Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

19 Ocak '16

 
Kategori
Siyaset
 

"Su ayılarının fişi"

"Su ayılarının fişi"
 

30-40 yıl sonra...


- ÇOK ENDİŞELİYİM… Bildiğiniz gibi değil, anlatabileceğim gibi değil…

- Hayır olsun! Neden?

- TARDİGRADE…

- O da ne?

- SU AYISI…

Bir sessizlik oldu HOŞBEŞ ÇAYEVİ’ nde. Birbirlerine baktılar, anlamaya çalıştılar.

- GÜZELCE ANLATSANA BE BİRADER!

- Japon bilim insanları,asıl adı TARDİGRADE olan ‘SU AYISI’ nı daha önce dokuz ay dondurup canlandırmayı başarmışken, şimdi, otuz yıl önce dondurulmuş olanını canlandırmayı başarmışlar.

- Bunun bizim gündemlerimizle ne ilgisi var?

- İlgisini bilmem. Benim endişem bu… Anlatırsam sizlerin de endişesi olur. Olmalı… İNSANLARDA UYGULAMAYA BAŞLAYACAKLARMIŞ.

- Benzeri uygulamalar var zaten... Hastasın, ölümcül hastasın, donduracaklar, gelecekte tedavisi bulununca canlandıracaklar, iyileşecek, yaşamını sürdüreceksin… Endişelenmen için neden var mı?

- Var!... BU YÖNTEMİN SENİN BENİM GİBİ İNSANLARA UYGULANACAĞINI MI SANIYORSUN? Parasının nereden geldiği belirsiz, oncası asla çalışıp çabalayarak kazanılamayacak servetini, halkını soyarak, ezerek edinmiş olanlar, halkın, devletin başına musallat olanlar var mı? Var… ÖNCE ONLAR BU OLANAĞI KULLANACAKLAR. Bu ne demek biliyor musun? Geberip gittiklerinde kurtulacağımız o insanlardan, dondurulunca bizler kurtulmuş olacağız ama otuz yıl sonra, kırk yıl sonra canlandıklarında, yaşlanmış olan çocuklarımız bizim yaşadıklarımızı yaşamaya başlayacaklar, şimdi minicik olan torunlarımız yarınlarından güvensiz, tehlike altında geleceklerini beklemeye başlayacaklar…

- Bunu mu dert ediniyorsun be kardeşim? O yılların insanları derslerini almış olurlar, CANLANDIRMAK YERİNE FİŞİNİ ÇEKİVERİRLER VESSELAM…

* * *

- Biz gündeme dönelim mi?

- CHP KURULTAYINA YANİ…

- Sizce değişen bir şey olur mu? CHP, ŞÖYLELEŞİR ya da BÖYLELEŞİR Mİ?

- CHP’ nin ‘Nasıl’ laşacağı, ya da laşmayacağını boşver… CHP’ yi HİÇ KİMSE ya da KİMSE GRUBU değiştiremez. ATATÜRK’ ün kurduğu, TEMEL FELSEFESİ ALTI OK olan partiyi OYUN HAMURUYMUŞÇASINA ŞEKİLLENDİRMEYE kimsenin gücü yetmez. DOĞRU, EĞER DOĞRUYSA, OY ORANINI YÜZDE BEŞ-ON ARTTIRMAK İÇİN EĞİLİP BÜKÜLEMEZ.

- Eee? CHP, hep muhalefet mi kalır yani?

- Hayır! DEĞİŞMESİ GEREKEN ‘ORTALAMA HALK KESİMİ’ DİR. Büyük bir kitle yoksullaştırılmıştır, yardımlara muhtaç hale getirilmiştir, işsizliğine ödülmüş gibi verilen yardımlara ŞÜKÜRCÜ olmuştur ama artık sonuna gelinmektedir, gelinecektir. Yukarıdakilerle aşağıdakiler arası YAŞAM KALİTE FARKI arttıkça öfke büyümeye başlayacak, HALK DEĞİŞECEKTİR. ‘’CHP değişmiyor!’’ diye bağırmak yerine halkın değişimine herkesin yılmadan, yorulmadan elinden gelen katkıyı yapması gerekir… MİLLİYETÇİSİ-ULUSALCISI, AZ SOLCUSU-ÇOK SOLCUSU bunu yapmak yerine BİRBİRİNİ YEMEYİ SÜRDÜRDÜKÇE bu süreç uzayacaktır.

- . . .

- VE ne olursa olsun SONUÇ DEĞİŞMEYECEKTİR; sonunda, çalışarak kazanmanın, ÖZGÜRLÜĞÜNÜ HİÇBİR KİŞİ YA DA KİTLEYE SATMADAN, onuruyla yaşamanın her şeyden önemli olduğunu bu halk görecek, oyunu ona göre verecektir… O zaman CHP’ nin, ALTI OKUYLA, dosdoğruluğuyla, GAZİ MUSTAFA KEMAL ATATÜRK’ ün koyduğu yerde duruyor olması gerekmektedir.

- ‘’SU AYILARININ FİŞİNİ HALK ÇEKECEKTİR!’’ diyorsun yani…

- Ben öyle diyorum.

 Özcan ÇELTİK

 19.01.2016 

 
Toplam blog
: 237
: 361
Kayıt tarihi
: 22.11.06
 
 

1949 Antalya doğumlu, ANSAN üyesi Orman Yüksek Mühendisi, ressam ve öykü yazarıyım. KAKTÜS MEDYA ..