Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

13 Şubat '18

 
Kategori
Astroloji
 

13 Şubat'tan 16 Şubat'a Öncesi ve Sonrası ile Sevgililer Günü Süreci, Güneş Tutulması ve Burcunuz

13 Şubat'tan 16 Şubat'a Öncesi ve Sonrası ile Sevgililer Günü Süreci, Güneş Tutulması ve Burcunuz
 

Ay 13 şubat saat 18:12'de tutulma burcu olan Kova burcuna geçecek. Sevgililer Günü de Kova burcu ve tutulma teması ile gerçekleşecek. Burada Erilliği ifade eden Güneş ile Dişilliği ifade eden Ay yeni bir oluşumun tohumlarını atacak. Yine daha dürtüsel ve sosyal planda eril ifade olan mars Yay konumu ile dişil ifade olan Venüs balık konumu birbirine kare / 90 derece gergin etkileşimde karşılaşacaklar.

Ay'ın konumlarına değinerek Sevgililer günü öncesi ve sonrası sürecini ifade edeceğim.

Ay, ilk Major açısı olan sextile / 60 derecelik uyumlu ve fırsat veren açısını ise saat 17:28'de Yay burcundaki Mars ile gerçekleştirecek.

Mars ile olan açı harekete geçmek, yenilik ve keşif için uygun bir zaman. Fakat MArs'ın Neptün ile kare açıya doğru gitmesi fazlaca geçirgen bir zaman dilimini ifade ediyor. Hatalar yapabilirsiniz. Bilmediğiniz sularda yol almayın derim. Burakma, çözülme ve teslimiyet için uygun zamandır. Yanlış seçimler kurban durumuna düşürür. Dalgınlık ve hırsızlığa da dikkat etmeniz gerekir bu zaman diliminde.

15 Şubat saat 00:09'da Kova burcundaki Güney Düğüm ile kavuşacak.
Burada karmik ve geçmişe dönük bağlantılar söz konusu olabilecektir. Geçmiş ile ilgili yükler borçlar varsa bunlar ile yüzleşme olabilir. Malum tema olarak Ay da Güneş de şu anda burada. Hem bilinçaltı hem bilinç olarak süzülen şeyler olacaktır.

İkinci major açısı kare / 90 derece sert ve fırtına yaratan dinamizm getiren açısını 15 şubat saat 14:58'de Akrep burcundaki Jüpiter ile  gerçekleştirecek.

Jüpiter ile kare açı abartılar, harcamalar, tutkusal yönelimler ile ilgili olabilir. Jüpiter Akrep burcunda olduğu için buradan bir tutku körüklemesi, ya hep ya hiçcilik konusu zorlayabilir fakat Kova olaylara daha mantık, zihin, iletişim ve dostluk çerçevesinden bakılabilecek bir zamanı ifade eder. Bu zaman diliminde bu İki bakış açısı çatışma halinde olabilecektir. Ay'ın Jüpiter ile kontağı her halükarda duyguları/hisleri/içte olanı dışa vurduran ve açık olarak ortaya koyduran ve rahatlığı dahası abartıları da artırabilen bir zamanlama getirebilir.

Sonraki major açısı ise aynı gün 20:40'ta yine sextile açı şeklinde Koç burcundaki Uranüs ile olacak.
Son olarak Uranüs ile olan açı ise farklı, spontan, yer değiştirmeleri, sürprizleri ve yine hareketlenmeleri ifade eden bir açı. Farklı sosyal ortamlara girmek, değişiklikler yapmak mümkün. Koç'un dürtüselliği son açı olarak olaya katılıyor ve burada hesapta olmayan sürpriz grişimler ortaya çıkıyor. İkisi birden sıradanlık ve durağanlıktan kaçmak üzere hareketlenmeler getirebilir.

En son major açısı ise 16 şubat 2018 saat 00:04'te Güneş ile gerçekleştieceği Tutulma açısı olacak. Bu zaman dilimindeki bir ilişki karmik ve daha çok zihinsel etkileşime dayalı, birbirine bağımsızlık tanıyan, dostça bir anlayışı ifade ediyor.

...ve 16 Şubat saat sabah 5:42'de ise Ay Kova burcundan çıkıp Balık burcuna geçecek. 

Bir bütün olarak değerlendiğimizde ise Jüpiter'in akrep'te mars'ın yay da oluşu ve birbirini ağırlaması ve Mars'ın neptün ile olan kare açısı ise bu ifadelerle birlikte oldukça dürtüsel, serbest, gezgin, keşifçi, maceracı, yönelimleri de ifade etmekte. Yani burada sentez yorumlara gidiyoruz. Venüs Balık'ın Mars Yay konumuna kare açıda olması da hem işin içinde romantik, idealist bir yan olduğunu hem de daha bağımsızlığı, rahatlığı, genişliği, keşifleri, deneyimi ve maceracılığı da ifade ediyor. Bu ikili ile tüketime, lükse, abartıya tabiki dikkat etmek gerekiyor. Beklentilere artış getirebilir. Ayrıca ilişkiler astrolojisinde yani sinastri dediğimiz teknikler içinde iki harita bakıldığında da bu venüs - mars kontakları fırtınalı, aksiyon ve hareket getiren dürtüsel yönü yoğun ilişkileri ifade eder. Tabi burada tekil şekilde bir harita üzerinden değerlendirme yapıyoruz. 

Venüs'ün Satürn ile uyumlu açısına değinirsek bu, ilişkiler açısından bir taraftan daha gerçekçi, elle tutulur yönelimleri ifade ediyor. Burada daha olgunluk varken tüketicilik açısından da azalmalar olabileceği görülüyor. 

Genel tabloda da Tutulma derecesine doğru Jüpiter (biraz uzak) ve Uranüs (daha yakın) kontakları olması daha spontan, hareket getirici ve biraz daha olayların durumların sahasını büyütebilecek etkileri ifade ediyor. 

Şimdi bu farklı etkilerin hangi burç gruplarını ve gün doğumluları etkilediğini ifade edecek olursam, sabit burçların (boğa, aslan, akrep, kova) 27. günü civarı (- + 1-2 gün) doğumlular Güneş Kova ile bağlantılı kontaklardan ve Değişken burçların (ikizler, başak, yay, balık)12. günü civarı doğumlularda Mars Yay ile ilgili kontaklardan daha çok etkilenecektir.  Öncülerin 6. günü civarında olanlar (koç, yengeç, terazi, oğlak) ise Venüs kontağından daha çok etkilenme durumundalar.

Yazımı burada bir önceki Kova Burcunda Güneş Tutulması yazımda olduğu gibi tutulmanın burcunuzu hangi alanlardan etkilediği ile sonlandırıyorum. Görüşmek üzere… 

Danışmanlık, iletişim ve sorularınız için astrologburakustun@gmail.com’a mail atabilir, 05357748816 no’lu telefondan arayabilir ve www.astrologburakustun.com adresinden de detaylı bilgilere erişebilirsiniz. 

ISAR CAP Danışman Astrolog
           Burak Üstün

Kova burcunda gerçekleşecek Güneş Tutulması / Yeniay burçları hangi alanda etkileyecek? (Güneş (öz burcunuz) ve yükselen burcunuz olarak okuyabilirsiniz):

Koç: Organizasyon, dernekler, cemiyet, arkadaş grubu, dost çevresi, sosyal ortamlar, kolektif yaratıcılık ile ilgili işler, grup faaliyetleri, kolektif toplumsal konular, bağımsızlık, bireysellik, özgürlük, hümanizm ile ilgili konular, sahne ile ilgili işler, sürpriz, spontan, yaratıcılık gerektiren işler, bilim ve teknoloji ve elektrik ile ilgili konular, yer değiştirmeler, mucitlik, ilgili konular.

Boğa: Kariyer hayatı, siyasi ve politik duruş, toplum önündeki görünüm, tanınırlık ile ilgili konular, mesleki kimlik, toplum önündeki itibar, ebeveynler ile ilgili konular, işyeri/çalışılan firma ile ilgili konular.

İkizler: Yurtdışı ya da uzun yolculuk, eğitim alanı, inançlar, düşünceler, yaşam felsefeniz, basın-yayın-medya, uluslararası / yabancılarla, uzaklarla ilişkiler.

Yengeç: Ortak gelir-borç, başkalarından gelenler, ortak değerler, maddi paylaşımlar, cinsellik, miras, vergi, kredi.

Aslan: Ortaklaşa işler, anlaşmalar/ anlaşmazlıklar, sözleşmeler, mahkemeler, evlilik, ilişki, yakın partnerler/ arkadaşlar, dengelemeniz gereken durumlar.

Başak: Çalışma ortamı, çalışma arkadaşları, evcil hayvanlar, yanınızda çalışanlar, temizlik, hijyen, sindirim sistemi, arınma, somut eylem, çalışma ve hizmet ile ilgili konular, teknik işler.

Terazi: Aşk hayatı, kendini gösterim, riziko edilen işler, spor faaliyetleri, sahne işleri, artistik işler, reklam ve vitrin faaliyetleri, çocuklar, oyun, sinema/tiyatro, eğlence/oyun dünyası, hobiler, şans oyunları, borsa.

Akrep: Ev, yuva, gayrimenkul ile ilgili faaliyetler, aile, ebeveynler, özel hayat ile ilgili konular. Kökler ve geçmiş ile ilgili konular, içsel, düşünsel, duygularla, yakın bağlarla ilgili konular.

Yay: İletişim, çevre ilişkileri, yakın bağlantılar, yolculuklar, komşular, kardeşler, alış-veriş/ticaret, yazılı-sözlü ifadeler, eğitim ile ilgili işler, basın-yayın, sosyal medya, internet.

Oğlak: Maddi konular, alacaklar ve borçlar, harcamalar ve gelirler, üretim ve tüketim, yetenekler, beceriler, kısmetler, sahip olunan her türlü meta; para, eşya vb. , keyfiyet, lüks.

Kova: Kendi eli ile girişilen, başlatılan işler, fiziksel faaliyetler, genel sağlık ile ilgili konular, motivasyon, dürtüsellik, atraksiyon gerektiren durumlar, baş bölgesi, gözler ve dikkat ile ilgili konular.

Balık: Hizmet ve fedakarlık gerektiren işler, Dinlenme, çekilme, meditasyon faaliyetleri, rüya, vizyon, yaratıcılık, tasarım faaliyetleri, psikolojik sağlık, kayıp, çalıntı, hırsızlık, gizli düşmanlar, kontrolsüz davranışlar, gizli konular, skandallar. Ayaklar, metafizik, ruhsal konular, dilekler, dualar.
 
 
Toplam blog
: 130
: 1239
Kayıt tarihi
: 03.09.17
 
 

Astroloji alanında danışman, eğitimci ve araştırmacıdır. Aynı zamanda felsefe öğretmenidir. Klasi..