Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

30 Temmuz '12

 
Kategori
Siyaset
 

Abdullah Gül yeniden Cumhurbaşkanlığına aday olabilir!...

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Ahmet Sever, Ruşen Çakır’ın sorularına cevap verirken “yeniden aday olmasının engellenmek istenmesinin Gül’ü çok üzdüğünü ve kırdığını söyledi. Sever “Cumhurbaşkanı, Sayın Başbakan ile bir çatışma, çekişme görüntüsü vermemeye özen gösterdi, hâlâ gösteriyor. Ama aynı özeni partinin bazı önemli isimlerinin göstermemesi ve uluorta konuşmaları gerçekten hoş olmadı” dedi.

Mülakatın genelini incelediğimizde satır aralarında Abdullah Gül’ün hayal kırıklığı ve yeniden aday olma zamanı geldiğinde bunu değerlendireceği hissediliyor.

Bize göre kırk katır mı, kırk satır mı durumu olan bu hadise sanırım başbakanın tabası ile Cumhurbaşkanının da dâhil olduğu gurup arasında bazı sürtüşmelerin artık açıkça konuşulur hale geldiğini gösteriyor.

Abdullah Gül’ün yeniden cumhurbaşkanı olması demek, Tayyip beyin bir kenara atılması, daha da ötesi bazı konuların hesabını verme sürecinin başlaması olabilir. Bu itibarla yapılmakta olduğu izlenimi verilen yeni anayasaya başkanlık sistemi sokulmak istenmektedir. Her ne kadar mevcut sistemde Cumhurbaşkanının yetkileri başkan yetkisini aratmasa da, alışılmış Cumhurbaşkanı Gül, Erdoğan’ la yarışırsa bence kazanır.

Bu itibarla önümüzdeki süreç çok değişik durumlara gebedir. Başbakanın başkanlık sistemini anayasaya sokmak için başbakanın çok çaba sarf edeceği kesindir.

İzmir 2012-07-30

 
Toplam blog
: 1508
: 1688
Kayıt tarihi
: 16.07.08
 
 

Yetmişiki yaşında iki çocuk ve iki torun sahibi bir erkeğim.. Lise mezunuyum. Uzun yıllar esnaflı..