Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

20 Ocak '07

 
Kategori
Resim
 

01 Kayıp kimlik

01 Kayıp kimlik
 

 

Grafik hocam Nail Bey' le İzmir-Konak Kültür Merkezinde tanıştım. Grafik öğretmenimdi, aynı zamanda bir derginin editörü olması nedeniyle meslektaşımdı.

Grafik bana çok yabancı olan bir konu. Mesleğim gereği biraz bile olsa grafikle ilgili bilgi edinmem gerekiyordu. Kursun sonuna yetişebilmiştim. Buna teknoloji canavarlığımda eklenince grafik dersinden çok da faydalandığım düşünülemez.

Hocamız özveriyle sabırla bildiklerini aktarmaya çalıştı. Bazen anlık mucize belirtileri gösterip hocamızın bizden istediğini hemen hazırlayıp kendisine sundum. Genel anlamda grafik olayı kesinlikle teknoloji dehalığı gerektiriyor. En azından benim için.

Orada gençlerin bilgisayarla olan samimiyetleri dikkatimi çekti. Grafik hocasının söylediklerini kısa sürede kendilerinden emin tereddütsüz ve doğru olarak yapıyorlar.

Biz mi erken geldik teknoloji mi geç kaldı karar veremedim doğrusu...

Grafik hocamız aynı zamanda dijital sergi ustası diyebilirim. Sergisine davet etti ve gittim. Orada birbirinden özel konuklarla tanıştım. Fotoğrafların hepsi birbirinden güzeldi. Meslektaşım yüreğine ortaya koyarak harika bir sergi çıkarmış. Gerçekten çok etkileyiciydi.

Nail Özlüsoylu. 30 yaşında. Halen 9 Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Eğitimi Grafik Anasanat Dalı Doktora Programında, ' Reklâm Bildirilerinin Anlatımsal Özelliklerinin Yorumlamacı Yaklaşım ile Çözümlenmesi ' tezi üzerinde çalışıyor, Aynı zamanda bie dergide Kültür Sanat Editörü ve Köşe yazarı.

İzmir'de gerçekleştirilen birçok uluslararası ve ulusal sanat buluşmalarının grafik tasarımlarını yaptı. Kişisel ve karma olmak üzere 12 sergide yapıtları yer aldı. En son 1. Görsel Sanatlar buluşmasına, ' Nowhere ' adlı video-art çalışmasıyla katıldı.

Serginin en önemli özelliği, İzmir’ de ilk Dijital Grafik Tasarımı Sergisi olması.

01 Kayıp Kimlik Sergisi belleğini yitirmiş bir hayatın kahramanlarına göndermelerden oluşmakta. Kendi masallarının peşinden gitmeyi bırakmış, öteki olmayı kendine tercih etmiş günümüz insanlarının anlık yansımalarının dijital göstergeleri.

ÖZLÜSOYLU' nun hedefi sergilerini 4' leyerek kareyi oluşturmak...

Sergilerinin her biri karenin bir köşesini oluşturacak. Kareyi bir denge unsuru olarak düşünüyor. Leonardo' nun denge unsurundan yola çıkarak kareyi tamamlayıp mecazi anlamda kendi kimliğini oluşturmayı hedefliyor.

Hedefi olan insanlara her zaman saygı duyarım. Sevgili Nail, umarım hedefine ulaşırsın...

 
Toplam blog
: 1929
: 661
Kayıt tarihi
: 11.11.06
 
 

  Hayatı ciddiye almam, emeği çok ciddiye alırım. Dünyanın en vazgeçilmez üçlüsü; çocuklar, çiçek..