Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

02 Mart '13

 
Kategori
Çocuk Oyunları
 

Sulu hamur boyama

Sulu hamur boyama
 

Bugün, haftasonunda evde vakit geçirmeniz gerekirse, çocuğunuzla birlikte yapabileceğiniz ev içi bir aktiviteden bahsedeceğim : oyun hamuru yapacağız ama sulusundan... Sonra da sulu hamur ile boyama yapacağız.

İhtiyacınız olan malzemeler :

Kaynak : http://familyfun.go.com

Karton ya da kalın kağıt, hamur yapmak için su, tuz ve un... Tabii bir de boya... (ben gıda boyası ya da su bazlı boya kullanmanızı tavsiye ediyorum; ama suluboya, akrilik boya, vb... de olabilir). Evde her an el altında bulamayacağınız malzememiz ise sıkılabilir plastik şişeler. Kaç renk yapacağınıza bağlı olarak sayısı değişecek. Böyle şişe bulamazsanız kalın bir buzdolabı poşetinin köşesini küçücük keserek de boyama yapmak için kullanabilirsiniz... Hani krema sıkmak için kullandığımız şu adını bilmediğim mutfak aleti gibi...

Haydi iş başına...

Eşit miktarda su, tuz ve un kullanmamız gerekiyor. Ben orta karar bir ölçü veriyorum. Bir kahve kupasının 1/3’ü kadar her malzemeden koyalım ve karıştıralım. Kaç renk hazırlamayı planlıyorsanız bu karışımı o sayıda şişelere ya da buzdolabı poşetlerine bölelim. Her birine farklı renk bir boya katıp iyice karıştıralım. 

Sulu boyama hamurumuz hazır...

Artık istediğiniz gibi boyama yapabilirsiniz... İster renkleri üst üste sıkın, ister bir resim yapar gibi çizim yapın... Sonrasında ertesi güne kadar kurumasını beklemeniz gerekebilir (kuruma süresi hazırladığınız hamurun ne kadar sulu olduğuna bağlı).

Tuz kristallerini görüyor musunuz?

Sulu hamur boyanız kururken zaman zaman çocuğunuzla inceleyin. Boya kurudukça tuzun kristalleşmesini görmek müthiş.

 

TeraziLastikCimnastik

Sulu hamur boyayla renklendik.

www.terazilastikcimnastik.com

 
Toplam blog
: 20
: 863
Kayıt tarihi
: 06.08.12
 
 

En büyük hayalim mimar olmaktı. Ama Mimarlık fakültesi yerine İşletme Mühendisliği’nin yolunu tut..