Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

08 Eylül '10

 
Kategori
Basketbol
 

12 Dev Adam ile Türkler uçuyorrrr

12 Dev Adam ile Türkler uçuyorrrr
 

Resim:ntvspor


Millilerimiz basketbol tarihinde kocaman bir destan daha yazdı; Türkiye 95 – Slovenya 68.

Milli Takımımız hem attıkları basketlerle, hem de yaptıkları savunma ile daha ilk çeyrekten Slovenya’ya büyük bir üstünlük sağladı: 27-14.

Maçın ikinci çeyreğinde bu üstünlük devam etti ve aradaki farkı 19 sayıya çıkararak ilk yarıyı 50-31 önde kapattılar.

İlk yarıda Hidayet Türkoğlu ve Sinan Güler’in attığı üçlükler bizi yerimizden hoplattı. Bunun yanında Ersan İlyasova, Kerem Tunçeri ve Ömer Onan‘ın attığı sayılar takım olarak formda olduğumuzu gösterdi.

Üçüncü çeyrekte Türkiye 71-43 ile üstünlüğünü devam ettirdi. Aradaki fark böylece 28 sayıya ulaştı. Bunun anlamı son çeyrekte büyük bir hata yoksa maç bizim demekti. Üçüncü çeyrekte faul atışlarında istediğimiz sayılar gelmedi, ancak Slovenya da istediği sayıları bulamadı. Ömer Aşık 4 faule ulaştığı için daha dikkatli oynaması gerekiyordu.

Maçın sonunda Türkiye maçı 95-68 alarak Türk basketbol tarihine altın harflerle bir galibiyet hediye etti. Mükemmel bir takım oyunu, harika basketler, olağanüstü savunma zaferi beraberinde getirdi. Açıkçası çeyrek final için Avrupa dördüncüsü olan Slovenya’yı xx sayı farkla yenmek hiç beklemediğimiz bir sonuçtu.

Maçta Sinan Güler, hem attığı sayılarla, hem de takıma verdiği enerjiyle galibiyette ciddi bir pay sahibi idi. Hidayet Türkoğlu ilk maçlardaki tutukluğunu aşmış bir şekilde oynadığı oyunla takıma güven verdi. Semih Erden azimliydi ve mücadeleyi hiç bırakmıyordu.

Slovenya kötü bir takım değildi. Maç sonunda Sani Beciroviç’in faul atışlarında 21 atışta 21 sayı yapmasını açıkçası hayranlıkla izlediğimi söylemem gerekir. Ancak rakipleri Türkiye olunca fazla bir varlık gösteremediler.

Çeyrekler itibariyle bu maçta sayılar Türkiye için 27-23-21-24 iken Slovenya için 14-17-12-25 şeklinde idi. Bu da tüm çeyreklerde milli takımımızın açık ara üstün olduğunu göstermesi açısından önemli bir gösterge idi. Son yarım dakikada millilerimiz de Slovenya takımı da maçı bıraktılar. Açıkçası takımımızın böylesine üstün bir şekilde açık ara önde gitmeleri ayrı bir keyifmiş, böyle maç kazanmanın keyfini de yaşattıkları için ayrıca teşekkür ediyoruz.

Ersan İlyasova 19 sayı ile yine takımı srıtladı. Ardından 12 sayı ile Sinan Güler'in gelmesi onun yükselişi olarak değerlendirilmelidir. Hidayet Türkoğlu, Kerem Tunçeri ve Ömer Onan 10 sayı ile görevleri harika bir şekilde yaptılar. Ömer Aşık 9, Oğuz Savaş 8, Semih Erden 6, Ender Arslan 5, Kerem Gönlüm 4, Cenk Akyol da 2 sayı ile efsanede yer aldılar. Barış Ermiş de bu maçta sayı atmasa da oyun kurucu olarak görevini layıkıyla yerine getirdi. Tüm takım tek bir yürekti ve başarı TEK YÜREK olarak geldi.

Evet, 12 Dev Adam ile TÜRKLER UÇUYOR ve yarı finalde Sırbistan ile oynamak için sabırsızlanıyorlar. Bayramın üçüncü günü 11 Eylül Cumartesi günü saat 21:30 da yarı final maçında Türkiye tek yürek ekranlarda olacak ve bayram bitmeden bir bayram sevinci yaşayacak.

Bize yaşattıkları mutluluk için Bogdan Tanyeviç başta olmak üzere 12 Dev Adamı, sahadaki seyircilerimizi de destekleri için yürekten kutluyoruz…

 
Toplam blog
: 64
: 968
Kayıt tarihi
: 28.10.07
 
 

Mülkiye İşletme mezunuyum ve aynı zamanda Sakarya Üniversitesi Maliye Bömlümünde doktora öğrencis..