Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

10 Ağustos '16

 
Kategori
Astroloji
 

18 Ağustos Kova burcunda dolunay

18 Ağustos Kova burcunda dolunay
 

Genel anlamıyla Kova dolunayı

18 Ağustos günü saat 12:27 de Kova burcunun 25°51'derecesinde bir dolunay meydana gelecek. Kafanızda birtakım soru işaretleri oluşmaması adına başta sizlere şunu belirtmek isterim; bazı yazılarda bu dolunayı Ay tutulması olarak görebilirsiniz.  Hayır,  53’ lık bir zaman farkı ile  astronomik olarak tutulma kategorisine girememektedir. Ama yine de normal bir dolunaya göre hayatlarımıza etkisi daha fazla ve uzun süreli olacaktır. Bu dönemde zaman zaman şartları zorlasak ya da şartlarımız zorlansa da genellikle durumun korunacağı, atak, hevesli, risk almak ister, coşkun görüneceğimiz ama aynı zamanda empati geliştirip, iletişim kurarken, çıkarların da gözetileceği bir süreç yaşayacağız. Kova burcu yenilikleri, ilerlemeyi belirtir. Sosyal olmayı becerebildiği gibi, bir o kadar da bireyseldir. Entelektüel, sıra dışı, hümanist , mantığı ön planda tutan, özgürlüğe sonsuz değer veren ve fikirleri uğruna savaşmaktan çekinmeyen bu burcun gölgesinde soğukluk, marjinallik, asilik yatar.  Mühendisler, bilim insanları, kaşifler, elektrik, elektronik mühendisliği, uzay-uçak mühendisliği , iletişim sektörü çalışanları, hostesler, pilotlar, radyololar, elektrikçiler, psikiyatristler, psikologlar, pedagoglar, öğretmenler, fotoğrafçılar bu burçla ilişkilendirilir ve bu dolunayla yeni buluşların, keşiflerin müjdecisi olabilir. Sağlık anlamında bacaklar, bilekler, dolaşım hastalıkları, tansiyon, kramplar, krizler, felçler,epilepsi, Parkinson, Alzheimer, diş sorunları dikkat çekmektedir. 

Dolunay sırasında Ay ‘ın  Deneb Algedi ile ilişkisini görmekteyiz ki bu sabit yıldız daha tutucu düşünceleri, davranışları , bu doğrultuda yargılayarak ele alınan konunun sağlamlaştırılmasını ifade eder. Güneş’in ilişkide olduğu Alfard ise takıntı, kararlılık belirtir. Fakat Neptün, Satürn, Venüs doğasında olması nedeniyle ruhsal anlamda aydınlanma adına olumlu özellikleri ile katkı yapsa da, maddi dünyamızda atılan adımlarda başta güç, yetki verse de daha sonrasında ya kendi yaptıkları ya da düşmanlarının katkısıyla gelen kaybı işaret eder. 

Haritanın yükseleninde yaşadı mı en derininden, en tutkulusundan, uçlarda yaşayan, kuşkucu, olayları kendi lehine çevirebilmek için her yolu deneyebilen ve krizlerle dönüşen Akrep burcu yer almakta. Burada Khambalia’yı görmekteyiz ki bize derin araştırmaları, soruşturmaları, casusluk türü olayları, simya ve ezoterizmle ilgiyi anlatmakta. Yükselen derecesine etki eden bir başka sabit yıldız da Dabih. Satürnyen ve Venüsyen doğasıyla melankoliye eğilim verebilir. Aynı zamanda davranışlarda hırs, enerjiklik gözlemlenilebilir. Yükselmeye destek verse de içsel anlamda huzurun bozulmasına katkı sunar. Dolunayın yöneticisi Satürn, retrodan çok yeni çıkmış ve henüz normal hızına ulaşamamış durumda. Aynı zamanda yükselen yöneticisi Mars’la birlikte hareket ederken, Neptün ve GAD ile çözülmekte, zorlanmakta. Bu dolunayda Mars ve Satürn’ün birlikte yaptıkları görünüm oldukça önemli. Öncelikle kraliyet yıldızı Antares ile birlikte açılandıklarını görüyoruz. Savaşlarla da ilişkilendirilen Antares başarı, zenginlik verebildiği gibi, bunları geri almasıyla da bilinir. Doğasında intikam, kin, güç tutkusu, acımasızlık vardır ki bunlar dengeli kullanılmadığı taktirde yıkıma götüren etkenlerdir. Satürn ve Mars ile birlikte hayal kırıklıkları,  sahtekarlıklar, kavgalar, çatışmalar, akraba kaynaklı engeller, çocuklarla ilgili sorunlar, din istismarı, resmi konularda kayıp verebilir. İkisi en son yine Yay burcunun bu derecelerinde 1986 yılı Şubat’ında beraberlerdi. Geriye dönüp, baktığınızda yine benzeri olayları hayatınıza çekebileceğinizi fark edebilirsiniz. Yani oldukça sert etkili, hassas ayar isteyen bir süreç içindeyiz. Her türlü ilişkide, işte etkinlik, yetkinlik almak isterken, riskimizi kararınca hesaplarsak, beklentilerimiz boşa çıkmaz, kayıp yaşamaz, sil baştan yapmayız.

Dolunayın işaret ettiği konular

18 Ağustos günü meydana gelecek olan dolunay haritanın 4.evine düşerek, ana aksı çalıştırmakta. Buna göre  ailemiz, köklerimiz, ev, emlak gibi taşınmazlar, iş, kariyerimizi ilgilendiren gelişmeler, hedeflerimiz, çocukların hastane gibi kapalı yerlere ilgili sorunları, kontrol etmekte zorlandıkları , kriz yaratan durumlar, kayıpları, korkuları, iş ortamları, sağlıkları,  kardeşin parasal konuları, eşin , ortağın ailesi, babası ile ilgili durumlar, işi, statüsü  bu dolunayın ana başlıkları. Gelir gider dengesinin iyi hesaplanması, harcamaların artacağı bir dönem.  Aileye ait taşınmazlar yüzünden anlaşmazlıkla olasıdır. Hukuksal çözüm yolu aranabilir. Anne ya da babaya ait gelişmeler, sağlık sorunları yaşanabilir. Taşikardi, panik atak, kalp damar sorunları olanların dikkatli olmasını öneririm. Aynı şekilde ilk paragrafta işaret ettiğim hastalıkların yanında, göz ve kronik bağırsak sorunları da olasıdır. Alkol, ilaç bağımlılığı ya da ilaçların doğru kullanımı, bu konuda desteğe ihtiyacı olanlar da önemsenmeli. Kariyerle ilgili gelişmeler, değişiklikler mümkündür. Eski, sorunlu evlilikler, ortaklıklar yeniden gündeme gelebilir. Dikkatli olmakta fayda var. Şu dönemde yapılması planlanan evliliklerde, ortaklıklarda da tarafların koşullarını net ortaya koymaları önemsenmeli. Çocukların  söyleyemediği, kontrol etmekte zorlandıkları ve onların bilinçaltında korkularını arttıran durumları olasıdır. Kazandıklarından çok harcamaları dikkat çekebilir.  Aynı şekilde sağlıkla ilgili tahliller vs. olasıdır. Köklerinizle olan ilişkileri, geçmişimizden getirdiklerimizi, yaşanmışlıkları mümkün olduğunca tarafsız gözle değerlendirmeye çalışalım.  Gökyüzü bize eski hatalarından sıyrılarak, yeni ufuklara yelken aç demekte. Bazıları için bu sert çatışmaları, zorlu uğraşıları da beraberinde getirebilir. Şiddete, dürtüsel davranışlara, zorlamalara, intikam duygusuna, kıskançlıklara kapılmayalım, maruz kalmama konusunda da dikkatli olalım.

Kova burcunda meydana gelecek olan dolunaya uranyen prensipte bakarsak;

Gerek ailevi konularda, gerek işinde, toplumsal statüsünde doğal olarak yükselmek, daha yetkinlik elde etmek amacını güder insan. Bu dolunayda yıllardır bizimle devam eden, ısrarla bağlı olunan şeylerle ilgili kararlar almak, yürümek gerekebilir. Bu noktada bizi rahatsız eden, üzen, endişelendiren çocuklarla, kardeşlerle, akrabalarla ilgili sorunlar ya da parasal konular da olabilir. Birden fazla konunun da yorması, tüketmesi mümkündür. Bazıları içten içe durumun felakete gidebileceğini, zarar yaratacağını hissederken, bazıları ise durumunu değerlendiremeyerek, mücadele edecek gücü kendinde bulamaz ve  ağır ağır durumu izleyerek, tükenişin tanığı olabilir. Karar vermek zor iştir. Ruhunuz özgürleşmek, yeniye yelken açmak isterken, alışkanlıkların bağımlılık haline dönüşmesi elinizi konunuzu bağlayabilir. Olaylara yüksekten bakın. Alışkanlıklarınızı, zevklerinizi, birlikteliklerinizi ya da çözülmesi gereken her neyse yıllardır sizinle beraber gelen, iyice irdeleyin. Şimdiye kadar ne kazandırdı, ne kaybettirdi. Çürümüş, fayda getirmeyen, büyümeyi engelleyen, bağımlılık haline gelmiş olanın, aynı zamanda iyileşmek adına uzaklaşmak olduğunu da hatırlayın.  Tabii risk hesabınızı iyi yaparak. Unutmayalım ki her harita kendine has çalışır. Bu dolunay bizlere eski, karmik olanların  bitişini işaret etmekte. Yüreğinizin sesini dinleyin… (Güneş, Ay, Niobe, Vesta, Valentine, Kronos, Astrea, Atlantis, Hebe, Karma n., Ölüm n.)

Kova dolunayında burçları ana başlıklarına göre etkileyecek konular

18 Ağustos günü Kova burcunda meydana gelecek olan dolunayın burçları, yukarıdaki genel özellikler doğrultusunda, hangi ana başlıklarda etkileyeceğine bakarsak;

Koç ve yükselen Koçlar için :  Arkadaşlar, sosyal çevre, işten gelen kazancımız, içinde  bulunduğumuz organizasyonlar, gruplar, babanın kredi, vergi, borçlarla, ortak parayla ilgili durumları, ameliyatı, annenin parası, çocuğun eşi, evlilik, ortaklıkla ilgili durumları, davaları.

Boğa ve yükselen Boğalar için :  :  İş, kariyer, statümüz, hedefler, anne, annenin genel sağlık durumu, çocukların iş ortamı, sağlığı, eşin, ortağın babası, ailesi.

İkizler ve yükselen İkizler :  Yüksek öğrenim, yabancılarla ilişkiler, uluslar arası işler, uzun seyahatler, hukuksal konular, hayat felsefesi, seminer vermek, ikinci eş, uzak akrabalar, eşin kardeşleri, yakın akrabaları, ebeveynlerin sağlığı, torun ile ilgili durumlar

Yengeç ve yükselen Yengeçler için :  Kredi, borç, vergi, miras konuları, ortaklıklardan gelen para, ameliyatlar, eşin kazanımları.

Aslan ve yükselen Aslanlar için :  Evlilik, eş, ortak, danışmanlık aldığımız kişiler, anlaşmalar, davalar, açık düşmanlıklar, çocukların eğitimleri, kardeşin çocuğu, büyükanne, büyükbaba.

Başak ve yükselen Başaklar için :   Günlük işler, yanımızda çalışanlar, iş ortamı, kiracılar, küçük hastalıklar, evcil hayvanlarımız, babanın kardeşleri, annenin uzak akrabaları, davaları.

Terazi ve yükselen Teraziler için :  Çocuklar, sanat, spor, yaratıcı yönlerimiz, hobilerimiz, aşk hayatımız, babanın parası, ek işler, orta uzunluktaki seyahatlerimiz, annemizin kredi, borç, miras durumları.       

Akrep ve yükselen Akrepler için :  Ev, emlak gibi taşınmazlar, aile, atalarımız, köklerimiz, baba, kardeşin parası, eşin işi, statüsü, mülkler, babanın genel sağlık durumu, çocukların başkalarından gizledikleri şeyler, hastane, hapishane gibi kapalı yerlerle ilgili durumları, kayıpları, korkuları,  arınma çalışmaları, zorlukları.

Yay ve yükselen Yaylar için :  Eğitim, iletişim, yazmak, kardeşler, komşular, kuzenler, yeğenler, kısa yollar, eşin uzak akrabaları, yabancılarla, hukuksal konularla ilgili işleri.

Oğlak ve yükselen Oğlaklar için :  Maddi manevi kazanımlar, gelirler, yatırımlar, taşınabilir mallar, verdiğimiz borçlar,  babanın işten gelen kazancı, çocukların işi, statüsü, eşin kredi, borç, vergi, miras durumları, ameliyatı.

Kova ve yükselen Kovalar için :  Kendimiz, motivasyonlarımız, karakterimiz, kendimizi dışarıya ifade ve dış dünyayı algılama tarzımız, fiziksel görünümümüz, sağlık, bize yakın olan kişiler, babanın işi, statüsü, annenin ailesi, çocukların yüksek öğrenimi, büyükanne, büyükbaba.

Balık ve yükselen Balıklar için :  Bilinçaltı, gizli düşmanlıklar, zorluklar, kayıplar, hastane, hapishane gibi kapalı yerleri ilgilendiren durumlar, başkalarından gizlediklerimiz, inzivaya çekilme, kaygılar, bağımlılıklar, bunlardan arınma çalışmaları, fedakarlıklarımız.

Ülkemiz ve Kova dolunayı

18 Ağustos günü Kova burcunda meydana gelecek olan dolunay, ülkemiz haritasının 9.evinde meydana gelmekte. Buna göre yüksek öğretim kurumları, akademisyenler, hukuk, uluslararası ilişkiler, ticaret, turizm, vize , dolaşım hakları, göçmenler, deniz ve hava yolları, festivaller, dini kurumlar, iletişim basın yayın, taşımacılık, ulaştırma, eğitim sistemi, reklamcılık konuları ana başlıklarımızı oluşturacak. Terör maalesef canımızı yakmaya devam ediyor. Mars Satürn kavuşumunu yaşadığımız ve Mars’ımızı da tetikleyen, zorlu görünümler yaşadığımız şu günler dilerim bizlere yeni travmatik olayları yaşatmaz! Fakat dolunayın Mars/Pluto üzerine düştüğünü de göz ardı etmeyelim ve yeni melanetler yaşamamak adına her türlü tedbiri elden bırakmayalım. Boğulmalara, kimyasal madde, gaz patlamalarına, yangınlara karşı dikkatli olunmalı. Hava ve deniz kazası, göçük, maden kazaları, deprem olasıdır. Vakıflarla, derneklerle, kulüplerle ilgili yeni düzenlemeler, gelişmeler, soruşturmalar, tutukluluklar, faaliyetlerine son vermeler gelebilir.  Komşularla ilişkilerimiz liderler, yöneticiler, tarafından daha önemsenmekte. Yeni yapılanmalar göze çarpmakta. Muhalefet de bu dönemde daha öne çıkabilir, hükümete destek verebilir. Orduda yaşanan tasfiyelerden sonra eski yüksek rütbeli subaylar içinde yeni sürpriz göreve gelişler mümkündür. Bazı finansal güç sahipleri güçlerine daha da güç katabilirler. Buna karşılık yeni iflaslar da ne yazık ki sürpriz olmaz. 19 Ağustos ile 12 Eylül arasını senenin 3. Ay yalpalaması dönemi olarak adlandırırsak, dünya genelinde kitlesel olayların, doğal afetlerin, savaş, gerilim, ayaklanma potansiyelinin, kazaların sayısının ve şiddetinin artacağını öngörebiliriz. Konu ile ilgili bilgilenmek isteyenler, yukarıda verdiğim yeni tarihi baz almak kaydıyla, aşağıda linkini paylaştığım eski yazımdan faydalanabilirler.

https://www.facebook.com/notes/azade-%C3%B6ksoy/ay-yalpalamasi-ve-etkileri/10152612936711277

Yukarıda 18 Ağustos günü meydana gelecek olan Kova dolunayının geodetic west mundane ve orta noktalar kullanılarak çıkartılmış kartografik haritasını görmektesiniz. Harita üzerinde renkli oklarla işaretli hatlar ve çevresi, dolunay enerjisinden daha belirgin etkilenmesi olası yerlerdendir.

Azade Öksoy

 
Toplam blog
: 182
: 1575
Kayıt tarihi
: 07.06.07
 
 

İstanbul'da doğdum. İTÜ'den mezun olduktan sonra bilgi işlem, eğitim ve finans sektörlerinde çalı..