Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

26 Temmuz '12

 
Kategori
Dünya
 

'Türkiye sınırı El Kaide'nin kontrolünde'

'Türkiye sınırı El Kaide'nin kontrolünde'
 

Suriye ile olan ilişkilerimizdeki çarpıklığın mükafatını hızla görüyoruz. New York Times gazetesinde yer alan Suriye sınırının El Kaide militanlarının kontrolünde olduğu iddiası  Rusya tarafından da dillendirildi.

Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov, muhalifler tarafından ele geçirildiği belirtilen Suriye-Türiye sınırında kontrolün terör örgütü El Kaide militanlarında olduğunu ileri sürdü.

Lavrov, "Elimize ulaşan bilgilere göre sınır geçiş noktaları Suriye tarafından muhalif güçlerin kontrolüne geçmiş. Muhalif kavramı çok geniş. Bizdeki bilgilere göre sınır noktalarını muhalefet değil, El Kaide militanları ele geçirdi" diye konuştu.

Sırf bu olay bile emperyalizmin geri kalmış ülkeleri nasıl kullandığına iyi bir örnek. Hatırladığım kadarı ile Türkiye destekli vahşi batı Afganistan’da Taliban ile mücadele ediyor. Tabii bu durum biz sıradan insanlara anlatılan masal. Eğer El kaide gerçekten ABD düşmanı ise CIA organizasyonu olan Suriye’yi karıştırma senaryosunda ne işi var? Her şeyi çok iyi bilenler bir anlatsalar da anlasak bakalım nasıl kukla olarak oynatıldığımızı.

Değişik kesimlerin tespitine göre, Suriye halkı emperyalizme teslim olmak istememiş olacak ki, CIA El Kaide militanlarını bu ülkeye sürmüş. Sıra Türkiye’ye geldiğinde PKK yanında bunları da görürsek şaşmayalım.

Uyan borusu…

İzmir 2012-07-26

 
Toplam blog
: 1508
: 1688
Kayıt tarihi
: 16.07.08
 
 

Yetmişiki yaşında iki çocuk ve iki torun sahibi bir erkeğim.. Lise mezunuyum. Uzun yıllar esnaflı..