Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

27 Mayıs '15

 
Kategori
Astroloji
 

2 Haziran 2015 Yay burcunda dolunay

2 Haziran 2015 Yay burcunda dolunay
 

2 Haziran 2015 Salı günü, İstanbul’a göre saat 19:19 itibarı ile dolunay yaşayacağız. 11 ° Yay burcunda meydana gelen bu dolunayla birlikte eğitim, hukuk, adalet kavramı, yargı, inançlar, din, uluslararası ilişkiler, yabancılar, seyahatlerle ilgili konular öne çıkacaktır. Yöneticisi Jüpiter bu noktaya Uranüs’ü de katarak destek vermekte. Dolunayın ateş elementinden, değişken kalitedeki doğası ile bunu bir arada düşündüğümüzde, haritamızın da destek verdiği ölçüde,  ani bir takım değişikliklerle karşılaşabiliriz.

Haritanın yükseleni ise 28° Akrep. Akrep burcunun genel teması krizlerle gelen dönüşümler, derinlemesine incelemeler, kontrol sağlayarak güç elde etmek, finans ve metafizikdir. Yükselen derecesinin sabit yıldızlarına baktığımızda, Toliman ve Mirzam’ı görmekteyiz. Toliman genel olarak öğrenmeyi, hayattan alınan dersleri , bu yolla arınmayı belirttiği gibi , ilişkilerde birtakım karışıklıkları ifade eder. Akrep’e geri dönmek için gün sayan retro Satürn’ün de burada oluşu bitmemiş işleri, ilişkileri,  gelişimimiz adına yapmak istediğimiz atılımları önümüze getirerek, daha kendimizi önemseyerekten, kazanmaya yönelik davranışlarla tamamlamak adına ele almamıza yol açacaktır. Yükselen derecesine paralel konumlanan Mirzam ise Kuzey yarıkürede Sirius’dan önce doğan, son derece parlak bir yıldız olup, yeni bir şeylerin habercisidir. Bu noktada zaten hem yükselen, hem de Satürn’ün sıradanı, büyüleyici kılan Sirius’la paraleli de bulunmaktadır.

Dolunay haritasında 1. Eve yerleşmiş Ay’ın da yükselen gibi Mirzam ve Sirius’un yanı sıra, Antares ve Zuben Elgenubi ile ilişkisini görmekteyiz. Zuben Elgenubi isteyerek yapılan yenilikleri, Antares ise intikam ve takıntıdan uzak durulduğu taktirde büyük başarıları işaret etmektedir. Bu noktada büyük istek duyduğumuz ve yapmak, elde etmek, duyurmak istediğimiz şey uğruna takıntıdan, intikamdan uzak durarak hareket etmemiz önemlidir.   

Güneş ve Merkür Aldebaran ile kavuşumdalar. Aldebaran yine bir kraliyet yıldızı olup, dürüstlükle gelen başarıya vurgu yapar. Şu dönemde kendi evinde retro yapan ve tüm yaramazlıklarını alabildiğince ortaya dökerken, Neptün’den ve Satürn’den sert etki alan Merkür’ün buna ne kadar izin vereceği tartışılır. Adımımızı sorguladığımız gibi, yetersizlik, güvensizlik hissedebiliriz, kayıplar yaşayabiliriz. Güneş ve Merkür’e eşlik eden Acturus yeni bir yol, yöntem ile ilişkilidir. Merkür’ün durumunu göz önünde bulundurursak, karşımızdakiler tarafından  belki daha önce söylenmiş, kurgulanmış bir şey, allanıp pullanarak, biraz da bulanıklaştırılarak yeni bir yol olarak, yeniden önümüze sürülebilir. Söylenenin, yapılanın amacı görünenden, duyulandan daha farklı olabilir. Bu konuda baskıcı davranılabilir. Mars ve Güneş’in Hamal ile ilişkisi de bunun otoriteyle sorunlara yol açabileceğini, diretme, isyan şekline dönüşebileceğini ifade etmekte.  

Yükselen yöneticisi Mars, Güneş ve retro Merkür ile birlikte 7.evden Ay’a karşı pozisyon alırken, adeta ilişkilerde, ortaklıklarda arzu edilene yönelik adımları, çalışmaları göstermekte ki bu noktada Neptün, Ay/Güneş orta noktasında ve retro Merkür’e sert açı yaparken Pluto ile dirsek teması yapmakta. Pluto’nun Zeus ve Uranüs konumlanmasını da buna kattığımızda, maddi manevi anlamda büyük güç elde edilmek isteğini görüyoruz. Yalnız bunu dikkatli, takıntısız, sınırlarımızı iyi çizerek yapmamız gerekmekte. Unutmayalım ki şu dönemde kayıplar, yanılgılar , tutulamayan sözler, içi boş vaatler de gündemde olacaktır. 

Başta söylediğim Ay-Uranüs-Jüpiter açısına ek, Kronos-Poseidon-Neptün de , haritasında bu kalıplardan yararlanabilen kişilere hayalleri, yapmak istedikleri adımlar yolunda destek vermekte. Yine de yukarıdaki uyarılar burada da geçerlidir demekten kendimi alamıyorum .

Dolunayın gerçekleştiği Yay burcu karaciğer, safra kesesi, uyluk kemiği, kalçalar, dalak ve obeziteyle ilgilidir. Dolayısıyla bu konularda şikayetler gündeme gelebileceği gibi, tedaviye de girişilebilir.

Haritaya Uranyen prensipte baktığımızda dolunayı birden yeniay gibi görmekteyiz. Buraya Mars, Neptün, Merkür’ün yanında Circe (yardım, kolaylaştırmak) Eros (tutku), Toro (gövde gösterisi) , Siva (ses), Icarus (risk almak, tehlike) , Sappho (ortak çıkarlar) , Aesculapia (iyileştirme), Astrea (olaylara seyirci kalmak, tanık) karşısında  Venüs, Vulcanus (ne pahasına olursa olsun), Apollon (ticari, birden fazla) , Minerva (politika, nezaket),  Apollo (kışkırtmak, tekrarlar, hatalara açık olmak) , Terpsichore (ego, imaj)  şekline dönüşmekte.  Yani ; sonuçlandırmak istediğimiz şeyle ilgili olarak bir yanımız son derece tutkuludur. Adım atmak, adeta gövde gösterisi yaparcasına sonuç almak isteriz. Aynı zamanda içimizden bir ses  bir şeylerin tam oturmadığını, ortak çıkarlar doğrultusunda şartların risk almamak adına iyileştirilmesi gerektiğini söyler. Bu noktada  destek görmek isteriz. Gelişen şartları izlemeye taraf oluruz. Diğer yanımız da defalarca üzerine giderek, zorladığımız ilişkilerimizde, hatalarımızla yoğurulan duruşumuza, nezaketi de katarak gözle görünen iyileştirmeler yapmak isteriz. Bu aks aynı zamanda  Ay/Güneş, Mars/Satürn, Ay/Satürn, Güneş/Satürn orta noktalarında olup, haritamızda düştüğü yere ve aldığımız açılara göre adım attığımız işlerde, bilinçli bilinçsiz seçimlerimizde maddi manevi doyum sağlayarak, kalıcılığı hedefleyerek yürüdüğüme arzumuzu anlatmaktadır.

Öte yandan Koç noktası, Mars/Pluto ile kavuşumda olup, karşısında Jüpiter, Phaethon (pervasız davranışlar), Sisypus (başa dönme), Nemesis(felaket, günah keçisi)  ile açılanmakta. Buna göre  uğruna adeta savaş verdiğimiz yapılanmalar, pervasız davranışlarla felakete sebep olabilir ve tekrardan sil baştan yapabiliriz demekte.

Türkiye haritasına göre 2 Haziran dolunayı 6. evde gerçekleşmekte.  Ay’ın bu konumu dünya astrolojisine göre ülkemiz için polisi, orduyu, çalışan kesimi, tüm sağlık hizmetlerini ve bu sektör çalışanlarını, sivil hizmetleri, sendikaları, evcil, küçükbaş hayvanlarını gündeme taşımakta.

7 Haziran’da ülkemiz adına oldukça önemli olan bir seçim var. 12.evdeki İkizler stelyumu ve yaptığı açılar bize bu noktada spekülatif bir dönemi işaret etmekte. Gerek yazılı ve görsel basında, gerek sosyal medyada bir takım bilerek ya da bilmeyerek ortaya çıkan manipülatif veriler söz konusu olabilir. Buradaki Merkür medyayı temsil ettiği gibi, aynı zamanda yazılı, imzalanmış kağıtlar, bilgisayar programlarıdır. Neptün ile yaptığı sert açı  sıkıntılı durumlara neden olabilir. Kayıplar, yanlış hesaplar görülebilir. Ticari anlamda piyasada dalgalanmalar, ulaşımda, posta dağıtımlarında karışıklıklar, işçi ve memurların da katılacağı sıra dışı eylemler yaşanabilir.

Azade Öksoy

 
Toplam blog
: 182
: 1575
Kayıt tarihi
: 07.06.07
 
 

İstanbul'da doğdum. İTÜ'den mezun olduktan sonra bilgi işlem, eğitim ve finans sektörlerinde çalı..