Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

23 Ağustos '16

 
Kategori
Astroloji
 

1 Eylül Başak burcunda Güneş tutulması

1 Eylül Başak burcunda Güneş tutulması
 

Genel anlamıyla Başak Güneş tutulması

1 Eylül 2016 günü saat 12:03 de Başak burcunun 09°21'derecesinde halkalı Güneş tutulması meydana gelecek.  Bu senenin ikinci ve son tutulması Afrika’nın ortasından geçen hat ve çoğunu kapsayan hat ile Batı Avustralya, Antartica, Atlas ve Hint okyanusunun olduğu bölgeleri kapsamakta. Çıkarların konuşacağı, elle tutulur gözle görünür olanın önemseneceği ama iletişim kurmakta, anlaşmakta zorluk çekebileceğimiz gibi, zaman zaman dağılabileceğimiz, şartlara uymayı gerektiren durumlar söz konusu olabilecek. Başak burcunun ilk dekanında oluşan tutulmalar Sepherial tarafından bazı krallar, devlet başkanları gibi üst düzey yöneticilerin ölümü ya da büyük felaketiyle ilişkilendirilmiş.

Bu tutulma yani yeniay Başak burcunda meydana gelmekte. Mükemmeliyetçilik, analitik düşünce yapısını, araştırıp, sorgulamayı, çalışkanlığı, sorumluluğu, sakinliği, mütevazılığı anlatan bu burcun gölgesinde  kuşkuculuk, memnuniyetsizlik, detaylarda fazla boğulma, gerginlik gözlemleyebiliriz. Sinir, sindirim sistemi ile bağırsak, dalak, mide sorunlarına yatkınlık söz konusudur. Mühendisler, özellikle de matematik, fizik, kimya, biyoloji alanında çalışanlar, hesap uzmanları, bankacılar, istatistikçiler, yazılım mühendisleri, sağlık, hizmet,  temizlik sektörü çalışanları, eczacılar, laborantlar, yazarlar, çizerler, eleştirmenler, araştırmacılar da Başak burcuyla ilişkilendirilirler.

Tutulma sırasında ışıkların Thuban ve  en sert etkili sabit yıldızların başında gelen Zosma ile ilişkisini görmekteyiz. Thuban maddi ya da manevi hazinenin üzerine oturan ve paylaşmayanları işaret eder. Zosma ise kurban olmak, kötüye kulanılmakla, bencillikle, melankoli ile ilişkili olduğu gibi zehirlenme korkusunu da belirtmekte. Dolayısıyla gerek ilişkilerde, gerek bilinçaltında, bilinçli seçimlerde, hedeflerde bu duyguları , tutumları gözlemleyebileceğiz.

Haritanın yükseleninde yeniden Akrep burcunu görmekteyiz ki adeta krizlerle beslenir. Güvensiz ve uçlarda olup, her ne olursa olsun kendi lehine sonuç adına derin savaşlar verir. Yine yükselene açılanan sabit yıldızlardan bir tanesi olan  Zuben Elgenubi, bireysel ya da toplumsal düzeyde, farkındalığa göre  yapıcı ya da yıkıcı olarak kullanılan gücü, reformist özeliklerin belirtecidir.  Menkent ise olayın ya da bireyin doğasına aydınlanma, entelektüellik katarken, zehirli hayvanlara karşı dikkatli olmayı gerektirir. Teknik detaylara girmeden şunu söyleyebiliriz ki zamanımız geldiğinde önemini bize gösterecek olan bu tutulma bize ‘geçmişin tuzaklarına düşmeden, gelecekte kendini aynı hatalarınla kurban etmeden, gerekirse elini çamura bula  ve inatla, öfkeyle değil, sağduyuyla, mantıkla, sağlam yürü’ demekte.

Güneş tutulmasının işaret ettiği konular

1 Eylül günü meydana gelecek olan Güneş tutulması haritanın 10.evinde, yine ana aksta meydana gelmekte. Buna göre hedeflerimiz, toplumsal statümüz, işimiz, kariyerimiz, annemiz, çocukların iş ortamı, sağlıkları, eşin, ortağın babası, aile kökleri, onlardan sahip oldukları tutulmanın ana başlıklarını  oluşturmakta. Hedeflediklerimizle, toplum önünde duruşumuzla, sergilediğimiz konumla ilgili önemli kadersel değişikliklerin yaşanacağı bir süreç . Daha güçlü olma umuduyla finansal güç birlikleri, ortaklıklar arzulayanlarınız olabileceği gibi, kredi, borç başvurularında bulunmak isteyenlerin de girişimi düşünenler de olabilir. Tabii daha önceden hesabını iyi yapıp, risk faktörünü de işin içine katanlar. Merkür retrosunu da  unutmayın diyorum. Tutulma evliliklere, ilişkilere de işaret etmekte. Sağlam temele dayanmayanlarda huzursuzluklar, sorunlar  baş gösterebilir ve aile büyükleri de müdahil olabilir. Ayrılıklar olasıdır. Çoklu ilişkiler yaşayanlar ya da aynı kişiyle yeniden beraberlik düşünenlerin atılacak adımı geçmişe dönerek sorgulamakta, açıkçası bilançosunu yapmakta da fayda var derim. Aileye ait mallar, mirasla ilgili konular gündeme gelebilir . Fakat unutmayalım ki Merkür’ün retro olması gibi,  tutulmanın tam karşısında da retro Neptün ile GAD kol kola girmiş yeni bir yanlış anlaşılmaya, kandırıldım vakasına her an imza atabilir durumdalar. Tutulma çocukların korkularını, kontrol etmekte zorlandıkları, zorlanacakları şartları, sağlık ve iş ortamlarını da gündeme taşımakta. Sağlık demişken, kendimizin de aile bireylerinin de sağlıkla ilgi beklenmedik problemleri ortaya çıkabilir. Sakatlıklara, kazalara da karşı elimizden geldiğince dikkatli olmaya çalışalım. Şunu hatırlatmak isterim ki bu tutulmanın hemen öncesinde yaşadığımız kuvvetli Kova dolunayı, bize gelişimimiz adına eskimiş kalıplarımızı kırmamızı işaret etmekteydi.

2 Eylül 1997 de 9°33'Başak burcunda yani bu Güneş tutulmasının sadece dakikalarla yanında bir tutulma yaşadıydık. Geriye dönük hatırlayabilenler, yeni tutulma ile hayatlarında benzerlikleri yakalama şansına sahipler. Merkür de 29 Ağustos ve 22 Eylül arasında yöneticisi olduğu başak burcunda retro diye adlandırdığımız hareketini yapmakta. Yani Merkür ile ilişkilendirilen konularda, haritanızda transit ettiği evde ve hangi gezegenleriniz, asteroidleriniz, arap noktalarınız vs harita dinamiklerinizle  ilişki kuruyorsa, onlarla ilgili karmaşa,  problem, birtakım istenmeyen durumlar çıkartabilir. Merkür algılama, sözlü ve yazılı her türlü ifade etme, yazılı belgeler, imzalar,  her türlü iletişim, eğitim, ulaşım, yollar, seyahatler, ticaret, elektrikli aletlerle ilgilidir. Bu yüzden şartlar elverdiği ölçüde yeni bir işe kalkışmak yerine üzerinde çalıştıklarınızı kontrol ederek, eksiklerinizi kapatın. Kaybettiğiniz eşyaları arayın. Örneğin yeni bir cep telefonu ya da bilgisayar alacaksanız, bunu retro öncesi ya da sonrasında da yapabilirsiniz. İnternetiniz kesilebilir, telefonunuzda, evinizde kullandığınız elektrikli bir aletinizde sorun yaşayabilirsiniz.   Randevularınızda yanlış anlaşmalar, ulaşımda rötar vs, trafik karmaşası, bir yerden bir yere  ulaşırken kan ter içinde kalma daha sık yaşacaktır. Belki de biletinizi unutabilirsiniz.  Tutulma haritasında Merkür parayla ilişkili iki gezegen Jüpiter ve Venüs arasında retro yapmakta ve yine parayla ilgili evleri de işaret etmekte. İş yerinizden maaşınızın hesabınıza doğru, zamanında yattığını kontrol edin. Bankalar arası işlemlerde sorun çıkabilir vs. Gittiğiniz restoranda hesap yanlış gelebilir. Onun için elimizde olan konularla ilgili dikkatli olmakta fayda var.

Başak burcunda meydana gelecek Güneş tutulmasına uranyen prensipte bakarsak ;

Bir süredir karmik olarak hesap kesme, borç ödeme dönemine geldiğimizi, yaptıklarımıza göre de hasadımızı toplayacağımızı yazmaktayım. Çoğumuz farklı açılardan yaralarını sararak, iyileşmek ve adeta küllerinden doğarak, yeniden ayağa kalkma ihtiyacında. Bu tutulma  bizlere bu yeniden doğumda  yol haritamızı mantıksallık çerçevesinde kurmamız gereğine işaret etmekte.  Gerek duygusal gelişimimiz, gerek hedeflerimiz, toplumsal duruşumuz, bedensel ya da ruh sağlığımız, ilişkilerimiz ya da finansal, her anlamda büyümek , gelişmek, daha sağlıklı yol yürümek adına, geçmişle, bilinçaltına itmeye, görmezden çalıştığımız korkularımızla yüzleşeceğiz.  Etik olanı, adili sorgulayıp, hayatımıza uygulamamız gerekmekte. Defalarca hatalarımızdan ders almadan, burnumuzun dikine giderek ani gelen krizlerle, kırılmalarla mı boğuştuk! Ne kadar sağlam adım attık, ne kadar hayale bel bağladık! Olması gerekenleri öteleyip, ihmal mi ettik! Bu süreçte yol bulmak yine kolay değil. Yanlış algılayan, algılanan, yeniden hatalı olana meyillenen, kendini bir anda sisin ortasında bulan olabilecektir.  Dikkat edelim de birilerini bilerek ya da bilmeyerek kurban etmeyelim ve kimseye de kendi hayatımızı gereksizce feda edip, kurban durumuna düşmeyelim . Mümkün olduğunca olayın dışına çıkmaya çalışıp, kendimizi, etrafımızı, yaşadıklarımızı en acımasız, tarafsız haliyle, adaletli bir şekilde yargılamamız gerekmekte. Aynı hatalarla, geçmişte deneyip de başarısız olduğumuz noktalardan yola devam edersek ne olur bunu düşünelim. Evren haklı olana hakkını vermeye hazırlanıyor. İyi ya da kötü neyse bedelini alacağız ve yolumuza devam edeceğiz. Göbek bağımızın kesilmesine hazır olalım.  Sağlık adına da kemik, diş, omurga, solunum problemlerinin yanı sıra durumumuza tanı konulmakta zorlanılabilir ya da hatalı olması da istenmese de olasıdır. Birçoğu yeni sert dönüşlerle hayatına devam ederken, ameliyat masasına yatanlardan da ölümün kıyısından hayata yeniden merhaba iyenler olabilir. Sağlığımızı da dünyevi ihtiyaçlarımızın yanında ihmal etmeyelim… ( Ay, Güneş, Neptünr , KAD, GAD, Hopi, Aesculapia, Pythia, Uranüs, Apollo, Erisr , Rhadamantus, Ay/Satürn, Güneş/Satürn, Mars/Satürn)

Başak Güneş tutulmasında burçları ana başlıklarına göre etkileyecek konular

1 Eylül günü Başak burcunda meydana gelecek olan Güneş tutulmasının burçları, yukarıdaki genel özellikler doğrultusunda, hangi ana başlıklarda etkileyeceğine bakarsak;

Koç ve yükselen Koçlar için :  Günlük işler, yanımızda çalışanlar, iş ortamı, kiracılar, küçük hastalıklar, evcil hayvanlarımız, babanın kardeşleri, annenin uzak akrabaları, davaları.

Boğa ve yükselen Boğalar için :   Çocuklar, sanat, spor, yaratıcı yönlerimiz, hobilerimiz, aşk hayatımız, babanın parası, ek işler, orta uzunluktaki seyahatlerimiz, annemizin kredi, borç, miras durumları.       

İkizler ve yükselen İkizler :  Ev, emlak gibi taşınmazlar, aile, atalarımız, köklerimiz, baba, kardeşin parası, eşin işi, statüsü, mülkler, babanın genel sağlık durumu, çocukların başkalarından gizledikleri şeyler, hastane, hapishane gibi kapalı yerlerle ilgili durumları, kayıpları, korkuları,  arınma çalışmaları, zorlukları.

Yengeç ve yükselen Yengeçler için :  Eğitim, iletişim, yazmak, kardeşler, komşular, kuzenler, yeğenler, kısa yollar, eşin uzak akrabaları, yabancılarla, hukuksal konularla ilgili işleri.

Aslan ve yükselen Aslanlar için :  Maddi manevi kazanımlar, gelirler, yatırımlar, taşınabilir mallar, verdiğimiz borçlar,  babanın işten gelen kazancı, çocukların işi, statüsü, eşin kredi, borç, vergi, miras durumları, ameliyatı.

Başak ve yükselen Başaklar için :  Kendimiz, motivasyonlarımız, karakterimiz, kendimizi dışarıya ifade ve dış dünyayı algılama tarzımız, fiziksel görünümümüz, sağlık, bize yakın olan kişiler, babanın işi, statüsü, annenin ailesi, çocukların yüksek öğrenimi, büyükanne, büyükbaba.

Terazi ve yükselen Teraziler için : Bilinçaltı, gizli düşmanlıklar, zorluklar, kayıplar, hastane, hapishane gibi kapalı yerleri ilgilendiren durumlar, başkalarından gizlediklerimiz, inzivaya çekilme, kaygılar, bağımlılıklar, bunlardan arınma çalışmaları, fedakarlıklarımız.    

Akrep ve yükselen Akrepler için :  Arkadaşlar, sosyal çevre, işten gelen kazancımız, içinde  bulunduğumuz organizasyonlar, gruplar, babanın kredi, vergi, borçlarla, ortak parayla ilgili durumları, ameliyatı, annenin parası, çocuğun eşi, evlilik, ortaklıkla ilgili durumları, davaları. 

Yay ve yükselen Yaylar için :  İş, kariyer, statümüz, hedefler, anne, annenin genel sağlık durumu, çocukların iş ortamı, sağlığı, eşin, ortağın babası, ailesi.

Oğlak ve yükselen Oğlaklar için :  Yüksek öğrenim, yabancılarla ilişkiler, uluslar arası işler, uzun seyahatler, hukuksal konular, hayat felsefesi, seminer vermek, ikinci eş, uzak akrabalar, eşin kardeşleri, yakın akrabaları, ebeveynlerin sağlığı, torun ile ilgili durumlar.           

Kova ve yükselen Kovalar için :  Kredi, borç, vergi, miras konuları, ortaklıklardan gelen para, ameliyatlar, eşin kazanımları.             

Balık ve yükselen Balıklar için :  Evlilik, eş, ortak, danışmanlık aldığımız kişiler, anlaşmalar, davalar, açık düşmanlıklar, çocukların eğitimleri, kardeşin çocuğu, büyükanne, büyükbaba.

Ülkemiz ve Başak burcunda Güneş tutulması

1 Eylül günü meydana gelecek olan Güneş tutulması 18 Ağustos’ta yaşadığımız kuvvetli dolunay gibi, ülkemiz haritasının 3.evinde düşmekte. Adeta nerede kalmıştık diyor. Yani ülke içindeki her türlü iletişim, ulaşım, taşımacılık sistemimiz, basın-yayın, reklam, eğitim sektörü, internet, komşu ülkelerle ilişkilerimiz, telif hakları, patent konusu ana konu başlıklarımız. Tutulma ülkemiz haritamızın  KAD’ı üzerinde meydana gelirken, transit Ay düğümleri de s.arc Ay düğümlerimizle büyük kare dediğimiz zorlayıcı kalıcı oluşturmakta. Son derece kadersel yaşanmışlıklarımızdan çıkarımlar yapacağımız, iyi, kötü köklü değişimlerin , olayların bir arada yaşanacağı bir süreci işaret etmekte. Aynı zamanda ülkemizin enkarnasyon noktasıyla da etkileşimi, bunun ulus olarak bizim gelişim yolumuzdaki önemini bir kez daha vurgulamakta. Bir yandan yukarıda saydığım konularla ilgili ciddi değişmelerin devam etmekte olduğunu ve artık hiçbir şeyin eskisi gibi olmadığını gözlemleyeceğiz. Öte yandan ne yazık ki terör canımızı yakmaya devam etmekte ki boyutu büyüyebilir. Tutulma aynı zamanda Pluto destekli olduğu gibi, 12.evimizdeki Vulkanus’la da sert etkileşimde. Enerji tesislerine, fabrikaların, hastanelerin güvenliğine daha da dikkat çekmekte. Devletimizin birliği, bütünlüğü, güvenliğimiz adına hepimizin dikkatli olması önemsenmeli. Halen devam eden tutukluluklara yenileri eklenebilir. Operasyonlar devam edebilir. Tutulma yakın komşularla ticari, bilimsel, teknik vs. birçok konuda ilişkileri geliştirme çabasına işaret etmekte. Hava, deniz kazaları yine olasıdır. Retro sırasında Mars bu derecelerdeyken yine Sarin sabit yıldızıyla beraberken dikkat çekmiştim ve bir yerlerde öldürücü kimyasal gaz ele geçirilmişti. Mars şimdi yine aynı noktada ve üstelik GAD, Uranüs , Vulkanus etkişimi içinde. Sarin ya da benzeri öldürücü kimyasallarla ilgili  dikkatli olmakta fayda var. Tutulma spekülatif yatırım araçlarıyla oynayanların daha dikkatli olması gereken zamanlara da işaret etmekte.   İletişim kesilmeleri, bazı haberlere yayın yasağı yaşanabilir. Başka devletlerle yapılan işbirlikleri, anlaşmalarla ilgili dökümanlar, bilgiler gündeme gelebilir.

Yukarıda 1 Eylül günü Başak burcunda meydana gelecek olan Güneş tutulmasının kartografik haritasını görmektesiniz. Harita üzerinde renkli oklarla işaretli hatlar ve çevresi, tutulma enerjisinden daha belirgin etkilenmesi olası yerlerdendir. Tutulmanın dünya üzerinde etkileşiminin kartografik haritasını sosyal medya hesaplarımda  bulabilirsiniz.

Azade Öksoy

 
Toplam blog
: 182
: 1575
Kayıt tarihi
: 07.06.07
 
 

İstanbul'da doğdum. İTÜ'den mezun olduktan sonra bilgi işlem, eğitim ve finans sektörlerinde çalı..