Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

14 Mart '12

 
Kategori
Özel Günler
 

14 Mart Tıp Bayramı

14 Mart Tıp Bayramı
 

14 Mart Tıp Bayramı


Türkiye’de Modern tıp eğitiminin başlangıcı, 14Mart 1827 de Hekimbaşı Mustafa Behçet’in önerisi ile kuruldu. İlk kutlama 14 Mart 1919 da gerçekleşti. Aslında çıkan olaylar nedeni ile bir yurt savunma hareketi olarak başladı.

Hekimlik insan sağlığına hizmet eden, onurlu, gizemli, mukaddes, şerefli, kutsal bir meslektir. Tüm tıpçılarımız, doktoru, hemşiresi ve bütün sağlık personeli ile geceli, gündüzlü, yorulmadan, usanmadan, büyük bir azimle çalışmaktadırlar. Uzun ve stresli, zorunlu bir eğitimden geçmektedirler. Bugün uygulanmakta olan sağlık politikası, sağlık camiasını tedirgin etmiştir. Bu nedenle değerli doktorlarımızın bir kısmını yabancı devletlere kaptırdık. Bu sorunun kısa zamanda düzeleceğini ümit ederim. Tüm Tıpçılarımızın 14 Mart Tıp Bayramlarını kutlar, başarı, sağlık ve mutluluklar dilerim.

Bu günde gülümsetmeye vesile olmak için aşağıdaki fıkrayı sunuyorum.

Sevgiler saygılar.

NAHİDE ÇELEBİ

 

İDRARA TAHLİLİ

Adamın biri işyerindeki kantinde, arkadaşıyla yemek yerken: “kolumun ağrısından ölüyorum doktora gitsem iyi olacak” der. Arkadaşı da “yahu ne gereği var, ilerideköşe başında marketin çıkışında
 yeni bilgisayarlı cihaz koydular. 3 YTL lik bir jeton atıyorsun yanında getirdiğin idrar örneğini açılan kapaktan içeri veriyorsun 10 saniye sonra neticeyi ve tedavi için yapman gerekenleri öğreniyorsun” demiş. Ucuz ve çabuk diye eklemiş. Adam hemen bir kaba idrarını doldurup arkadaşının dediğini uygulamış. 10 saniye sonra yazılı olarak cevap gelmiş: “Kolunuzda bir cins eklem ağrısı oluşmuş. Sıcak suya koyun, ağır işlerden kaçının, 2 hafta sonra düzelecektir.” Memnuniyet içinde eve dönen adamın aklına muzırca fikirler gelmiş ve akıllı cihazı nasıl aldatabileceğini düşünmeye başlamış. Ertesi gün bir miktar çeşme suyuna köpeğinin kılını koymuş, üstüne bir şekilde elde ettiği kızının ve karısının idrarını eklemiş, Tüm karışımın üzerine de mastürbasyon yapıp doğru cihazın yanına varmış. Jetonu atıp kabın içindekileri makineye vermiş, 10 saniye sonra cihazdan yazılı yanıt gelmiş:

1- Çeşme suyunuz kireçli, 2-Köpeğinizde kene var. Eczaneden özel şampuan alıp onu yıkayın.

3-Kızınız kokain bağımlısı, bir psikiyatri kliniğine yatırın.

4-Karınız hamile. İkizler sizden değil. İyi bir avukat bulun.

5-Kendinizi bu yolla tatmin etmeyi bırakmalısınız, kolunuzun ağrısı geçmez.


NAHİDE ÇELEBİ 

 
Toplam blog
: 1977
: 1045
Kayıt tarihi
: 25.11.08
 
 

Erzurum doğumlu, Ankara'da yaşıyor. D.T.C.F mezunu, emekli lise öğretmeni, evli, 2 çocuklu. "İsya..