Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

Murat GÜLCEK - Yakamoz35

http://blog.milliyet.com.tr/gulcek

13 Eylül '09

 
Kategori
Basketbol
 

12 Dev Adam

12 Dev Adam
 

12 DEV ADAM


Futbolda A Milli takımımızın hüzünlü Bosna maçı ve her zaman olduğu gibi işi şansa bırakışının ardından bir çoğumuzun gözü benim gibi Basketbol takımına döndü sanırım.

İlk turda grubunu 3’ te 3 yaparak lider tamamlayan 12 Dev Adam’ın Avrupa Şampiyonası’ndaki yürüyüşü devam ediyor. 36. Avrupa Basketbol Şampiyonası'nda tarih yazmaya devam eden 12 Dev Adam son dünya şampiyonu, Avrupa ve olimpiyat ikincisi İspanya’yı da yenerek büyük bir zaferin altına imza attı ve çeyrek finali şimdiden garantiledi. Milliler Polonya’nın Lodz kentinde oynanan maça Kerem Tunçeri, Ömer Onan, Ömer Aşık, Hidayet Türkoğlu ve Ersan İlyasova beşlisiyle başladı.

İspanyolların etkili oyunu ilk beş dakikada altı sayılık fark yapmalarını sağladı. O dakikadan sonra gözüm korksa da moladan sonra iyi savunma yapan oyuncularımız farkı periyot sonunda iki sayıya düşürmeyi başardılar.

İkinci çeyreğin ilk bölümlerinde iki takım da sayı bulmakta zorlandı. Skordaki dengeyi Türkiye lehine Kerem Tunçeri bitime iki dakika kala gönderdiği üçlükle bozarken, Ersan’ın üçlüğü de 12 Dev Adam’ı soyunma odasına 36-34 önde götürdü. Soyunma odasına önde gitmek beni oldukça gaza getirdi sanırım oyuncuları da ateşlemiştir.

Milliler ikinci yarıya da iyi başladılar. Son iki dakikaya altı sayılık avantajla giren ekibimiz, İspanyolları durduramayınca son çeyreğe bir sayı farkla 49-48 önde girdi. Son periyodun ilk dakikasında tabela değişmezken, ikinci dakika da karşılıklı serbest atış sayılarıyla geçildi. Özellikle dış atışlarda isabet bulamayan ay-yıldızlılar karşısında İspanya bitime dört dakika kala 55 - 55’ lik skorla eşitliği sağladı. Fakat İspanyol’ların bu direnci 12 Dev adamı durdurmaya yetmedi. Maçı 63 – 60 ‘lık skorla kazanan millilerimiz tüm Türkiye’ yi bu skorla ayağa kaldırmayı başardı.

Böyle galibiyetlere, böylesine sevinçlere, böyle morale tüm ülke olarak ihtiyacımız var.

Teşekkürler 12 DEV ADAM…

Murat GÜLCEK

 
Toplam blog
: 150
: 1014
Kayıt tarihi
: 25.04.07
 
 

İzmirliyim;Şehrimi ve ülkemi seviyorum.Yaşamayı seviyorum. Eğlenmeyi, eğlendirmeyi seviyorum..