Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

15 Aralık '10

 
Kategori
İzmir
 

101 pandomimci sevgiyi anlattı

101 pandomimci sevgiyi anlattı
 

101 PANDOMİMCİ


Narlıdere Belediyesi Güzel Sanatlar Atölyesi tiyatro ekibi ve kursiyerleri, ''101 PANDOMİMCİ'' adıyla İzmir'de ilk etkinliklerini gerçekleştirdi. Grup 6 yaştan başlayan ve sanata ilgi duyan 100'den fazla katılımcıdan oluşuyor.

Gösterileri hazırlayan tiyatro yönetmeni Vedat Murat Güzel, unutulmaya yüz tutan bu sanat dalını canlandırmak için büyük çaba harcıyor. Bu amaçla kapalı salonların dışına çıkarak 101 pandomimciyi Özdilek Alışveriş Merkezi'nde halkla buluşturdu. ''Sevgi'' temalı gösteriyi izleyenler bir anda kendilerini oyunun içinde buluverdi. Yönetmen Vedat Murat Güzel, izleyicilerin de oyuna katılabileceğini söyleyince gösteri daha da renklendi. Hemen yüzler boyandı ve gönüllü oyuncu adayları gösteriye katıldı. Yeni katılanlar da kursiyerler kadar yetenekliydi ve gösterilerin sonunda dakikalarca alkışlandı.

Çalışmaları hazırlayan yönetmen Vedat Murat Güzel, ''Amacımız farklı sanat dallarını sokaklarda insanlarla buluşmak, sanata ilgiyi çekmek ve sevdirmektir. 101 konseptiyle daha pek çok farklı etkinlik sırada bekliyor. Konak Saat Kulesi önünde de bir gösteri yapmayı planlıyoruz, '' dedi.

Başta da söylediğimiz gibi giderek etkinliğini yitiren bu sanat dalı İzmir'de yeniden hayat buluyor. Üstelik 6'sından 60'ına kadar her yaştan katılımcıyla ayaklanıyor.

101 pandomimci 2. gösteriyle, 19 Aralık Pazar günü, saat 19.00'da Narlıdere AKM'de sanatseverlerle buluşacak. Ücretsiz izleyebileceğiniz bu gösteriyi kaçırmamanızı salık veririm.
 
Toplam blog
: 233
: 980
Kayıt tarihi
: 07.01.10
 
 

İzmir doğumluyum. Ege Üniversitesi Gazetecilik Yüksek Okulu mezunuyum. Kısa denilebilecek bir sür..