Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

08 Mayıs '10

 
Kategori
Güncel
 

2 yazı birden... Kısa kısa

Küçüklüğümden beri annem, "hangi ibadethaneyi görürsen gör orası Allah'ın evidir." Bir kiliseye gidersen de orası Allah'ın evidir. Bir camiye gidersen de orası Allah'ın evidir." derdi.

Doğru da söylerdi... Hele birde hepsi Allah'ın yanına sığınmak için yapıldığı için, kesinlikle doğru söylerdi.

İşte bu yüzden hangi ibadethaneye gidersek gidelim, orasının bir ibadethane olduğunu unutmayalım. Bunu diyorum çünkü, ne zaman bir dine mensup ibadethaneye gitsem başka bir dine mensup kişi gelip bu dinin simgeleriyle dalga geçiyor.

Ama enteresandır. Bu hareketi yapan kişi kendi dinine, hakaret edildiği zaman... İşte o zaman kıyameti koparıyor...

Nasıl yaparmış böyle bir şey? Kusura bakma ama, onu sen başka dine hakaret etmeden önce düşünecektin!

Bugün, din derslerinde bile her ne kadar adı " Din kültürü ve Ahlak bilgisi " olsa da. Diğer dinlere nasıl ahlaklı bir biçimde davranılması gerektiği yeterli düzeyde bahsedilmemektedir.

Başka dinlere kendi dinleri gibi saygılı davranmayı bilmeyenlere sesleniyorum!

Bu yaptığınız durum, düpedüz haysiyetsizliktir! Şerefsizliktir! Kimse kusura bakmasın!

Başkasının düşüncesine, dinine saygı göstermeyen kendini sevmiyor demektir! Neden mi? Çünkü, Tüm din kitaplarında yazdığı gibi "bizler, Yaradanın parçalarıyız. O, Ademe kendinden bir parça üflemiştir. Ve işte o zaman bize ruh gelmiştir. Ademe ruh gelmiştir...

Peki bizler Adem'in torunları olarak, bu hoş görüsüzlüğü yapınca sadece karşı tarafa mı yapmış oluyoruz? Cevabı size bırakıyorum...

Lütfen, yalvarırım size, Ne olursunuz, sizden olmayanı da kabul edin o sizden olmayan her kim olursa olsun...

Bana soruyorlar paranın rengi olur mu? Evet olur. Bal gibi de olur! Nasıl mı? Eğer bir ülkenin tam bağımsızlığı ekonomik bağımsızlıktan geçiyorsa, parayı aldığın kişi, kurum, örgüt yada her neyse... Ülkenin rejimini değiştirmek için elinden geleni ardına koymuyorsa, askerlerini adamdan saymayıp onlara sırf korkusundan "sizleri seviyoruz" ama en iyi asker ölü askerdir" der gibi muamele yapıyorsa, birisi çıkıp şehitlerimize kelle deyince o bahsi geçen grup "e haklı canım" diyorsa, sadece kendi adamlarını koruyorsa, demokrasi demokrasi diye başımızın etini yeyip demokrasi adına hiç bir şey yapmıyorsa hiç ama hiç kimse kusura bakmasın! Paranın bal gibi de rengi olur! Ve o paraya benden beş kuruş gitmez!

VOLKAN KAHYALAR

 
Toplam blog
: 105
: 645
Kayıt tarihi
: 06.03.07
 
 

Eğitimim: Trakya üniversitesi İpsala Meslek Yüksek okulu 2. sınıf gümrük işletme okuyorum. Liseyi..