Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

16 Nisan '15

 
Kategori
Astroloji
 

18 Nisan 2015 Koç Burcu Yeniayı

18 Nisan 2015 Koç Burcu Yeniayı
 

18 Nisan 2015 günü İstanbul saati ile 21:57 de 28° Koç burcunda bir yeniay meydana gelecek. Öncü grupta ve ateş elementindeki Koç burcu harekete geçmeyi, mücadele ederek, cesaretle yenilikleri ortaya çıkartmayı anlatmaktadır. Sabırsızlığı ile geçmişi, geleceği değil, anı düşünerek davranmaya eğilim gösterir.

Yeniay sırasında Güneş ve Ay Vertex sabit yıldızı ile kavuşmakta. Mars-Ay doğasındaki bu yıldız Robson’a göre göz ile ilgili sorunları, körlüğü, hastalıkları ve zorlu ölümü ifade etmekte. Yine Güneş -Ay ikilisinin kavuşumda olduğu bir başka sabit yıldız Satürn-Jüpiter doğasındaki Al Pherg olup, Robson ve Noonan’a göre hazırlıklılığı, dayanıklılığı, azmi ve bunlar sonucunda gelen başarıyı anlatmaktadır.

Yeniay sırasında haritada Akrep burcu yükselmekte ve krizleri, kıskançlıkları, manüpülasyonu, dönüşümü, güç savaşlarını anlatırken klasik yöneticisi, yeniayın da yöneticisi olan Mars’dır. Haritada etkisini güçlü gösterecek olan Mars, Merkür ile kavuşarak ,bir yandan Pluto’dan aldığı destek ile Zeus ve KAD’ı , diğer yandan Jüpiter’i zorlamakta. Yeniaya etkisini hissettirecek olan sürprizlerin, ani değişikliklerin temsilcisi Uranüs’ün de katkısıyla başlatamadığımız ya da çözüme ulaştıramadığımız , kötü giden ne varsa , bir anda ortaya koyarak çözmek istemekte. Bunu yaparken de hak, hukuk, sahnedeki rol, sahip olunan değerler biraz ısrarlı şekilde sorgulanacak.

Yeniayın 5.evde oluşu bize aşk, çocuklar, spekülatif yatırım araçları, hobilerimiz, spor, kumar, risk alma, hem yeniay hem de asc yöneticisi Mars’ın bulunduğu 6. ev de çalışma ve iş koşulları, yanımızda çalıştırdıklarımız, evcil hayvanlarımız, sağlık durumumuz, kiracılar konularına işaret etmekte.

Haritadaki Neptün, Poseidon, Kronos görünümü, bir yandan olumlu açılarla enine boyuna düşünüp,  ileri gitmeyi isterken, diğer yandan da sert açıların etkisiyle adeta yapmak istediğim sen misin, bunu yapmak istiyor muyum diye sorgulamaya yol açmakta. Bireysel haritalarımızda yeniay hangi eve düşüyor ve hangi gezegenlerimizle görünüm yapıyorsa, o konularla ilgili güçlü bir değişim, başlangıç ihtiyacı içinde olacağız.

Uranyen prensipte baktığımızda; Vulkanus (güçlü), Ay, Güneş ve Apollo (ticari, birden fazla, kapsamlı) kavuşumu bir yandan hem Ay/Güneş ,  Mars/Uranüs , diğer yandan Mars/Pluto orta noktalarını tetiklemekte ve asteroid Klotho’nun da (başlangıç) desteğiyle , ele aldığımız bir ya da birden fazla konu üzerinde kısa süre içinde, kapsamlı bir şekilde haritalarımıza göre yeni boyuta adım atma arzusunu  göstermekte.

Aynı aksın altında , Cupido (ilişkiler), Hebe(hoşgörü), Satürn/Pluto birlikteliğini , Satürn, MC, IC, Venüs, Neptün, Pandora (krizler, beklenmeyen sonuçlar) , Circe (kurtarma, yardım) , Amor( aşk, sınırların testi) , Vesta(özveri) , Minerva( nezaket, onay), Chiron, Hopi (önyargı) ile adeta birbirlerini yoklarken  görmekteyiz. Bu da bize ilişkilerin test aşamasından geçtiğini, iyileştirimiş koşullara ihtiyaç duyulduğunu, tarafların eteklerindeki taşları dürüstçe ortaya dökerek, önyargıdan uzak, özverili, hoşgörülü davranması gerektiğine işaret etmekte. Yolunda gitmeyen işlerde bu noktada kopmaları bekleyebiliriz. 

Yeniay, Türkiye haritasının 11.evine düşmekte. 11.ev dünya astrolojisinde  meclisi, mahalli idareleri, dost devletleri, sosyal kulüpleri , organizasyonları, yabancı ülkelerle yapılan ortak anlaşmaları , borsayı, işletmeleri gösterir.  Burada Mars  ve Merkür, TC Uranüs’üne sextile yaparken, aynı zamanda 20 Mart’ta 10.evimizde olan tutulmayı da harekete geçirmekte. Yabancı devletlerle yapılan anlaşmalar, hükümetin harcamaları, ticari, hukuki , iletişim, öğrenim alanında atılan, atılacak imzalar gündeme gelip, tartışmalar oluşabilir. Borsa, döviz gibi yatırım araçlarında dalgalanmalar devam edebilir. Transit retro Pluto’nun , bu gezegen yerleşimlerine ek, Uranüs’e zorlayıcı açısı ile içeride gerilimin artması düşünülebilir. Uranüs – TC Chiron’un Zeus’la yaptığı karşıtlığın apexinde TC ilerletilmiş Merkür’ü  ve transit Mars’dan da destek alan Pluto’yu düşündüğümüzde  lider konumdaki kişilerin beklenmedik şekilde  birtakım kuralları aşmaya çalışan davranışları yüzünden, muhalifleri ile zıtlaşan, kışkırtıcı durumlar karşısında, fikirlerin baskılanmasını öngörebiliriz. Aynı zamanda bu yeniayla topraklarımız, madenlerle,  nükleer enerji ile ile ilgili olaylar da gündemimizde yer almaya devam edebilir. Sanatçıları, kadınları, aileleri, evlilikleri ilgilendiren durumlara şahit olabiliriz . İki düşünüp, bir konuşarak ve gerçekten değecek şeyler uğruna hamlelerinizi yapmanız dileğimle…

                                                                                                                                                                       Azade Öksoy

 
Toplam blog
: 182
: 1575
Kayıt tarihi
: 07.06.07
 
 

İstanbul'da doğdum. İTÜ'den mezun olduktan sonra bilgi işlem, eğitim ve finans sektörlerinde çalı..