Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

14 Şubat '10

 
Kategori
Astroloji
 

Semavii’den 2010 yay burcu yıllık yıldız yorumu

Semavii’den 2010 yay burcu yıllık yıldız yorumu
 

Bir Yay Burcu Efsanesi-Frank Sİnatra (ABD'nin sanat güneşi)


Senenin ilk yarısı geçen sene yaşanılan bazı önemli olayların giderek yoğunluk kazanması ve ardından bir sonuca varması, senenin ikinci yarısı ise, elde edilecek sonuçlara göre bazı yeni ve önemli kararların hayata geçirilmeye başlanması ile geçecek gibi görünüyor.

Geçen sene bazı köklü sorunların su yüzüne çıkmasına şahit oldunuz. Bazısı belki yıllardır süren ve ara ara gündemden düşen, ya da bir vesile ile uzaklaştığınız ama geçen seneki yıldız pozisyonları vesilesiyle yeniden karşı karşıya kaldığınız eski meseleler. Eski sorunların devam etmesi, bir türlü çözüme kavuşmaması sizi sinirlendirmekte, bir çözüm yolu aramaktasınız, ancak kolay değil, bir günde çözülecek bir şey değil.

Şayet sorunlarınız ev ve aile ile ilgili ise, galiba yapacak bir şey yok, sizin sorunlara karşı değişmeniz belki de elde edebileceğiniz en iyi çözüm gibi. Öyle ki, ya bu diyardan gideceksiniz ya da kendi gerçeğinizi kabul edip farklı bir pencereden bakacaksınız, sorunları kafanızda mesele etmekten vazgeçecek akıl yürütmelere başvuracaksınız. Ve bir an evvel ilgilenmeniz gereken daha önemli ve şahsi ve geleceğinizi ilgilendiren meselelerle uğraşmaya yöneleceksiniz.

Bir yerde bunu yapmanız kaçınılmaz olsa gerek çünkü disiplin ve kısıtlama gezegeni Satürn haritanızın tepesinde gezinirken, önemli ama değişmesi zor konularla vakit kaybetmek ve boşuna nefes tüketmek kariyer için çok önemli olan bu zaman dilimini heba etmek olur.

Satürn tepede iken, geleceğiniz ve kariyeriniz en önemli şey olmalı.

Sözün özü, insanlarla uğraşmayı bırakmanız ve olgularla ilgilenmeniz, olaylara daha uzaktan ve geniş açıdan bakmanız şart.

Nisan-Temmuz arası burcunuza sert açı yapan Balıktaki gezegenler ve Başaktaki gezegenler son derece kadersel ve zorlamaya gelmeyen cinsten. Balık burcunda epeydir bulunan büyük ve ani değişim yıldızı Uranüs’ün yanına bu sene şans yıldızı Jüpiter eklendi, tam zıttında Başaktaki disiplin yıldızı Satürn 2 senedir size sert açı göndererek sıkıştırmakta. Haziran 7’de Satürn’ün yanına Mars eklenecek ve Ağustos başına kadar sizi sert etkileyecek. Bu dört yıldız sabırlı ve uyanık olmayı ve olgun olmayı gerektiren yıldızlardır. Ve bazı kadersel, yani en azından 2-3 senenize damga vuracak olaylara sebep olacak yıldızlardır. Başka bir ifadeyle, bu yıldızların yaşatacağı olaylar bir şeyleri geride bırakacak, yeni bir dönemin başlangıcı olacaktır.

Yani, uzun vadede rahat etmek ve hayat alanınızı genişletmek ve yükseltmek istiyorsanız, bu yıldızların sesine kulak vermeniz gerekiyor.

Bu yıldızlar yapı ustalarıdır, hayatımızın temelini yaparlar, o yüzden onların dediği dinlenmelidir.

Dinlerseniz ne olur?

Her şeyden önce hayatınıza kriz şeklinde, veya birden ani ve sizi sıkan sorun şeklinde giren olayları akıllıca ve ustaca yönetirsiniz. Ve akıllıca yönetirken değişirsiniz, eski sorunlara yeni ve daha olgun bir tavır geliştirmek giderek kişiliğinizde yapmanız gereken değişimleri yapmanızı sağlar. Yani değişir ve olgunlaşırsınız, kendinizi yenilersiniz. Belki de değiştirmeyi ihmal ettiğiniz, bir şekilde kulak arkası ettiğiniz ve hayatınızın önünü tıkayan kötü davranışlar, alışkanlıklarınızı böyle böyle bırakırsınız. Ve kişiliğinizdeki değişim giderek hayatınızın her alanına yayılır. Ardından kendinizden ve hayatınızdan daha fazla memnun bir insan olmaya başlarsınız.

Bütün bunların hayatınıza somut ödülleri olur emin olun. Çünkü yıldızları dinleyen, onların dediklerine uyan kişi, bir süre sonra yıldızların ödüllerini alır.

Yıldızlar hayatın ilerlemesini ister, ve bunun için bazı sorunlar yaratarak bizi, ilerleme yolunda engel olan şeyleri aşarak, değişmeye zorlar. Değişmezsek, yıldızların, başka bir ifadeyle hayatın hiç şakası yoktur, bizimle ilgilenmeyi bırakırlar, sadece bazen canları sıkılınca dalga geçmek için bize başvururlar, dalgalarını da bir güzel geçerler.

Tam tersi, biz yıldızları dinledikçe, ilerlediğimizi ve arkamızdan bir sihirli elin bizi yükselttiğini hissederiz. İşte, o sihirli el yıldızların elidir.

Astrolojinin çok önemli bir kuralı vardır: sert ve ağır gezegenler etkisi altında iken, hayatınız bir kaos halinde ise, kendinizi duvara toslamış gibi hissederseniz, ve mutsuzsanız, yanlış yoldasınız demektir! Yanlış yolda yürüyorsunuzdur. Bir yolda giderken duvara çarpmak, çıkmaz bir yola sapmak demektir. Farkına varın, ve yolunuzu değiştirin, der yıldızlar. Veya yolda yürüyüş tarzınızı…

Sert ve ağır gezegenlerin dersleri ağırdır, ama dinleyen cici öğrencilere ödülü çok büyüktür. Hem de tatlı açılı yıldızların verdiği şans ve başarıdan daha büyüğünü verirler.

O yüzden, zaman şikayet etme zamanı değildir, söz dinleme ve değişme ve çok çalışma, kendinizi yenileme zamanıdır.

Gelelim sizin sorun yaşamakta olduğunuz hayat alanlarına; ev, aile veya kariyer hayatınızda krizler çıkmış gibi görünüyor. Kimi Yayların ise, eğitim, meslek eğitimi, ve tayin, mekan değişimi alanında sorun yaşaması kaçınılmaz görünüyor. Hangi alanda yoğun sıkıntı yaşıyorsanız, ve kendinizi o konuda duvara çarpmış gibi hissediyorsanız, durun ve düşünün. Yanlış yolda mısınız?.. O zaman, yolunuzu, tavrınızı, sorunu çözme biçiminizi kökten değiştirmek için kolları sıvayın derim. Sorumluluktan kaçmayı, kendinize acımayı veya şikayet etmeyi bırakın ve sorumluluklarınıza dört elle sarılın, taşın altına elinizi koyun, ve olumlu çıkış yolu için üzerinize düşeni yapın.

İşinizle ve kariyerinizle ilgili önemli kararlarınız ve bazı beklentileriniz var. Ancak bunun için koşullar henüz tam değil gibi. Balıktaki Jüpiter ve Başaktaki Satürn sizi tam da hazır olmadığınız bir kariyer sıçrayışına zorluyor gibi. Hedeflerinizi net olarak ortaya koyun, planlarınızı yeniden gözden geçirin ve üzerinize düşen sorumlulukları tek tek yerine getirin, yapacağınız her işin, öğreneceğiniz her yeni tecrübenin ve sizi en büyük amacınıza götüreceğini bilin. Yine de, şans yanınızda olmayabilir bu sene ama üzülmeyin, çabalarınızın hepsi sizi gelecek büyük başarılara hazırlıyor demiştim, unutmayın. Ve size bir müjde vereyim içinizi rahatlatmak amacıyla. Bu yaptıklarınızın ödüllerini bu sene değil ama gelecek seneden itibaren almaya başlayacaksınız. Yay ve diğer ateş grubu burçları Koç ve Aslanların gelecek seneden itibaren şansları açılıyor çünkü hem şans yıldızı Jüpiter hem büyük değişim yıldızı Uranus Koça geçecek. Bu da en azından gelecek 3-5 sene ateş gruplarının demektir. Devran sizlerden yana dönecektir.

Bu arada kararlarınızı net verin dedim ama net kararları vermeniz yine Ağustosu bulabilir, Mars Teraziye geçince, Kovadaki Neptün’le yapacağı tatlı açı zihninizi açacak, vizyonunuzu net belirlemenizi sağlayacak. Gelecekle ilgili kararlarınızda net olmanıza yardım edecek gelişmeler doğuracaktır.

Disiplin gezegeni Satürn’ün 21 Temmuz’da Terazi burcuna geçmesiyle, üzerinizden bazı yüklerin kalktığını hissetmeniz sizi rahatlatacak, bundan böyle yaptıklarınızın karşılığını almaya başladığınızı görecek, ve çabalarınızı şevkle devam ettireceksiniz.

Ağustos 15 deyince yıldızların rotası değişiyor. Sonbaharda bazı hedeflerinizi gerçekleştirme olasılığı yüksek görünüyor. Bu hedefler sanki yeni dönemin ilk kıvılcımlarını çakacak gibi.

Yılın ilk yarısı Başak ve Balıktaki yıldızların gerginliklerini aşmanızda size güç verecek yıldız Haziran 7’e kadar dost Aslan burcunda kalacak olan mücadele yıldızı Mars’tır. Sıkıntıların arasından size pozitif düşünce gücü ve hızlı, akıcı ve doğru adımlar atma cesareti verecektir. Gücünüzü ve kararlılığınızı arttıracaktır ve azla yetinmek yerine, gerçek idealleriniz için mücadele etme azmi verecektir. Sizi kamçılayacaktır. Özellikle yüksek eğitimde sorunları olanların ve yurt dışı bağlantılı işleri olanların kısa sürede ulaşılacak hedefleri için son derece dinamik ve hırslı atılımlarla olumlu sonuçlar elde etmesini sağlayacak.

Öte yandan, Mars size sabırsızlık ve kör bir cesaret de verebilir. Bir şeyleri çabuk halletmek sabırsızlığı ve sorumluluklardan usanmanız sizi isyankar ruh haline itebilir. Bu da yıldızların en gergin olduğu Nisan-Temmuz arasında size kişilerle çatışma yaşatabilir, ve yapmak istediklerinizi yapamazsınız, üstelik size destek olacak kişileri kendinizden uzaklaştırırsınız. Kiminiz ise, bazı yasal sorunlar yaşayabilirsiniz. O yüzden, hedefinizden şaşmayın, sabırlı olun ve sorunları soğuk kanlı yönetin ve aşın derim.

Mart-Temmuz arası uzun yollar konusu da gündeme ara ara gelecek. Kiminizin kurumunuzda bir tayin, kiminizin uzaklardan gelecek işinizle veya eğitiminizle ilgili beklentileriniz var. Veya yasal bir süreci bekleyenleriniz olacak. Bu tür bir beklenti Ağustos 15 itibariyle sonuçlanır gibi görünüyor.

Senenin ikinci yarısı dostlarla ilişkilerinizi kökten bir sorgulamaya başlayacaksınız, dostluk anlayışınızda köklü değişimler olacak, gerçek dostluluğu da tam anlamıyla yaşayıp anlayacaksınız.

Aşktan bahsedelim biraz da…

Bu sene aşk için gözünüz uzaklarda ya da yukarılarda.. Öyle herkesi kolay kolay beğenemeyeceksiniz gibi. Tabii biraz dengeyi bulmakta zorlanabilirsiniz de.. Yani, Balıktaki Jüpiter duygularınızı aşırı hale getirecek, ya kolay beğenmeyeceksiniz ya da alakasız birine kısa süreli de olsa aşırı duygular yükleyebileceksiniz.

Heyecanlar var ama denge kolay kurulmayacak gibi.

Kiminizin burnu havalarda iken, kiminiz kararsızlıklar içinde olacaksınız. Bir tatminsizlik duygusu, hayır bu değil duygusu olacak. Aslanda Haziran 7’ye kadar kalacak olan Mars gezegeni birileriyle tanışmak için sizi hevesli ve cesur kılacak, ancak dediğim gibi ya olmayacak birine birden abartılı duygular besleyeceksiniz ya da beğenmeme tavrınız ağır basıp kararsızlık içinde kalacaksınız.

Kiminiz için de şöyle bir durum hakim; ya siz marjinal, uçarı tavır içinde olmaya meyillisiniz ya da karşınıza çıkacak kişiler ya çok orijinal, farklı ya da marjinal, garip ama kendini çok farklı sanan tipler olacak.

Bu ruh haliniz yazdan itibaren yerini net duygulara bırakır. Çünkü yazdan itibaren karşınıza ne istediğini bilen tipler çıkacak. Hedefi, amacı belli kişiler olacak ve belki de siz avare dolaşırken, böyle birinin bir sözüyle etkilenecek, aşık olacaksınız.

Bu sene size aklınızla sevmenizi tavsiye ederim, zaten yazdan itibaren karşınıza çıkacak kişiler de aklınızı çelecekler. İdeal bir partner bulma şansınız var. Yıl boyunca gergin yıldızlara rağmen, aşk cephesi, yaz itibariyle güzel olacak gibi. Sanki o kadar mesele arasında aşka, ciddi ilişkiye vaktiniz ve umudunuz yokken, size ilaç gibi gelecek bir aşk çıkacak ve sorunlarınızla uğraşırken sizi mutlu edecek, ruhunuzu hafifletecek güzel bir hediye gibi olacak.

Bireysel yıldızları da uygun olan Yaylar, hiç hesapta yokken, evlenmeyi düşünecekler gibi. Hani derler ya, iyi olacak hastanın ayağına doktor gelir, sizin için de sıkıntıların arasından bir şifa gibi doğacak bir aşk ilişkisi ve bir ideal eş bulma ve ideal bir evlilik şansınız doğacak gibi.

Aşkı sonbaharda yakalama şansı bulacak Yayların ilişkisi sanki biraz gizli kalacak gibi başlarda, ama onları mutlu edecek, ve duygu coşkunlukları içinde, ruhu havalarda uçacak. Aşka dair daha önce hiç hissetmediğiniz duyguları yaşayacaksınız ve daha önce hiç böyle hissetmemiştim, diyeceksiniz. İçinizden size şiir yazdıracak, şarkılar söyletecek bir aşk bu. Bu aşk ilişkisi iyi yürütülürse gelecek sene ilk yarısında evliliğe gidebilir büyük olasılıkla, çünkü transit Jüpiter Koça ve 5.ev aşk evine geçecek gelecek sene.

Bu sene sonbahar ya da sene sonlarında gerçekleştireceğiniz bir ideal var; bu kimi Yaylar için ideal bir evlilik olacak. Kimi Yaylar için mesleklerinin doruğuna ulaştıracak güzel bit terfi veya tayin. Kimi Yaylar için çok önemli ve geniş vizyonlu bir projeye başlamak olacak.

 
Toplam blog
: 103
: 8825
Kayıt tarihi
: 18.10.08
 
 

İngilizce Öğretmeniyim. Ek olarak makale, kitap çevirisi yapıyorum. Antalyanın bir yerel gazetesinde..