Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

15 Kasım '09

 
Kategori
Güncel
 

15 Kasım 2009 tarihli gazete başlıkları...

15 Kasım 2009 tarihli gazete başlıkları...
 

Her sabah, her eve gerekli..


Bugün 15 Kasım 2009 Pazar.

Cuma günü TBMM’de “açılım” görüşmeleri vardı.

"Açılım" alanlara kaydı; alanlarda devam edeceğe benziyor. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile CHP lideri Deniz Baykal, gittikleri yerlerde “açılım” üzerinden konuştular.

Başlık derlemesi yaptığımız gazetelerden Milliyet, Radikal, Haber Türk, Sabah, Star “açılım”la ilgili haberleri başlığa taşımışlar.

İşte, o başlıklar:

Ağır suçlamalar (Milliyet)

??(Meclis Genel Kurulu'nda önceki gün yapılan görüşmede başlayan "açılım" düellosu dün devam etti. Erdoğan ve Baykal birbirlerine yine çok sert ifadelerle yüklendiler...)


' Tüm makamlar bir şehide feda' (Haber Türk)

(Başbakan Erdoğan açılım için konuştu: "Tüm rütbelerden sıyrılmaya hazırız, yeter ki bir damla şehit kanı akmasın")


Erdoğan: Her fedaya hazırız yeter ki şehit kanı akmasın!
(Radikal)

(Başbakan: Muhalefetin iddiaları iftira. Hasbiyiz, hesabi değiliz. Bütün makamları fedaya, rütbelerden sıyrılmaya hazırız. Yeter ki bir damla daha şehit kanı akmasın.)


Karakolda demokrasi
( Sabah)

(Demokratik açılımda bir adım daha. Sivil komiteler işkence olayları için karakol ve cezaevlerini habersiz denetleyecek.)

Dünya da milat dedi ( Star)

( Demokratik Açılım’ın Meclis’te gelmesini “Konunun demokratik zeminde tartışılması bile tarihi bir gelişme” diye nitelenen dünya medyası “Türkiye terörü bitirecek adımlar atıyor” diye yazdı)

*****

Öteki gazete başlıkları ve açıklamaları şöyle:

O belge oda hapsinde (Akşam)

(Akşam'ın ulaştığı adli kaynaklara göre, Ergenekon savcıları Genelkurmay'ın dört kez istediği ıslak imzalı belgeyi kesinlikle vermeyecek. Belge, özel koruma altında.)


Ordu yeniçeri geleneğinden kopamıyo
r ( Bugün)


( Duayen tarihçi İnalcık, günümüze ışık tutacak bir tespitte bulundu. “Osmanlı’da sultanların tahta oturmasını tayin eden güç, Yeniçeri’ydi. TSK geleneği sürdürmek istiyor” dedi)


?Halkı çarpan enerji faturası (Cumhuriyet)

(Kamuya büyük zarar Enerji Bakanlığı’nca devreye sokulan bir yönetmelik, son bir yılda fahiş denecek oranda kamu zararı oluşturdu. Bakanlık özel şirketler tarafından kendisine kesilen elektrik enerjisi faturalarını 2009’da 3 ay gecikmeli olarak geri ödemeye başladı. Gecikme olarak aylık yüzde 2.5, yıllık yüzde 30 gibi Türkiye’de eşi benzeri görülmemiş yüksek faiz oranları uygulanıyor. Bu işlemin faturası son bir yılda halkın cebinden “152 milyon TL”nin çıkmasına yol açtı.)

4 ayakkabıya 21 yıl hapis (Hürriyet)

(Küçükçekmece 6. Asliye Ceza Mahkemesi'nin verdiği, Yargıtay'ın onadığı kararla, toplam değeri 190 lira olan, kullanılmış dört çift ayakkabıyı çalan iki gence, toplam 21 yıl 4 ay hapis cezası verildi.)

Kapatmaya bahane arıyor ( Taraf)

(Yargıtay Başsavcısı Yalçınkaya, yargıyla ilgili telefon dinleme kararı nedeniyle AKP için yeniden kapatma davası açmaya hazırlanıyor)


İlk marifeti değil
(Vatan)

(CHP ile Alevi kesimini karşı karşıya getiren Onur Öymen, Kardak krizinde de ülkeyi Yunanistan'la savaşın eşiğine getiren ekipteydi.)

Canan ablaları küplere bindi (Yeni Şafak)

(Açılım oturumunu karıştırmak üzere Meclis'e soktuğu iki genç erkek slogan atınca CHP'li Canan Arıtman köpürdü: Neden erken davrandınız? Başbakan konuşurken protesto edecektiniz!)

Hukuk hiçe sayılıyor (Zaman)

(Millete ve hükümete komplo planında imzası bulunan Kurmay Albay Dursun Çiçek, ikinci kez tartışmalı şekilde tahliye edildi.)

 
Toplam blog
: 2458
: 2418
Kayıt tarihi
: 10.11.08
 
 

24 Kasım 1944'te İspir'de doğdum. Ankara Kurtuluş Lisesi'ni, Dil ve Tarih - Coğrafya Fakültesi Tü..