Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

04 Ekim '15

 
Kategori
Astroloji
 

13 Ekim 2015 Terzi burcunda Yeniay

13 Ekim 2015 Terzi burcunda Yeniay
 

13 Ekim 2015 günü İstanbul’a göre saat 03:05 de 19°20´  Terazi burcunda  yeniay meydana gelecek.  Öncü ve eril enerjiler taşıyan, hava grubunun elemanı olan Terazi ilişki kurmaya, uyum ve uzlaşı sağlamaya yönelik, diplomatik, nezaket sahibi, adil, entelektüel, sosyal, sanatsal özellikler olan bir burçtur. Ama aynı zamanda gölgesinde kararsızlık, yapmacıklık, kaybetmekten korkmak ve güvensizlik yüzünden  her yöne uyum sağlayarak,  hoş görünme çabasının sonucunda, seçim yapmayı bilemediğinden denge, yön kayıpları vardır.  Bel ve böbrek, kalça bölgesi hastalıklarını belirtir. Bunların yanı sıra Terazi burcu barışı, genç kadınları ve  kızları, doğumu, evlilikleri,  arabulucuları,  elçileri,  finansla uğraşanları,  sanatçıları, modacıları, mimarları, dekoratörleri , mobilyacıları, sanat galerilerini,  kadınlara yönelik işler yapanları, tasarımcıları, kumaş, takı, parfümeri, aksesuar, kuaför, güzellik salonları  vs yi de anlatır.

Terazi burcu  19°20´ de gerçekleşecek olan yeniayda Ay ve Güneş’in,  Mufrid, Seginus, Foramen, Syrma, Sadalsuud  sabit yıldızları ile etkileşimini görmekteyiz ki ifade ettikleri konular doğrultusunda bu yeniay ile birlikte, ışıklar kanalıyla bizlere katkılarını sunacaklardır.  Mufrid huzuru anlattığı gibi güçlü istek ve aşırılık belirtir.  Seginus sahtekarlığı belirtebileceği gibi , hukuksal yollardan, arkadaşlardan, işten gelebilecek kayıpları da ifade eder.  Foramen liderlik, dindarlık, statü, tehlike, yararlı olma, gözlerle ilgili problem,  uçak,  deniz kazası anlatmaktadır. Grek mitolojisinin Syrma’sı, Arap astrolojisinde Al Gaffar diye adlandırılır ve kişiye ün sağladığı söylenerek, Hz Muhammed ve Musa’nın haritalarındaki durumuna dikkat çekilir. Koruyuculuk, baskılama, ruhanilikle ilgili sorumluluk sahibi şahsiyete vurgu yapar.  Sadalsuud psişik güçlere, sezgisel yollarla gelen şansa işaret  eder.  Aynı zamanda 15° Terazi ve 15° Akrep burçları arasında kalan bölge klasik astrolojide yanan yol (via combusta) diye adlandırılır. Ay ve Güneş için zararlı olduğu ifade edilir. Bu da bizim yeniay derecemizin içinde bulunduğu alanı işaret etmekte.

13 Ekim 2015 günü meydana gelecek yeniayın İstanbul’a göre çıkartılmış haritasının yükseleninde Aslan burcunun son derecesini görmekteyiz.  Aslan burcu ön planda olmayı seven, iddialı, neşeli, yeri geldiğinde fazla cömert ve aşırıya kaçabilen, gölgesinde egoistlik, diktatörlük, kibir taşıyan yapıdadır. 29° nin anaretikdir ve burç geçişlerinde gölge yanlar ortaya çıkabileceği gibi, ardından gelen burca ait davranışları da gözlemlemeye başlayabiliriz. Böyle bir durumda dışavurumdan  çok da tutarlılık beklememeliyiz. Haritanın yükselende şans noktası ile birlikte Regulus da yer almakta. Regulus’un, kişiye intikam peşine düşmediği taktirde, büyük  başarılar veren bir kraliyet yıldızı olduğunu ve 28 Eylül günü meydana gelen Koç burcundaki Ay  tutulmasının, 12.evinde yer alan tutulma yöneticisi Mars ile de kavuştuğunu hatırlayalım. O dönemde tutulmaya ait belirttiğimiz konularla ilgili olaylar, belki kontrol etmekte zorlandığımız, başkalarından gizlediğimiz, geri planda hazırlığını yaptığımız, belki de bizim arkamızdan dönen olaylar şimdi önümüze düşmeye başlıyor, eyleme geçiyoruz. Bu arada intikam duygusundan uzak durarak.

Tutulmanın yöneticisi Venüs 1.evde ve düşük durumda olduğu Başak burcunda. Burada mükemmelik odaklı olduğundan, eleştirel, kolay mutlu olmaz durumdadır. Yine de  Merkür ile arasındaki ağırlamadan dolayı durumu daha iyileşmekte. Birinci ev genel olarak başlangıcı anlatır. Sağlığımız, fiziksel görünümümüz, yaşamsal kalitemiz, çok yakınımız bildiklerimiz, motivasyonlarımız, sahip olduğumuz yeteneğimiz, aklımız, mesleğimiz, karakterimiz, özne olarak ‘ben’ dir. Sağlık olarak baş, yüz bölgesi ve bu bölgeye ait sorunları belirtir. Aynı zamanda halkı ve durumunu, dışarıya nasıl yansıdığını da anlatır.

Bu yeniay haritanın 2 ve 3.evlerini etkilemekte. Buna göre maddi manevi kazanımlarımız, çocuğumuzun mesleği, borç verdiğimiz para, taşınabilir mallarımız, kardeşler, komşular, akrabalar, eğitim, okuma yazma ile ilgili durumlar, iletişim, ulaşım, yakın yerlere yapılan seyahatler, senetler, kontratları anlatmaktadır. Aynı zamanda sağlık olarak da boyun, boğaz,  el, kol, omuz, parmaklar ve bunlara ait hastalıklardır.

13 Ekim 2015 günü gerçekleşecek olan yeniayın Satürn’ü, 20 Mart günü gerçekleşen ve statümüzü, kariyerimizi, hedeflerimizi etkileyen Güneş tutulması sırasında retro olan ve çoğumuzun yapılandırmalarına, ilerlemesine yeterince izin vermeyen Satürn’ünü tetiklemekte. Geçen süre içinde eksiklerini kapatan, işini titizlikle yapan, adaletten ayrılmayanlara, dayanıklı olanlara ilerleyen dönemde beklentileri adına aşama aşama karşılığını verecektir. Ama şunu unutmayalım ki bu yeniaydaki konumu itibarıyla  bizi oldukça zorlamakta. Yapmak istediğimizin hayal mi gerçek mi olduğu ayırımına gitmemiz gerekliliğine işaret etmekte. Neptün’le zorlayıcı açısının daraldığını düşünürsek, yanılanların, çözülenlerin fazlaca olacağını söylemek zor olmasa gerek. Durumunda esneklik sağlayabilecekler için şunu da eklemek isterim ki bu açı Kasım’ın son haftası kesinleşecek ve sonrasında da etkisini bir sonraki ayda da sürdürecek.

Bu dönemde ilişkiler, ortaklıklar adına kafamız karışabilir, aldanmalar, aldatmalar, olanı fazla idealize etmeler olasıdır. Hayal kırıklıkları, kopuşlar, ani bitişler söz konusu olabilir. Seviliyor muyuz, seviyor muyuz, buna değer mi soruları beynimizde dönüp duracak. Şansınıza çok da güvenmeyin. Her hamlemizi iyice düşünüp, sonra harekete geçmemiz gerekmekte. Harcamaları abartmamaya dikkat edelim.  Kendi kaynaklarımıza güvenelim, riskli yatırımlara girmeyelim, hesabımızı ona göre yapalım. Hukuksal konularda, yurt dışı ile ilgili işlerde, çalışma arkadaşlarımızla,  lütfen sağlam yürüyün. Evlilik, ortaklık, taşınma kararlarında tedbirci davranalım. Sanatsal anlamda üretimler adına yaratıcılık ortaya  çıksa da maddi ve reel ilişkilerde ısrarla dikkat diyorum. Sonra işin ucunda pişman olmak da var! Yeniay yöneticisi Venüs’ün açılarına ek, Güneş ve Ay’ın yanan yolda olduğunu ve Uranüs-Pluto karesini de çalıştırdığını hatırlarsak, neden bu kadar uyarı olduğunu anlayacağınızı umuyorum. Haritasında desteği alanlar elbette ki zorlukları aşmayı başaracaktır.

 Haritaya uranyen prensipte bakarsak ; İlişkilerimizde, ortaklıklarımızda odak noktamız haline gelmiş (Zeus), bizim için karmik olan, köklü bir dönüşüm süreci içerisindeyiz (Karma noktası, Satürn/Transpluto). Bu yapılanma doğrultusunda mücadelemize devam etmekteyiz ( Güneş/Ay , Mars/Satürn ). Defalarca elimizde olmayan, belki de anlamakta zorlandığımız, anlayamadığımız sebeplerden ötürü engellerle karşılaştık, düştük, yıprandık , üzüldük (Persephone, Uranüs-Satürn, Niobe) Belki gururumuzdan yürüdüğümüz bu dikenli yolda yardım almamıza engel oldu (ve bu geçişte ayrı düştük, yönümüzü kaybettik, yalnızlığı hissettik ( Niobe-Circe, Neptün, Proserpina)  . Hayat devam ediyor ve her anlamda bizler kazanmaya odaklı canlılarız. Bazılarımız için de yaşadığımız olaylardan, hissettiğimiz engellenmişliklerden sonra karşısındakine yeni bir şans vermek yerine, radikal kararlarla yalnızlığı tercih etme zamanı geldi (Admetos r, Güneş/Pluto). Her türlü birliktelikler için iş, aşk vs. (Poseidon, Cupido)  artık köklü değişiklikler, dönüşüm zamanı geldi (Ay/Satürn, Güneş/Satürn). Akılcı, yapıcı davrananlar harita potansiyellerine göre, zorlansalar da yoluna devam edecekler. Olayı bütünüyle inceleyip, şartları doğru değerlendirmek yerine, aynı yerde dönüp duran, bir adım ilerlemeyerek, risk alanlar için (Apollo, Icarus) son pişmanlık fayda etmiyormuş diyeceği zamanlardan geçmekteyiz (Psyche). Haritanın odağı onlar için adeta onlar için yaprak dökümünü fısıldamakta (Koç noktası, GAD, KAD, Mar/Uranüs, İsis, Merkür) .

Ülkemiz haritasına göre 13 Ekim 2015 günü Terazi burcunda gerçekleşecek olan yeniay 4. ve 5.evleri etkilemekte. Buna göre topraklarımız ve dolayısıyla güvenliği, madenler, ulusal kaynaklarımız, gayrimenkuller,  inşaat ve emlak sektörü, tarım ve çiftçiler, muhalefet, spekülatif yatırım araçları, eğlence sektörü, parklar, bahçeler, oyun, spor faaliyetleri, sporcular, çocuklar, diplomatlar, büyükelçiler, eğitim sistemi, sanat bu yeniayın ana başlıklarını belirlemekte. Dolayısıyla bu konulara ve açılımlarına ait olaylar gündemimizi belirleyecek. Bu yeniay Türkiye haritasının da karma noktasının üzerinde. Aynı zamanda transit Uranüs, Zeus ile birlikte natal Pluto/Transpluto, Pandora (kriz, beklenmedik durumlar) ve Chiron’umuzun da burada olduğunu, tam karşısında MC, IC ile Satürn/Pluto ile ilerletilmiş Mars’ı da harekete geçirdiğini düşünürsek, bizim için kırılganlıkların, zorlukların daha da belirginleşeceği dönemin aktifleştiğini söyleyebiliriz (uranyen). Halkın genelini, kadınları, muhalefeti, topraklarımızı, ülke mirasımızı ilgilendiren söylemler, yapılan anlaşmalar, alınan kararlar söz konusu olabilir. Burada Neptün faktörünü de katınca, ne kadar tatmin yaratacağını düşünmek lazım açıkçası. Uluslararası işler yapan, büyük firmalar için zorlayıcı bir dönem. İçerideki ve sınırlarımızdaki terörist faaliyetlerin devam ettiğini bu yeniayda da gözlemlemekteyiz. Hatta yeniayın hemen arkasından, transit Mars’ın yaptığı görünümler daha gerilim yaratmaya yönelik. İşsizlik oranı artmaya devam edeceği gibi, yönetici konumundaki kişilerde de iş kaybı görülebilir  (Zeus,Kronos,Güneş / MC,Ic, Chiron = Admetos) .

Yukarıda 13 Ekim 2015 03:05 Terazi burcunda yeniay haritasının Ankara merkez alınarak, geodetic mundane olarak çıkartılmış kartografik haritasıdır. Kırmızı oklarla işaretli düşey hatların çevresinde bulunan yerler yeniaydan daha belirgin olarak etkilenecek bölgelerdir. Yeniay haritasını farklı Zodyak tiplerinde çıkarttığımız takdirde, bunlara farklı hatlar da eklenecektir. Yukarıdaki kartografik haritaya ek olarak, 13 Eylül 2015 Başak Güneş tutulması ve 28 Eylül 2015 Ay tutulması haritalarını da, tutulmaların uzun süreli etkileri olduğundan ötürü birlikte değerlendirmenizi öneririm.

Azade Öksoy 

 

 
Toplam blog
: 182
: 1575
Kayıt tarihi
: 07.06.07
 
 

İstanbul'da doğdum. İTÜ'den mezun olduktan sonra bilgi işlem, eğitim ve finans sektörlerinde çalı..