Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

18 Şubat '18

 
Kategori
Astroloji
 

19 - 25 Şubat Haftası Gökyüzü Ne Diyor

19 - 25 Şubat Haftası Gökyüzü Ne Diyor
 

19 Şubat haftası için, sevgi ve aşk' a dair duyguların arttığı, derin hislerin öne çıktığı, ilgi, uyum, şefkat gibi yoğun duyarlılık içinde kendimizi bulabilecek olacağımız bir hafta bizi bekliyor diyebiliriz. Gerek kişisel olarak, gerek çevremizde gelişecek olaylar üzerinde duyguların yönlendirici ve şekillendirici etkisini belirgin olarak yaşıyor olacağımız bu hafta boyunca, gerçekçi olmak, sahte ve aldatıcı duygu ve davranışlara düşmüyor olmaya dikkat etmek şartı ile oldukça birleştirici, bütünleştirici, pozitif kazanımlar sağlayıcı enerjilerin yapıcı nüanslarını değerlendiriyor olabiliriz. Sağlam temellendirilmiş girişimlerden olumlu neticeler almak için haftanın Çarşamba günü oldukça uygun görülmekte. Güneş'in de, Balık burcu yolculuğuna başlaması ile birlikte duyguların yönlendiriciliği kişisel davranış ve kararlarımızda oldukça vurgu kazanmakta. Bu burç hakkında bilgi için daha önce paylaşmış olduğum https://kosmoszamandayolculuk.wordpress.com/2018/02/18/balik-burcu-2/ yazımı okuyabilirsiniz. Haftanın tüm gezegen hareketleri ve yorumlarımı adresi profilimde yer alan web sayfamda bulabilirsiniz.
 
 
Venüs, Uranüs 45'lik açı, 19 Şubat Pazartesi
Venüs, Uranüs ile gerilim oluşturucu bir açı olan 45 derecelik açı yaptığında Neptün ile de kavuşuma doğru yaklaşmakta olacak. Bu bir ilişkinin içerisinde kendi bildiği doğrularda ısrar etmek, ilişkinin getirebileceği heyecana kapılmak ve yeni başlayacak ilişkilere yakın durmak ile birlikte ilişkilerini özgürce yaşamak isteği ile doğru orantılı olarak gelişebilecek duyguların ve ihtiyaçların yoğun hissedilecek olabileceği bir gün içinde olacağımıza işaret etmekte. 
 
Venüs, Neptün kavuşum, 21 Şubat Çarşamba (21:41)
Sevgiye olan inanç ve ihtiyacımızın artması anlamına gelen görünüm, özellikle ilişkiler üzerine yoğunlaşma etkisi getirecek. Hafta başından bu yana etkisini aktif olarak hissettirebilecek olan kavuşum hafta sonuna kadar aktifliğini sürdürmekte. Sevgi ve aşk' a dair duygusallıkta artış, derin hisler içinde olmak, ilgi ve şefkat arzusunu yüksek duymak gibi yoğun duygular içinde kendimizi bulabilecek olacağımız bir hafta bizi bekliyor diyebiliriz. Gerçeklerden kopmamaya, hayal gücünün yaratımı olabilecek duygular ile hareket etmiyor olmaya, yanlış bir idealin arkasından körü körüne gidiyor olamamaya karşı dikkat etmek önemli olacak gibi görülmekte. Hassas ve ince bir sevgi anlayışı kazanmak ve gerek kendimize gerek çevremize bu gözle bakabilmek, ilişkilerimize yansıtabilmek ise bu hafta gökyüzünün bize pozitifsel bir kazanımı olabilir.
 
Merkür, Satürn sektil, 21 Şubat Çarşamba (23:23)
Balık burcunda ilerleyen Merkür, duygusal zekamızı öne çıkarmakta, duygularımız ile kararlar veriyor, duygularımızın yönetiminde düşünceler içine giriyoruz. Merkür, Neptün ile kavuşuma ilerlemekte. Gökyüzünde hem Venüs, hem Merkür'ün Neptün ile olan kontaklarının aktif olacağı bu hafta, Satürn'den sekstil açı alan Merkür ile birlikte Çarşamba gününü daha sağlam, daha akıllıca kararlar verebileceğimiz bir gün olarak düşünebiliriz. Hayallerimizi gerçekleştirmek için sağlam temeller kurma fırsatları ile karşılaşmak mümkün. Düşüncelerimizi düzene koymak, gerçekçi yaklaşımlar içine girmek açısında da daha şanslı olacağımız bir gün olan Çarşamba gününü önemli girişimler ve kararlar almak açısından değerlendirebiliriz.
 
Venüs, Mars kare açısı, 25 Şubat Pazar 
Venüs ile kare açı yapan Mars açısına Vesta'da eşlik etmekte. Hafta ortasından bu yana etkin olan görünüm, duygular, istekler ve ilişkiler üzerinde artan yoğunluğa işaret etmekte. Gerilime sebep olabilecek türde enerjilerin aktif olacağı bir hafta sonuna işaret eden açı özellikle ilişkiler üzerinde oluşabilecek zorlayıcı durumlara yol açacak olabilir. Aynı gün gökyüzünde Merkür ve Neptün arasında oluşan kavuşumuda gözönüne aldığımızda gerçeklerden kopmadan kararlar veriyor olmak, ne istediğini biliyor olmak, ısrarcı isteklerde bulunmuyor olmak oldukça önemli görülmekte.
 
Merkür, Neptün kavuşumu 25 Şubat Pazar
Sezgiler, ilham ve duyuların güçlü dürtüselliği ile düşünecek ve kararlar verebilecek olacağımız Pazar günü idealize ettiğimiz bir fikrin arkasında yanlış yere ısrar etmiyor olmaya karşı dikkatli olmakta fayda var. Hassaslaşan, duyguların kontrolüne geçen algılarımız ve akılsal fonksiyonlarımızın bizi zarara uğratmayacak olduklarından emin olmak için fikren dağılmamaya, duygusal konrtolümüzü elimizde tutmaya gayret etmek faydalı olacaktır. Yanılma ihtimalimizi göz önünde bulundurmalı ve özellikle hafta sonu boyunca önemli kararlar, girişimler içinde bulunmamalıyız. Bunun yanısıra ilhamsal yetenekler, yaratıcı fikirler ve duygusal zekanın artışını pozitifsel olarak hayatlarımıza yansıtabiliriz. Aynı gün kesinleşen Güneş, Satürn arasında 60 derecelik açı, yaratıcı fikirlerimizi sağlam temeller üzerine oturtabilmek adına önemli fırsatlar sağlayıcı olarak çalışmakta, farkında olabilir ve değerlendirebiliriz.
 
Güneş, Satürn 60 derecelik açısı, 25 Şubat Pazar
Olmak istediğimiz, gerçekleştirmek istediğimiz hedeflerimizi daha çok hayallerimiz ve duygularımız şekilendirmekte. Güneş'in Satürn ile 60 derecelik açısı olduğu Pazar günü bu açıdan kolaylık ve isteklerimizi gerçekleştirme, ortaya koyma, yapıcı hale getirme fırsatı, desteği sağlamakta. Aynı gün Merkür, Neptün kavuşumunun yaratıcı nitelikte, hayal gücünü canlandırıcı nitelikte etkilerini ancak pozitifsel olarak kullanabildiğimizde sağlam temelli oluşumlar kurmaya destek verecek şekli ile faydalanmak mümkün olacaktır.
 
Sevgiyle kalın...
 
Dilâra B. Efeoğlu
 
 
Toplam blog
: 100
: 688
Kayıt tarihi
: 25.04.16
 
 

Dilâra Başar Efeoğlu sayfanın içeriğini oluşturan Felsefe, Ezoterizm, Spiritüalizm ve Astroloji a..