Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

18 Ocak '13

 
Kategori
Çocuk Oyunları
 

2-3 yaş çocukları için evde yaratıcı oyun fikirleri

2-3 yaş çocukları için evde yaratıcı oyun fikirleri
 

2 yaş sonrası malzemeleri, nesneleri kullanarak kendi oyunlarımızı yaratmak daha kolay oluyor. Evde bulabildiğiniz basit bir ev aleti bile yanına ekleyeceğiniz el işi, karton malzemeler, toprak, bitkiler, yapraklar ve boyalarla çocukları saatlerce oyalıyor.

Artık Malzemeler İle Etkinlikler:

Evinizdeki her türlü artık malzemeyi (ipler,rulolar,kağıtlar,folyolar vb..) etkinlik için kullanabilirsiniz. İhtiyacınız olan tek şey biraz yaratıcılık,yapıştırıcı,makas ve boyalar. İşte birkaç ipucu:

Kağıt tabaklara resim yapabilirsiniz,mum boya ile çok güzel boyanıyorlar.

Kese kağıdından kukla yapabilirsiniz.Boyanan kese kağıdına iki göz,burun ve ağız da eklediniz mi, kuklanız hazır .

Bahçenizden topladığınız kozalakları parmak boyasıyla boyamak çok keyiflidir. Daha sonra dekor için bile kullanabilirsiniz.

Küçük çocuklar yiyebilecekleri için parmak boyası yerine gıda boyası ile renklendirdiğiniz yoğurdu kullanabilirsiniz.

Patlamış mısırları kağıt tabaklara yapıştırıp boyayarak kapı süsü yapabilirsiniz.

Yaratıcı Dramalar:

Sevimli Tırtıl Oyunu :

Çocuklar yere otururlar. Onlara hepsinin birer tırtıl olduğunu ,ağacın yapraklarında yavaş yavaş verilen yönerge ve ritimlere göre hareket etmeleri söylenir. Çocuklar yavaşça yerde sürünmeye başlarlar ve istedikleri gibi tırmanma,uzanma, vb. hareketleri yaparlar. Daha sonra diğer tırtıllarla karşılaştıklarını ve onlarla yan yana gelerek yaprakları kıtır kıtır yiyeceklerini belirten lider ritim aletini hızlandırarak sallar . Böylece çocuklar arkadaşlarının el,kol ve bacaklarından tutarak kocaman bir tırtıl olmayı hedeflerler. Tüm çocuklar bir bütün oluşturduktan sonra yaprakları yiyen tırtılın ,çok büyüdüğü söylenir ve etkinlik sona erdirilir.

Balon:

Çocuklarla birlikte daire olunur,bu dairenin sönmüş bir balon olduğu söylenir.” Haydi balonumuzu şişirelim”dendiğinde herkes olanca gücüyle üfler..üfler…üfledikçe balon genişler (çocuklarla daire büyür) , en sonunda kocaman bir daire olur,”Balonumuz şimdi patlayacaak..veee paaaaatttttttt….” denir. Herkes ortaya doğru gelir ve balon söner.

Müzik Ve Dans.

Çocuklar her yaşta müziğe ve dans etmeye bayılır.İşte Chicken Dance. Yani tavuk dansı.Şarkı açılır ve tavuk gibi hareketler yaparak dans edilir. Açtığınız şarkıya ritm aletleri ile eşlik edebilirsiniz,marakaslar,tefler,davullar.Daha da eğlenceli hale gelecektir.

Gördüğünüz gibi bazıları günlük hayatta doğaçlama yaptığımız oyunlar, bazıları aklımıza gelmeyen yenilikler. Çocuklarımızın zevkine, ilgi alanlarına göre daha fazla çeşitlendirebilir ya da değiştirebiliriz.

Sena Baran

 

 

Twitter.com/SenaBrn

Facebook.com/Dorikus

 

 

 
Toplam blog
: 48
: 5171
Kayıt tarihi
: 01.03.12
 
 

1978 doğumlu, Uluslarası ilişkiler mezunu, uluslarası lojistik uzmanı, sosyal medya meraklısı, bl..