Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

21 Eylül '08

 
Kategori
Tarih
 

10 Kasımda solan bir gül ve ardında bıraktığı milyonlarca tohum

10 Kasımda solan bir gül ve ardında bıraktığı milyonlarca tohum
 

Cumhuriyet Gazetesinden bir alıntı


Şimdi herkes saatlerini çok geriye, taaa... 10 Kasım 1938 günü saat 09.05'e alsın...

Biz; bir dahi, bir öğretmen, bir kahraman, bir komutan, bir lider, bir siyasetçi, bir çağdaş, bir sanatsever kısaca bunlar gibi nice yaşamı tek vücudda kaybettik. Kendisi her ne kadar;

"<ı>İki Mustafa Kemal vardır: Biri ben, et ve kemik, geçici Mustafa Kemal… İkinci Mustafa Kemal, onu “ben” kelimesiyle ifade edemem; o, ben değil, bizdir! O, memleketin her köşesinde yeni fikir, yeni hayat ve büyük ülkü için uğraşan aydın ve savaşçı bir topluluktur. Ben, onların rüyasını temsil ediyorum. Benim teşebbüslerim, onların özlemini çektikleri şeyleri tatmin içindir. O Mustafa Kemal sizsiniz, hepinizsiniz. Geçici olmayan, yaşaması ve başarılı olması gereken Mustafa Kemal odur! " dese de biz onu anlayamadık. Onun istediği bireyler olamadık. Olamayacağız..

Neden derseniz? Tembelliğimizle, uyuşukluğumuzla, menfaatçiliğimizle, kendimiz hariç hiçbir şeyi düşünmeyişimizle, cahilliğimizle onu, onun dediklerini, onun yaptıklarını, irdeleyemiyoruz bile... Atatürk'ü anlamak demek adına reklam filmleri çekmek, sayfa sayfa fotoğraflarını basmak, sadece milli bayramlarda ismini zikrederek Atatürkçülük gömleğini sırtına geçirmek demek değildir.

Beyler...Tarihin tekerrür ettiği, yabancı devletlerin kumar masasına dönüştürdüğü topraklarımızda karanlık hakimiyet sürmektir. Atatürk'ün kurduğu Cumhuriyet'i, yapılan mücadeleleri 22 Temmuz günü karanlığa hapsettik. Çıkarınız için, aptalca kullanıldığınız için mi bilemem ama kafanızı toprağa gömüp karanlığa hizmet etiniz.

10 Kasım aydınlar için kara gün değildir.Çünkü aydınlar Atatürk'ü beyinlerinde, gönüllerinde, ruhlarında yaşatırlar. Karanlıkta yolu aydınlatmak için Atatürk'ün bilgi ışığını kullanırlar. 10 Kasım'ı yas ilan edenler, bu ülkeyi parçalamak, binlerce yıl geriye düşürmek isteyen oluşumların güdümündeki oyuncaklardır. Elbet o eller bir gün sizden bıkacak.. İşte o zaman sizinle oynayanlar sizi parçalayacak.

Artık saatlerinizi ileri alabilirsiniz... Şimdi gün ışığıdan faydalanma zamanı...

 
Toplam blog
: 26
: 789
Kayıt tarihi
: 06.09.08
 
 

20 yaşında tiyatro oyuncusuyum. Düşünen bir insanım. Edebiyatla aşırı derecede ilgiliyim. Şu anda sa..