BEN DEMİŞTİM’ DURUMU

Yönetmenliğini ünlü komedyen Hamdi Alkan'ın yaptığı ‘Paşa Gönlüm’ daha yayınlanmadan kaleme aldığım ‘‘Paşa Gönlüm’ün işi zor’’ başlıklı bir yazımda, yüksek başarı beklentisine girilerek devreye sokulan bu dizide umulan sonuca ulaşabilmenin kolay bir iş olmadığını belirtmiştim.

‘Paşa Gönlüm’ün kaliteli kadrosu ve eski Türk filmlerinde milleti sinemaya dolduran ne unsur var idiyse tekmili birden mevcut Yeşilçamvari konusuyla, başarıyı yakalamaya odaklanan dizi için yaptığım final tespitinde;

‘‘Kurtlar Vadisi Pusu’nun toplam izleyici grubundaki ağır topluğunu sarsmak pek mümkün değil. Onun ardından gelen ‘Aramızda Kalsın’ı izleyicinin gönlündeki tahtından indirmek de şimdilik imkânsız. Bu iki yapıma ilaveten ‘Zengin Kız Fakir Oğlan’ın komedi dili de her iki gruptaki izleyicinin beğenisini kazanmış durumda.

Kısacası, ‘Arkadaşım Hoş geldin’i reyting sıralamasında rakip olarak saymasak bile, ‘Paşa Gönlüm’ün işi oldukça zor. Kendini beğendirmek için bir hayli çaba sarf etmesi gerekecek. Moral bozmak gibi olmasın ama Perşembe’nin gelişi Çarşamba’dan nasıl belliyse, Perşembe gecesine konulan ‘Paşa Gönlüm’ün karşılaşacağı tablo da az çok belli’’ demiştim.

Dahası, aynı özellikleri taşıyan ‘Boynu Bükükler’in de oldukça iddialı biçimde ekranda yer almasına karşın kısa sürede defterinin dürüldüğüne dikkat çekerek, ‘‘Televizyonun belirsiz dünyasında gelenin gideni aratabilmesi de mümkün, ‘İyi ki geldin’ dedirtmesi de… Her şey sunuma ve senaryoya bağlı’’ saptamasında bulunmuştum.

Nitekim reytinglerden gelen sonuçların kara tablosu, ‘Paşa Gönlüm’ konusunda yanılmadığımı apaçık ortaya koydu.

Toplam izleyicide dokuzuncu olarak açılışını yapan ‘Paşa Gönlüm’ün, sonraki bölümlerinde hızlı biçimde düşen bir reyting performansı göstermesi, büyük beklenti içine girenlere tam bir hayal kırıklığı yaşattı.

Sonrası da malum… ‘Çekimleri sürüyor’ duyumlarına karşı bir türlü yayınlanmama durumu!

 

ZORLU GÜNDE ‘KÜÇÜK AĞA’ PERFORMANSI

‘Paşa Gönlüm’ün üç bölüm sonra sırlar âleminde kaybolmasına aslında hiç şaşmamak gerek. Çünkü öngördüğüm üzere, sunum iyiydi ama bir hayli boşluğu olan senaryo fazlasıyla basite indirgenmişti.

Şimdi ‘Küçük Ağa çok mu kapsamlı ve mantıklı bir senaryoya sahip ki başarıyı yakalayabiliyor’ diye soranlar çıkacaktır haklı olarak.

Kesinlikle çok da yerinde bir soru olur bu. Elbette ‘Küçük Ağa’nın senaryosu da öyle olağanüstü bir özelliğe sahip değil. Hatta pek çok mantıksızlık da sergilendi, özellikle başlangıçta.

Ne var ki, ‘Küçük Ağa’nın yayınlandığı gece karşısında ciddi bir rakip bulunmamakta. O da Perşembe’nin keşmekeşine düşerek ekrana çıksaydı eminim şimdiki başarısını yakalayamazdı. Bunun böyle olacağını ‘Paşa Gönlüm’ün boşluğunu doldurmak için onun yerine yayınlanan eski bölümüyle aldığı 17’incilik ve 18’incilik gibi reyting sonuçlarıyla da gösterdi zaten. Yani Perşembe'nin batakçı ortamı her yeni dizi için geçerli.

 

‘PAŞA GÖNLÜM’ İÇİN İKİ İHTİMAL

Peki, şimdi ne olacak? Bana bir kez daha ‘Ben demiştim’ durumu yaşatan ‘Paşa Gönlüm’ün akıbetiyle ilgili iki ihtimal geliyor aklıma…

İlk olarak; iki haftayı yabancı sinemayla doldurup sonrasında ‘Küçük Ağa’nın eskisinden medet uman Kanal D, tıpkı daha önce farklı dizilere yaptığı gibi sezon sonuna geldiğimiz bugünlerde ‘Paşa Gönlüm’ü çaktırmadan sessiz sedasız yolcu edebilir.

İkinci olarak da; birkaç hafta mola verdirilen ‘Paşa Gönlüm’den yaz aylarının rekabeti düşük ortamında faydalanmak isteyebilecek olan Kanal D, dizi boşluğunu doldurmak için ona bir şans daha verilebilir.

‘Ulan İstanbul’un tanıtımlarına ağırlık veren Kanal D’nin dizi listesinden henüz adı çıkmadığı müddetçe, bir diziden ümit kesmek olmaz değil mi ama? Her ne kadar mavi camdan kara bir tablo görünüyor olsa da…

 

Anibal GÜLEROĞLU

guleranibal@yahoo.com

www.twitter.com/guleranibal 

 
Toplam blog
: 1210
: 1542
Kayıt tarihi
: 10.04.10
 
 

İstanbul'da başlayan yaşamım, eski İstanbullu ailemden edindiğim kültürle gelişti. Birinciliklerl..