Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

14 Haziran '13

 
Kategori
Ekonomi - Finans
 

14 Haziran piyasa yorumu

Hatırlarsanız Salı günkü “78 bin direnç” başlıklı yazımda …” kısa vadeli göstergelerin aşırı satım bölgesinde seyrine devam ettiğini ve tepkiye müsait bir konumda olduğunun ve yaşanacak tepkilerde endeksin 200 günlük maliyet seviyeleri olan 78,000 direncine hareket görülebileceğinin altını çizmiştim.
Analizim sonrası aynı gün 78 bin direncini test eden Borsa İstanbul (BIST) Başbakan’ın “Gezi olaylarıyla ilgili” grup toplantısında ki tutumu ve FED’in piyasalara sağladığı likiditeyi kısacağına yönelik kaygılar ile gerileyerek 75 bin desteğine çekilmişti.

Çarşamba gününe Başbakan Erdoğan’ın, Gezi Parkı olaylarına ilişkin bilgi almak amacıyla sanatçı ve akademisyenlerin de aralarında bulunduğu 11 kişilik heyet ile görüşeceği haberi ile başlayan BIST günü 76.880 puandan pozitif tamamlamıştı.

Dün Avrupa borsaları düşüşünü dördüncü güne taşımasına rağmen içeride “siyasi tansiyonun düşeceği” beklentisiyle gün içerisinde pozitif seyreden ve bir kez daha 78 bin direncine yönelen BIST kapanış seansında, endekste ağırlığı olan bazı hisselere gelen satışların etkisiyle günü yüzde 0.51 düşüşle gün 76,488 puandan tamamladı.

Yurtdışında ise Avrupa tarafında Yunanistan'da devlet radyo-televizyonunun kapatılması sonrasında koalisyon ortakları arasında ortaya çıkan görüş ayrılıkları ve ABD Merkez Bankası'nın ekonomiye sağladığı desteklere ilişkin belirsizlikler ile düşüşlerin hâkim olduğu günde ABD borsaları FED'in tahvil alımını azaltmasının parasal genişlemeyi sonlandıracağı anlamına gelmediği haberiyle günü yüzde 1’in üzerinde yükselişle tamamladı.

Bugününe baktığımızda “Gezi olayları”nın gündemde sıcaklığını koruduğunu görüyoruz. Bunun yanında veri takvimi olarak TCMB, Haziran ayı beklenti anketi verilerini yayınlayacak. Yurtdışında ise Avrupa tarafında Euro Bölgesi, Mayıs ayı TÜFE verileri ile ABD’de, Mayıs ayı ÜFE, Mayıs ayı sanayi üretimi
Verileri ile Haziran ayı 1. Michigan tüketici güven endeksi verileri açıklanacak.

TEKNİK GÖRÜNÜM
Yurtdışı borsalardaki olumlu seyir ve Gezi Parkı protestolarının sonlanmasına yönelik atılan adımlarla piyasaların rahatladığını görüyoruz. Dolar/TL’nin 1,8580 desteğini test ettiği günde endeksin 78 bin seviyesinde geçen 200 günlük maliyet seviyelerini direnç olarak izlemeye devam edeceğiz. Salı günkü yorumumda belirttiğim gibi portföy oluşturmak için ise endeksin 200 günlük maliyeti (78.000) üzerinde kalması takip edilmeli.

Bol Şans

Esra YILMAZ

 
Toplam blog
: 194
: 1098
Kayıt tarihi
: 24.10.11
 
 

Ekonomist, stratejist, teknik analist ..