Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

02 Haziran '14

 
Kategori
Bebek - Çocuk
 

1. Ay: Farkındasızlık

1. Ay: Farkındasızlık
 

Hamileliğin başlangıcı olarak son adet tarihinizin ilk günü kabul edildiğinden bir sonraki adet tarihinizin gecikip hamile olduğunuzdan şüphelendiğiniz güne kadar geçen bu bir aylık süre farkındasızlık dönemidir hepimiz için. Çünkü hamile olduğumuzu henüz keşfedemedik... O nedenle bu dönemde hayatımız çok fazla etkilenmeden, normal sürecinde devam etmektedir.

 

Annedeki Fizyolojik Değişimler;

-          Son adet tarihinin ilk günü yumurtalıkta bir yumurta hücresi büyümek üzere seçilir.

-          Yumurtlama yaklaşık olarak adetten sonraki 14. Günde olmakta ve atılan bu yumurta hücresi tüpler tarafından yakalanmaktadır.

-          Cinsel ilişki sırasında spermler tarafından döllenen yumurta Beta HCG denilen gebelik hormonu üretmeye başlar.

-          Döllenen yumurta tüplerde bölünerek 7-10 günlük bir yolculuk sonrasında rahime yerleşir. (Buna implantasyon denir, bu işlem sırasında iç çamaşırınızda çok hafif kanama görebilir ya da hafif kramplar hissedebilirsiniz ama önemsizdir.) 

-          Daha sonra döllenmiş ve rahime yerleşmiş bu yumurtada katmanlar oluşmaya başlar. Dış katmanda plasenta, iç katmanda is embriyo oluşur. Amniotik sıvıyı ve embriyoyu içinde barındıracak olan amniotik kese (gebelik kesesi) şekillenmeye başlar.

Bu durumlardan birini görürseniz doktorunuza ya da en yakın sağlık kuruluşuna başvurunuz; Lekelenme şeklinde vajinal kanama, Parça düşürme, Karında çekilme , kasılma, kramp, Şiddetli baş ağrısı, Şiddetli kasık ağrısı, Şiddetli bulantı, kusma, Yüksek ateş, İdrar yaparken yanma, İdrara çıkamama, Şiddetli kabızlık.

Kaynak: e-gebelik.net

 

Bebek Gelişimi;

-          Döllenmiş yumurta hızla bölünerek hücre çoğalması meydana gelir. Bu hücre topluluğunun boyutu henüz 0,1 mm kadardır. Yani bebeğiniz henüz bir zigottur.

-          Bebeğin cinsiyeti ve tüm genetik yapısı (DNA’sı) belirlenmiştir.

-          Nörolojik sistem ve duyu organlarının taslakları gelişmeye başlar.

-          Kalp ve ilkel dolaşım sistemi hızla oluşmaya başlar.

Kaynak: e-gebelik.net

 

Benim Hamileliğim;

Daha önce de bahsettiğim gibi hamileliğin tam öncesinde yaşadığım regl gecikmelerinden dolayı bana polikistik over teşhisi konmuştu. Bu nedenle hamile kalabileceğime çok inancım olmayan bir aydı. Hatta bu hormon bozukluğu nedeni ile son aylarda epey kilo almıştım ve bu kiloları verebilmek için de spora başlamıştım. Yani minik yavrum bana tutunmaya çalışırken ben koşu bandı tepelerinde haldır haldır koşuyordum, Allahtan bir şey olmadı kuzuma:/

 
Toplam blog
: 74
: 8561
Kayıt tarihi
: 30.04.14
 
 

İsmim Emel, İstanbul doğumluyum. 29 yaşında, evli ve çocuklu bir satış yöneticisiyim. 8 senedir T..