Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

04 Mart '09

 
Kategori
Futbol
 

"Tarif değişmedi"

"Tarif değişmedi"
 

“Aynı Tarife “

4 gün arayla oynanan 2 Sivas maçı gösterdi ki, Fenerbahçe ligde, rakibi kadar koştuğu her maçı kazanır. 4 gün önceki lig müsabakasına benzer bir maç izledik. Fenerbahçe yine sahanın mutlak hâkimiydi.

Belli ki Aragones, Sivasspor’u çok iyi etüt etmiş. Fenerbahçe, Alanı oldukça daralttı Kontra ataklarla etkili Sivasspor’un, geniş alanda oynama şansı vermeyerek rakibin tüm hücum organizasyonlarını bitirdi.

İlk yarıda Fenerbahçeli oyuncular 3 net gol pozisyonundan yararlanamasa da, prese dayalı futbolları ikinci yarı için umut verici olmuştu. Nitekim 2.yarıya da Alex’le mutlak bir gol pozisyonuna girdi Fenerbahçe. Artık gol geliyorum diyordu.

Dakikalar 56 olduğun da ilk maçın yıldızı Uğur Boral, yerine Guiza’ya bıraktı. Edu’nun oyuna girmesi ile de Sivas’ın hücum gücü olan Mehmet Yıldız iyice bocaladı ve ilerleyen dakikalar da zaten oyundan alındı.

Guiza’nın oyunu girmesiyle Semih, sol tarafa doğru kaydı. Bu değişiklik kâğıt üzerinde olumsuz gibi görünse de, sahaya olumlu yansıdı. Semih özverisiyle, top rakipteyken carlos’un önünde sol kanadı korurken, top Fenerbahçe’ye geçtiğinde 2. forvet gibi oynamaya başladı. Maç boyu baskılı oynayan Fenerbahçe, ardı ardına goller bulmaya başladı. Guiza verdiği 2 asistle göz doldururken, toparlanma süresi içine girdiğini gösterdi.

Skor 2-0 olduktan sonra Bilica’nın attığı inanılmaz golle, Sivasspor umutlansa da Deivd bu umudu kısa sürdürdü. Guiza’nın işbirliği içinde gerçekleşen golle Fenerbahçe, 2.maç için avantajlı bir skor elde etti.

Fenerbahçe, yapması gerekeni yaptı; alan daraltarak ön alanda baskı kurup oyunu rakip kaleye yığdı. Kanatlar her zamanki gibi hücumun önemli bir parçası konumundaydı. Takım artık daha iyi pas yapmaya başladı. Oyuncular birbirlerine yakın oynamaya başladı. Takım için yardımlaşma diğer maçlara göre, çok daha iyidi bu maç. Aragones'in kafasında ki pasa dayalı oyun sistemi, yavaş yavaş ortaya çıkıyor gibi. Çünkü arktık Fenerbahçe'li futbolcular, Topsuz alanda daha hareketli oynamaya başladı.

Ortada Emre Deniz ikilisi canla başla mücadele ederek neredeyse 0 hata ile oynadılar. Semih’in orta sahaya gelip ortayı 6’laması, rakipler için büyük bir dezavantaj oluyor. Semih, orta sahada aynı zamanda Alex ile birlikte pasör görevini de üstlenmiş oluyor. Genç kaleci Volkan, yan toplarda bariz hatalar yaptı bu konuda kendini geliştirmeli. Muhammed’in frikikten çektiği şutu çıkarması ise büyük başarıydı. Çok çalışması lazım. Lugano ilk maçta olduğu gibi, Mehmet Yıldız’ı sahadan silerek, takımına büyük katkıda bulundu.

Fenerbahçe’nin önü; eğer Sivas maçlarında ki mücadeleyi her maç sergilerse, açık gibi görünüyor. Futbolcuların ayakları yere basmalı. Maç seçmemeleri lazım. Deplasman maçları Fenerbahçe’nin kaderini tayin edecek. Bekleyip göreceğiz…

Artık yazılarım da, maçın 3 adamı diye görüşümü dile getireceğim. İlk uygulamayı bu maç ile başlatmayı uygun gördüm.

Maçın 3 adamı: Lugano, Guiza, Emre.

Bu blog Canlı Maç Anlatımı sayfamızda da yayınlanmaktadır

 
Toplam blog
: 9
: 525
Kayıt tarihi
: 05.01.09
 
 

Adım, Ferit SELÇUK. Lise mezunuyum. Özel bir medikal şirketinde çalışıyorum. Aynı zamanda www.sporst..