Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

11 Haziran '15

 
Kategori
Astroloji
 

16 Haziran 2015 İkizler burcunda yeniay

16 Haziran 2015 İkizler burcunda yeniay
 

16 Haziran 2015 günü İstanbul’a göre çıkartılan haritada saat 17:05 de  25°.07´ İkizler burcunda bir yeniay meydana gelecek .  Değişken doğada, hava grubundaki İkizler burcu dışa dönük, esnek, açık fikirli, akılcı, bilmek, görmek, öğrenmek ve bunları yayma odaklı, sosyal yönü güçlüdür. Fakat bu bilgi derine inmeden, yüzeysel kalabilir. Kararsızlık, dağılma riski, stres, gerçekleri saptırabilme, sivri dil gölge yönüdür. Sağlık anlamında eller, kollar, sinir sistemi, tiroid, solunum sistemi ve yemek borusu, akciğerler ile ilgilidir.  İkizler aynı zamanda yolları, ticareti, iletişimi, eğitimi işaret ettiğinden bu konular da gündemimizde olacaktır.

Yeniay sırasında Ay ve Güneş’in  Alnilam, Alnitak, Wazn, Al Hecka, Saiph sabit yıldızları ile kavuşumda olduğunu görmekteyiz. Alnilam bir şeyleri bir arada tutma güdüsü, güçlü , onurlu, dik başlı bir doğa,  askerlikte terfi, kazanç , beklenmedik kayıplar, terslikler ve ailede hastalıklarla ilişkilendirilir. Alnitak’ın Alnilam ile bir araya gelmesi hainlik olasılığına vurgu yapmaktadır. Wazn ise nazik, çekingen bir doğayı, iyi haberleri anlatmaktadır. Al Hecka kavgaları, kötü alışkanlıkları , fesatı, şüpheciliği, akciğer rahatsızlıklarını, askeri yetenek fakat pusu tehlikesini işaret etmektedir. Saiph sabit yıldızı ise kibirli, güçlü bir doğa, yurtdışından gelebilecek kazanç ama ihanet ve zehirlenme tehlikesi belirtmektedir.Öyle ise değişken İkizler’deki yeniayda bu olasılıkları da gözeterek, dengeyi kurup, yolumuza devam etmemiz oldukça önemlidir. 

Yeniay haritanın 8. evinde olmakta. Burası klasik astrolojiye göre krizlerle gelen derin dönüşümleri, ölümü , gizli olanı, korkuları, ameliyatları, vergi, kredi, borç-alacak, miras,  eş veya ortağın kazanımlarını anlatmaktadır. Sağlık adına ise üreme ve boşaltım organları, idrar yolları, safra kesesi, böbrekler, kasıkları anlatmaktadır. Bu konular da yeniay ile birlikte gündemimize taşınmaktadır. Haritanın yükseleninde Akrep burcu yer almakta. Yöneticisi Mars, Güneş ve Ay ile yine kendi yeri 8.evde kavuşumda ve yine  bu noktalara vurgu yapmakta. Mars her ne kadar yeniay sırasında yanık da olsa, ilerleyen günlerde daha cesaretli, inatçı, tuttuğunu kopartmak istercesine davranma şansını bize verecektir.

Haritaya açılarına bakarsak şunları söyleyebiliriz ; gerek bireysel, gerek toplumsal konularda öncesi üzüldüğümüz ailesel, toplumsal ya da finansal anlamda entegrasyonumuzla ilgili konularında bir takım iyileştirici adımlar atmak isteyebiliriz. Bu yolda amacımız uzlaşı olsa da duygu ve düşüncelerimize  içten içe korku ve kuşkular, kıskançlıklar, kibir hakim olabilir. Birtakım kafa karıştırıcı, gizlide kalmış durumlar ortaya çıkması sonucunda terslikler yaşanabilir.  Yanılgı riskimiz ne yazık ki henüz bitmedi. Kalıcı bir sonuç elde etmek adına bu anlamda biraz zorlanabiliriz .  İlişkilerde de , finans konularında da, risk içeren durumlarda dikkati unutmadan yol almalıyız. Geçmişi daha fazla deşen, yaşadığımız hayal kırıklıklarını sorgulayan ve bunları içten içe sinirlenerek de ifade eden yapıdayız. Adımlarımızda kontrolü elden bırakmak istemiyor, güveni önemsiyoruz.  Fiziksel yaralanmalara, kazalara da dikkat etmeliyiz.  Sanat, spor, çocuklarımız, aşk, evlilikler adına sürpriz, hoş gelişmelerin bekleyebiliriz. 1 Temmuz ve civarı Venüs’ün de Jüpiter (Juno)  ile kavuşumu ile birlikte  Cupido, Uranüs üçgeni etkisini rahat göstermekte. Bu dönemde Mars Hades kavuşumu dikkat çekmekte. Eğer ki bu enerjiyi olumlu kullanabilirsek daha derin bağlar kurabilmek adına , iyileştirici yönünü ortaya çıkartmamız mümkündür. Aksi taktirde sorunlarla karşılaşmamız olasıdır.

Bu yeniay aynı zamanda Ay yalpalaması dediğimiz sürece denk gelmekte. Güneş 27 Haziran günü Ay Düğümleri aksını Mars, Hades ve Kronos ile birlikte T-kare açı kalıbına çevirecek.  Bu etki bütün yeniay sürecini etkilemekte. Bu da gerilimi, kazaları, doğal afetleri arttırıcı bir etkidir. Bizim için orta şiddette deprem olasıdır. Ay yalpalaması ile ilgili daha detaylı yazımı notlarım arasında   aşağıdaki linkten okuyabilirsiniz.https://www.facebook.com/notes/azade-%C3%B6ksoy/ay-yalpalamasi-ve-etkileri/10152612936711277        

Haritaya Uranyen prensipte bakarsak; Güneş, Ay, Cupido ( entegrasyon), Mars, Chiron, Eros(tutku, üreme organları), Lachesis(orta yol), Aracne(entrika), Sappho(ortak çıkarlar)   karşısında  Venüs, Poseidon(aydınlanma), Şans noktası, Asc,Dsc, Ceres(ilişkilerde doyum sağlamayan bağlantılar), Proserpina(bilinmeyen durumlar, geçiş)  görmekteyiz. Bunu şu şekilde okuyabiliriz ; ortak ilişkilerimizde, tutkulu bir şekilde maddi manevi kazanımlar sağlama arzusu taşımaktayız. Amacımız bu yolda geçtiğimiz dönemlerde yaşanan entrikalar, karmaşık durumlar sonucunda yaralarımızı sararak hamle yapmak. Fakat bu geçiş sürecinde bilinmeyen, kontrol edemediğimiz durumlar , ilişkilerin yeterince beslenememiş olması, gerçeği görerek, aydınlanma sağlayabilmek adına bizi daha kuşkucu düşünmeye itmekte.  Bütüne ulaşabilmek adına kontrollü bir şekilde koşullarımızı, sınırlarımızı test ederek, elimizdekileri feda etmeden, kalıcı dönüşüme odaklanmaktayız. Aynı şekilde ticari anlamda, işimizde bir dönüm noktasına gelmiş olabiliriz. Burada da arzuladığımız kalıcı başarı dikkatten, kontrollü olmaktan geçmekte.

Ülkemiz haritasına göre yeniay gizli düşmanlıkları, kayıpları, kontrol edemediğimiz şartları, gizlenen şeyleri, kapalı yerleri, hastaneleri, hapishaneleri, suikastçıları vs anlatmakta olan 12. evimizde ve Ay’ımızın üstünde olmakta. Neptün de aynı zamanda Ay düğümlerinin tam üstünde. Bu dönemde ülke menfaati adına yurtdışı ile siyasi, ticari anlaşmalar, üniversiteler ve öğretim görevlileri, basın yayın kurumları,  hukuk adına  geri planda yürütülen görüşme, imzalanmak isteyen anlaşma rasyonellikten uzak olacaktır. Muğlak durumlara dikkat etmek gerekmektedir. Yapılmış olanların duyulması ise halk arasında rahatsızlığa sebep verebilir. Dilerim ki güvenlik güçlerimize, diplomatlarımıza, akademisyenimize pusu kurulması söz konusu olmaz. Para piyasaları ile ilgilenenler yine dikkatli olmalılar. Orta şiddetli bir deprem söz konusu olabilir. Sağlık çalışanları, sendikalar, hayvan hakları savunucuları haklarıyla ilgili yapılanmalar adına yeniden gündeme gelebilirler. İlerleyen günlerde koalisyon hükümeti kurulacaktır. Haritadan da geri planda muhalefet ve birinci parti arasında sıkı pazarlıkların söz konusu olduğunu söylemek gerekir. Bunların arasına daha sonraları gündemimize oturacak bir genel af da olabilir.

Unutmayalım ki her harita kendine özeldir. Dolayısıyla bu yeniaydan etkilenme durumumuz da haritalarımızla ilişkisi ölçüsündedir. Güzellikleri yaşamanız dileğiyle…

Azade Öksoy 

 
Toplam blog
: 182
: 1575
Kayıt tarihi
: 07.06.07
 
 

İstanbul'da doğdum. İTÜ'den mezun olduktan sonra bilgi işlem, eğitim ve finans sektörlerinde çalı..