Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

11 Haziran '08

     
    Kategori
    Futbol
     

    2-0 Portekiz maçı

    Türk milleti ve onun antrenörleri ve de oyuncuları hala futbolun bir kafa, bir matematik ve aydın insanlar sporu olduğunu anlayamadı. Bir bütünde, bütünün kendisi ne kadar sağlam olursa ayrıntılar da o kadar güçlüdür. Bunun tersi de doğrudur. Eğer siz ülke içinde amatör sporlara yeterince yer vermiyorsanız; gençliğin sporun içine mutlu olacak kadar sokmuyorsanız ve bu işin başında bulunanlar tarladan yetişmişse, onlar "okullular" karşısında yenilmeye mahkumdur.
    Spor her şeyden önce bir beyin oyunudur ve matematikdir. Bilardo da olduğu gibi çok sıkı ve ciddi antreman taktiklerine dayanmalıdır.

    Ve futbol kuşkusuz baştanbaşa finans ve "eğitim" işidir. Nasıl yüzücülere, 12 yaşından sonra bu spora başlatamazsanız, futbolda da başlatamazsınız. Mutlaka, küçükler ve jünyorlar çok iyi yetiştirilmelidir.

    Futbol sadece sahada, saha içi antreman ve taktik oyunlarıyla öğrenilecek bir şey değildir. Bunu tamamlayan hatta bundan önce gelen "Kuramsal eğitim" aşaması vardır. Fakat bu süreç ne yazık ki bizim ülkemizde yoktur.

    Herkes sahaya çıkar, çocuğa nasıl topa vuracağını öğretir de (ya da öğrettiğini sanır) kimse kolay kolay tahta başına geçip, "Futbol dersi" veremez.

    Futbolun "Nazari", yani "Teorik" kısmını öğretemezseniz, "Uygulamasını" nasıl yaptırabilirsiniz?

    Fatih Terim, yılların birikintisi olan, tecrübe sahibi bir insan, amenna,
    Fatih Terih, sahaya çıktımı takımı yönetebilen, duruşu olan bir insan, buna da amenna..

    Fakat Fatih terim ne yazık ki, "bir "Alaylı" bu işin eğitimini görmemiş, eğitme gücü olmayan bir garip çoban..

    Arda nasıl Arda oldu derseniz.. Arda yıllarca Edirne'deki meşhur futbol okullarının içinde eğitilerek yetiştirildi. Arda'nın adı nereden geliyor, Edirne'nin yakınından akan nehirden... Arda'ı Arda yapan eğitimdir. Futbolda temel eğitim kaçınılmazdır.

    Bana göre Fatih Terim'e teşekkür edilmelidir fakat en kısa zamanda gerçekten bu işleri üstlenecek bir "Futbol eğitimcisi" bulunmalıdır.

    O olmadan arada sırada, tesadüfen bir galibiyet alabilirsiniz ama; İsveç gibi; Hollanda gibi her zaman korkulan bir takım olamazsınız. O takımların ana özelliği "Eğitici Hoca" ların elinde yetişmiş olmalarıdır.

    Eğitim Şart. İyi Hoca şart. Nerde eski hocalar şimdi, demeyin. Almanya'da ve hatta Türkiye' (yeni yeni) böyle arkadaşlar var. Onları çağırın gelsinler, her şeyden önce futbolcularınıza nasıl taç atılacağını öğretsinler.

    Futbolun eğitimini versinler. Tahtabaşı çalışması olmadan. Ellerinde kitap defter olmadan, futbol olmaz, spor da olmaz.

    Futbolun temelinde ne var derseniz. Bütün okullarda yapılacak, desteklenecek, "Atletizm" vardır. Beden Eğitimi vardır. Okullarda verilen böyle uydurma beden eğitimi dersleri ile bu iş olmaz. Lise aldıkları beden eğitimi, atletizm, spor notları ile öğrenciler eğer Üniversiteye girebilselerdi, ABD'deki gibi yurdumuzda da pek çok dünya rekorları kırılırdı.

    Futbolda eğitim ha!Vay anası, sahaya çıkıp antreman yapıyorlar ya, daha nesi, demeyin! Eğitim Şart!

     
    Toplam blog
    : 1
    : 278
    Kayıt tarihi
    : 30.05.08
     
     

    İki kolum oldu her zaman Bilim kolum ve Sanat kolum. Onların uzantıları olan ellerim ise her zaman ş..