Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

11 Şubat '18

 
Kategori
Astroloji
 

16 Şubat 2018 Kova Burcunda Güneş Tutulması: Objektiflik ve Dikkat Zamanı

16 Şubat 2018 Kova Burcunda Güneş Tutulması: Objektiflik ve Dikkat Zamanı
 

 
16 Şubat 2018 Saat 00:04’te Kova burcunun 27. derecesinde bir Yeniay / Güneş Tutulması gerçekleşecek. Tutulma haritasında Akrep burcunun 2. derecesi yükseliyor (=İstanbul, Ankara için 5. derece). Bu tutulma, Saros döngüsüne göre 150. seride gerçekleşecek 71 tutulmadan 17. si olmakta. Bu serideki 16. tutulma 5 Şubat 2000’de gerçekleşmişti. Bu bakımdan daha önceki yazılarımda da belirttiğim gibi bu geçmiş tarihteki yaşadığınız olaylar var ise buna benzer durumlara dikkat etmeniz gerekecektir. Tarih tekerrürden ibarettir diye bir söz vardır bilirsiniz. Astrolojik açıdan da böyledir ama durum iç içe geçmiş ve biraz daha karmaşıktır ve yaş evremize göre de durumlardan daha farklı etkilenebiliriz. Yine de hayat bir takım seçimleri, başlangıçları, yol ayrımlarını ifade ettiği için bu tip tarih tekrarları bizlere bazen bir şeylere tekrar başlama ve tekrar seçme şansları verecektir. İşte Güneş ve Ay tutulmaları bu bakımdan daha da önemlidir. Bundan dolayı yaşamımızı şekillendirmek ve farkındalığımızı artırmak için bu zaman döngülerinin bize anlattıklarını yakalamak önemli olacaktır.
 
Güneş tutulmaları güçlü etkileri olan Yeniaylardır. Burada yeni bir girişimin, olayın, başlangıcın, farkındalık döngüsünün tohumları atılacak demektir. Bu tutulma Güney düğüm tarafında gerçekleşiyor. Güney düğüm tarafı sert mizacı ve durumları ifade eden mars ve saturn karakterleriyle ifade olunur. Dolayısıyla burada tutulmanın Güney Düğüm tarafında olması ve temel asalet öğretisine göre de Güneş’in yöneticisi olduğu Aslan burcunun karşısında olması yani Kova burcunda ve zararlı yerleşimde olması durumu var. Burada tabi dezavantajlı görünen şeyler olsa da bu zaman dilimini nasıl olumlu kullanabiliriz bunlara değineceğim.
 
Tutulma haritasına baktığımızda en dikkat çeken açıların Kova burcundaki stelyum (3 gökcisiminin aynı burçta bir araya gelmesi; Güneş, Ay, Merkür Kova’da kavuşum) biraz uzak tolerans da olsa Jüpiter ile bunları kare açı (90 derece, sert/çatışma açısı), Koç burcundaki Uranüs ile de sextile (yarım üçgen, 60 derece, uyumlu/fırsat açısı) açıları olduğunu görüyoruz. Tutulma planetleri dışında Balık burcundaki Venüs’ün, Oğlak burcundaki Satürn ile bir yakın sextile açısı ve Yay burcundaki Mars’ın da Balık burcundaki Neptün ile kare açıya gitmesi yine dikkat çekmekte. 
 
Kova’daki tutulmanın hem Merkür’den, hem de Uranüs’ten açı alması şüphesiz bazı sıçramalara ve aydınlanmalara işarettir. Kova burcu bilim, mucitlik, teknoloji, bilgisayar, komünikasyon sektörü, gelecek, sosyal çevre, dostluklar, sahne, organizasyon, topluluklar, gruplar ile ilgili bir burçtur. Modern yöneticisi Uranüs de keza özellikle sıçramalar, sürprizler, yer değiştirmeler, farklı, spontan olan ile ilgilidir. Burada isyanlar, muhalif duruş, reform, marjinallik gibi anlamları da vardır. 
 
Güney düğümdeki gezegenler bize geçmişten gelen karmik etkiler ve bağlantılar ile ilgilidir. Herkesin astrolojik haritasında kova burcuna ait bir alan mevcuttur ve şimdi güney düğümün burada olması da herkes açısından bu bölüm ile ilgili konuların aktive olması anlamına gelmektedir. Tabi her burç için bu farklıdır. Yazının sonunda her zamanki gibi burcunuzu nasıl etkiliyor kısmında bu alanlara değineceğim. Güney düğüm daha çok karmik bağlantılarımız ile ilgilidir. Bilinçaltımıza, dna mıza kayıtlanmış, atalardan, geçmişten getirdiğimiz özelliklerdir bunlar. Kişisel haritada size özgü bir durumu ifade etse de, herkesi ilgilendiren tarafı, insanlık tarihi boyunca bu kova alanının ifade ettiği konularda gerçekleşmiş olayların bizde bir şekilde izi kalıyor olmasıdır. Yani farkındalığımız açısından da evrensel bir takım anlamları ihtiva etmekte. Çünkü insanoğlunun dna programında bu kova burcu olarak tanımladığımız ve yukarıda bazı anlamlarla ifade ettiğimiz (teknoloji, mucitlik vs., reform, farklılık arayışı) bir bölümü mevcuttur ve herkes bundan bir şekilde nasibini alır. Malum biz insanlar toplumsal bir yaşam şekli ile yaşamaktayız ve sürekli de birbirimize az ya da çok sosyal etkileşim halindeyiz. Birimizin zayıf tarafını diğeri tamamlayabilmektedir. Yeteneklere ve eğilimlere göre iş bölümü vardır. Yapı yaratılış olarak teknolojiye düşkün olmayan bir kişi bile günün gereği olarak doğal bir şekilde akıllı telefon kullanmaktadır. Dolayısıyla bu tutulmanın hem biraz bu teknoloji, keşif, mucitlik konuları hem de dna mıza işlemiş daha akaşik yani evrensel bir bilgi kaynağından etkileşime açık olduğunu söylemeliyim. Burada güney düğüm tarafındaki durum biraz geçmişe ait yüzleşmeleri de getirmekte. Geçen dolunay’dan bu yana geçmiş bireysel ya da sosyal bağlantılarınız, grup etkileşimleriniz olsun bazı etkileşimler içinde olmuş olabilirsiniz. Fakat bu bağlantıların kaç tanesinin canlı kaç tanesinin olayını tamamlayıp geride kalmış titreşimini kaybetmiş olduğu konusu da karşınıza çıkmış olabilir. Şimdi ise daha sürpriz bir durum söz konusu olabilir. Çünkü güney düğüm tarafında olsa da bir yeniay gerçekleşiyor. Geçmişe ait bir noktanızdan bir canlanma söz konusu olabilir. Bağlantılarınız size fırsatlar getirebilir. Ayrıca kuzey düğüm aslanda olduğu için yöneticisi güney düğüm tarafındaki kovadaki güneş olmakta ve burada geçmiş ile geleceğiniz, bireysel yolunuza ve hedefiniz açısından bir takım sosyal ya da zihinsel/düşünsel bağlantılar yaşama ve yakalama durumunuz oluşabilecektir. Bu dönem kendinizi oldurmak ve bireysel amaçlarınız için daha çok iletişimi, zihinsel beslenmeyi veya grup etkileşimini ihtiva eden bir yol izleyebilir, atılımlarınız için böyle bir başlangıç da yapabilirsiniz.   
 
Bir de filozofik bakımdan ifade edersek burada özellikle kuzey düğüm tarafında aslan ile ifade olunan egonun sıcaklığı, harareti kova tarafında soğumaya girecektir. Fazla hararet, benmerkezcilik, dürtüsellik ve agresifliğe ket vurulabilir. Bu da sizin daha objektif olabilme, sakin olabilme, nefsi kontrol, zihinsel işlerle uğraşma gibi yönlerinizi harekete geçirebilecektir. Yani özellikle zihinsel açıdan planlama yapma ve kendinizi organize etme durumunuz olacaktır. Ayrıca burada kişisel egodan ve benlikten ziyade toplumsal alanda çalışan bir ego söz konusudur. Yani Kuzey düğüm aslan ile işaret olunan benlik tarafındaki gelişim burada toplumsallığı da içine alarak sosyal olarak harekete geçebilecektir. 
 
Tutulma haritasında Jüpiter ile tutulma derecesinin biraz uzak da olsa kare açılanma görüntüsü içinde olması hem metafizik anlamda soyut düşünceleriniz ve idealleriniz bakımından hem de dışa vurum açısından etkili bir süreç olabileceğini gösteriyor. Tabi Jüpiter’in özelliği olarak burada abartılara, büyütmelere, ego şişmelerine, fazla para harcama ve yatırım yapma durumlarına dikkat etmek gerekiyor. Hedeflerinizi çizerken dikkat edin yani. Fazla açılır ve idealist olursanız sonra toparlamakta zorluk çekebilirsiniz.   
 
Burada biraz da farkındalık açısından değerlendirmek gerekiyor. Dünyevi uğraşlar ve astrolojik işaretlerin ifade ettiği eylemler bir yana bir de süreklilik arz eden tekamül/evrim ve farkındalığın gelişimi söz konusudur. O bakımdan konu tekamül ise şimdi bu dediğim gibi iki yakayı birbirine karıştıran ben ve biz olayını, eski ile yeniyi, benliğin sıcaklığı ile soğuğu mix eden bir aşamadan geçiliyor. Güneş ile ifade edilen merkezlenmek konusu, Güneş Kova’dayken daha farklı bir ifadeyle olur. Aslında Kova modern yöneticisi Uranüs ile birlikte sıçramaları, elektriği, sarsılmaları, sürpriz ve spontan olanı ifade eder demiştik ve bu bakımdan yolunda gitmeyen şeyler için farklılıklar yapmak değişiklikler yapmak, silkinmek ve hareket kazanmak bakımından iyi olacaktır. Özellikle Koç burcundaki Uranüs'ün tutulma derecesine uyumlu fırsat veren sextile dediğimiz açıları bu bakımdan fırsatlar olan bir dönemi göstermekte. Tabi hareket derken bunu ifade eden Transit Mars’ın da Yay burcunda ilerlediği ve tutulma haritasında yakın açıda bir Balık bruucndaki Neptün ile bir kare açı yaptığını ve yine az evvel değindiğim tutulmadaki jüpiter etkilerini de düşünürsek özellikle girişimleriniz açısından abartıya, dalgınlığa, dikkatsizliğe, kontrolsüzlüğe ve maddi açıdan hesapsız açılmalara karşı da dikkatli olmanız gerekiyor. 
 
İlişkiler
 
İlişkiler açısından değerlendirildiğinde burada hararetin azaldığını ve daha çok sakince akla uygun bir gidişat ollabileceğini görüyoruz fakat dikkat edilmesi gereken hususlar var. Balık burcundaki Venüs’ün Satürn ile uyumlu açısı ilişkiler açısından daha ciddi ve ağırkanlı, yere sağlam basarak hareket etmeyi ifade ediyor. Venüs aynı zamanda Balık burcunda olaraktan (11 Şubat - 7 Mart) daha fazla hayal gücüne, idealistliğe yatkındır. Gerek maddi gerek romantizm açısından beklentiler artabilir. Diğer yandan yay burcunda ilerleyen Mars’ın, Balık burcunun yönetici ve kendi burcunda yani Balık burcunda olan Neptün ile olan karesi de yanılgılara karşı uyarıyor. Bu Mars Neptün karesi ya dürtünüz açıdan kendinizi rüzgara bırakmanız ve bir yönsüzlük gibi olabilir. Yani dümensiz bir gemi gibi düşünün. Hangi limana gideceğini de bilmiyor bu gemi ama bir kaptan gelse de beni götürse diyor. Bunun gibidir. Akışa teslim olmak halidir. Tabi eğer direksiyonu gevşek bırakır ve zararlı bir kişi ile karşılaşır ve dümeni ona bırakırsanız zarar görmeniz kaçınılmaz olacaktır. Yine kendinizi dürtülerinize ya da sadece hayallerinize bırakırsanız burada zararlar ortaya çıkabilecektir. İlişkilerde ve ortaklıklarda kurban durumuna düşme, aldatılma, maddi zararlar, hayal kırıklıkları söz konusu olabilir. Bu dönem Kova burcunun da işaret ettiği üzere iyi ileşim kurmak, akıl noktasında anlaşmaya varmak, bir şeyleri gözden geçirerek gitmek doğru olacaktır.

Bu etkileşim bir diğer anlamı ile de ilişkilerde dürtüleriniz ve hayalleriniz açısından çözülmeye, teslimiyete, kabule geçişiniz olarak ifade edilebilir. Bu bakımdan bir ilişkiye başlama bakımından fırsatlar demektir. Tabi belirttiğim üzere dengeli gitmeniz ve doğru değerlendirme yapmanız koşulu ile. Özellikle burçlarının 12. Günü civarı doğumlu değişken burçlar (ikizler, başak, yay, balık) bu zamanlamadan daha fazla etkilenme durumunda.   
 
Maddiyat, Kariyer, Şanslar
 
Belirttiğim gibi ani bir takım bağlantılar olabilir ve siz bazı dönüşler yaşayabilirsiniz. Komünikasyon ve teknoloji sektörü daha aktif görünmekte. Bağlantılarınız açısından da hızlı gelişmeler olabilecek bir dönemdir. Temaslar kurarsanız iyi şeyler yakalayabilirsiniz. Yine yurtdışı ile ilgili konular ve eğitim konuları açısından fırsatlar söz konusu fakat hesabınızı iyi yapmalısınız. Mali hesaplarınızı iyi yapın ve ayağınızı yorganınıza göre uzatın. Transit durumdaki Satürn Oğlak ve  Jüpiter Akrep pozisyonları, ekonomik bakımdan dikkatli olmanızı ve maddi olsun zihinsel olsun birikimlerinizi de iyi kullanmanız gerektiğini söylüyor.  
 
Türkiye Astrolojik Haritası

Tutulma Türkiye Astrolojik haritasının 8. Evinde gerçekleşiyor. Burası Akrep burcunun doğal evidir ve burada krizler, dönüşümler, cinsellik, başkalarından gelen gelirler, komisyonlar, borçlar, metafizik, doğum ve ölüm teması vardır. Türkiye’nin Güneş’inin Akrep’te olmasından dolayı bu alanın bizi özellikle etkilediğini belirtmeliyim. Türkiye’nin yükselen burcu yengeçtir ve bu 8. Ev ile yükselen arasında 150 fark olduğu için -ki buna biz görmeyen açı deriz- burası genel anlamda sıkıntıyı da ifade eder. Burada yani kova alanında,  rahat, güven, garanti, huzur arayan bir burç olan yengeç kendini zorda hisseder. Türkiye açısından biraz zorlu olabilecek bir dönemeç olabilir bu dönem. Özellikle sert mizacı ifade eden mars ve Satürn karakterindeki güney düğümün bu 8. Ev alanında bulunması negatif anlamları ortaya çıkartabilir. Bu etki Ay tutulmasından beri daha yoğun aktive olmuş bir durum ve konu yine burada en öncelikle bizim için askeri operasyonlar olduğu için dikkatli ve temkinli ilerlemenin bu dönem daha da önemli olduğunu gösteriyor. Tam olarak hakim olunmayan bölgelerdeki gizli tuzaklara, pusulara, görünmeyen yerden yapılabilecek saldırılara özellikle dikkat etmek gerekiyor. Yine aynı şekilde bu Türkiye açısından 8. Ev kova ve Mars – Neptün kare açılanmasından dolayı marjinal, radikal terör gruplarının eylemlerine de dikkat etmek ve güvenlik önlemlerini artırmak gerekiyor. Özellikle askeri operasyorıların en iyi şekilde olması ve oluşabilecek gizli tehditleri savuşturmak açısından da gökyüzünde bu zaman diliminde öne çıkan uranüs’ün ifade ettiği teknolojiden, komünikasyon sistemlerinden ve bilgi elde etme açısından istihbarat imkanlarından en iyi şekilde faydalanılmalıdır.     

Bu zaman diliminde siyaset açısından da krizli geçebilir. Güneş ve Aslan’ın ifade ettiği gölge yönlere karşıt durumu vardır Kova’nın. Güneş ve Aslan sembolizmada iyi anlamda olgunluk ve babalık yapmak gibi anlamları ifade etmenin yanında burada daha gölge anlamıyla mutlak otoriteyi yani demokratik olmayan krallığı da ifade eder. Kova bu belirtilen duruma karşı pozitif anlamda özgürlük, reform, çok seslilik isteyen, toplumcu ve tabi bireyci taraf olabilir. Burada tutulma güney düğüm tarafında kaldığı için gökyüzünün anlattığı durum çoğu zaman olduğu gibi seçenekleri barındırıyor. Merkeziyetçiliğin törpülenmesi, esnek olunması ve çok sesliliğe yer açılması da söz konusu olabilir, tam tersi olup daha da fazla sınırlandırılabilir. Burada dengeler ve demokrasi ortamı açısından olumsuz olabilecek ve daha sonrasında sıkıntı yarabilecek durumların başlangıcı oluşabilir. Hani bir söz vardır bir elin nesi var iki elin sesi var. Yani toplum içindeki dayanışmalar yerine kamplaşmalar aklın da tutulması demektir. Örneğin beyin iki temel lob’a sahiptir. Sol ve Sağ beyin deriz. Bir insan beyninin bir tarafını kullanıp diğer tarafını yok sayarak dengeli ilerleyebilir mi? Başarılı olabilir mi? Sadece sezgiler olabilir mi? Ya da sadece mekanik bir akıl ile dar çerçevede ve öngörü yapmadan bakılabilir mi? ya içeride ya da dışarıdan başkaları vasıtasıyla dengelenmeliyizdir. Bu dualitik durum, kadim öğretilerden bu yana işlenilen bir konudur. İşte dengelenmediğinde ve kamplaşmalar oluştuğunda bu kendi bindiği dalı kesmek gibidir. Bu bakımdan çok seslilik ve fikir alışverişleri önemlidir. Özetle bu zaman diliminde gerek siyaseten, gerek askeri operasyonlar açısından hassas bir süreçten geçilmektedir ve yapılacak girişimlerde iyi muhakeme edilmeli, tartışılmalı ve dikkat edilmelidir. 
 
Yazımı burada tutulmanın burcunuzu hangi alanlardan etkilediği ile sonlandırıyorum. Görüşmek üzere… 
 
Danışmanlık, iletişim ve sorularınız için astrologburakustun@gmail.com’a mail atabilir, 05357748816 no’lu telefondan arayabilir ve www.astrologburakustun.com adresinden de detaylı bilgilere erişebilirsiniz. 
 
ISAR CAP Danışman Astrolog
           Burak Üstün   
 
Kova burcunda gerçekleşecek Güneş Tutulması / Yeniay burçları hangi alanda etkileyecek? (Güneş (öz burcunuz) ve yükselen burcunuz olarak okuyabilirsiniz):

Koç: Organizasyon, dernekler, cemiyet, arkadaş grubu, dost çevresi, sosyal ortamlar, kolektif yaratıcılık ile ilgili işler, grup faaliyetleri, kolektif toplumsal konular, bağımsızlık, bireysellik, özgürlük, hümanizm ile ilgili konular, sahne ile ilgili işler, sürpriz, spontan, yaratıcılık gerektiren işler, bilim ve teknoloji ve elektrik ile ilgili konular, yer değiştirmeler, mucitlik, ilgili konular.

Boğa: Kariyer hayatı, siyasi ve politik duruş, toplum önündeki görünüm, tanınırlık ile ilgili konular, mesleki kimlik, toplum önündeki itibar, ebeveynler ile ilgili konular, işyeri/çalışılan firma ile ilgili konular.

İkizler: Yurtdışı ya da uzun yolculuk, eğitim alanı, inançlar, düşünceler, yaşam felsefeniz, basın-yayın-medya, uluslararası / yabancılarla, uzaklarla ilişkiler

Yengeç: Ortak gelir-borç, başkalarından gelenler, ortak değerler, maddi paylaşımlar, cinsellik, miras, vergi, kredi

Aslan: Ortaklaşa işler, anlaşmalar/ anlaşmazlıklar, sözleşmeler, mahkemeler, evlilik, ilişki, yakın partnerler/ arkadaşlar, dengelemeniz gereken durumlar.

Başak: Çalışma ortamı, çalışma arkadaşları, evcil hayvanlar, yanınızda çalışanlar, temizlik, hijyen, sindirim sistemi, arınma, somut eylem, çalışma ve hizmet ile ilgili konular, teknik işler.

Terazi: Aşk hayatı, kendini gösterim, riziko edilen işler, spor faaliyetleri, sahne işleri, artistik işler, reklam ve vitrin faaliyetleri, çocuklar, oyun, sinema/tiyatro, eğlence/oyun dünyası, hobiler, şans oyunları, borsa

Akrep: Ev, yuva, gayrimenkul ile ilgili faaliyetler, aile, ebeveynler, özel hayat ile ilgili konular. Kökler ve geçmiş ile ilgili konular, içsel, düşünsel, duygularla, yakın bağlarla ilgili konular.

Yay: İletişim, çevre ilişkileri, yakın bağlantılar, yolculuklar, komşular, kardeşler, alış-veriş/ticaret, yazılı-sözlü ifadeler, eğitim ile ilgili işler, basın-yayın, sosyal medya, internet.

Oğlak: Maddi konular, alacaklar ve borçlar, harcamalar ve gelirler, üretim ve tüketim, yetenekler, beceriler, kısmetler, sahip olunan her türlü meta; para, eşya vb. , keyfiyet, lüks.

Kova: Kendi eli ile girişilen, başlatılan işler, fiziksel faaliyetler, genel sağlık ile ilgili konular, motivasyon, dürtüsellik, atraksiyon gerektiren durumlar, baş bölgesi, gözler ve dikkat ile ilgili konular.

Balık: Hizmet ve fedakarlık gerektiren işler, Dinlenme, çekilme, meditasyon faaliyetleri, rüya, vizyon, yaratıcılık, tasarım faaliyetleri, psikolojik sağlık, kayıp, çalıntı, hırsızlık, gizli düşmanlar, kontrolsüz davranışlar, gizli konular, skandallar. Ayaklar, metafizik, ruhsal konular, dilekler, dualar.
 
 
 
Toplam blog
: 130
: 1239
Kayıt tarihi
: 03.09.17
 
 

Astroloji alanında danışman, eğitimci ve araştırmacıdır. Aynı zamanda felsefe öğretmenidir. Klasi..