Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

11 Haziran '16

 
Kategori
Astroloji
 

20 Haziran yay burcunda dolunay

20 Haziran yay burcunda dolunay
 

Genel anlamıyla Yay dolunayı

20 Haziran 2016 günü saat 14:03 de Yay burcunun 29°32'derecesinde bir dolunay meydana gelecek. 22 Mayıs’ın ardından yine bir Yay vurgusuna şahit olacağız. İletişimin, akılcılığın, mantığın ön planda tutulacağı fakat söylenilenlerin yerine getirilmesinde zorlanılacak, gelişmek, büyümek adına şartları zorlasak da çoğunlukla ortama uymak zorunda kalınacak bir  süreç bu. Yay burcu esnek, iyimser yapısıyla bilgi, büyüme, gelişme odaklıdır. Aşırılıklarında fanatizm, gereksiz risk alma ve dağılma, toparlayamama görülür. Akademisyenler, yabancılar, din adamları, hukukçular, diplomatlar, bankacılar, bilim insanları, turizmciler, dil bilimciler, reklamcılar, yayıncılarla ilişkilidir. Sağlık olarak ise karaciğer, safra kesesi, dalak, yağ metabolizması, uylukları işaret eder.

Dolunayda Ay’ın Acumen, Sinistra ve Etamin sabit yıldızları ile kavuşumunu görmekteyiz. Bu sabit yıldızlar sözlü, fiziksel her türlü saldırıdan çıkış ararken, beraberinde yıpranmayı, olayın doğasına ortalama seviye, baştan savmacılık kattığını, prestij kaybını, yalnız kalma arzusunu ve görme problemleri verebilmekte. Bütün bunlar duygusal olarak bizleri etkileyebileceği gibi, karşı cinsle ilişkilerde, üstlerimizle, işimizde, hedeflerimizde, kardeşler, yakın akrabalar, komşularla da etkin olabilir, iletişime yansıyabilir. Güneş’in ise  Betelguese ile ilişkisini görmekteyiz ki bu da sorunsuz başarıyı işaret eder ki bilinçli davranışlarımıza, sosyal çevremize, yabancılarla ilişkilerimize, uluslar arası, akademik, hukuksal konulara olumlu  olarak yansıyabilir.

Haritanın yükseleninde uyumun, dengenin diplomasinin burcu Terazi bulunmakta.  Fakat buraya kavuşum yapan, yıkıcılığı, kötü niyeti, antipatikliği, yalanı ifade  Satürn, Mars doğasındaki Algorab, dışavurumda hoş olmayan durumları getirebilir. Yükselen yöneticisi Venüs, Güneş ve Hades ile etkileşimde. Bu da birtakım şanssızlıkları beraberinde getirebileceği gibi, ilişkilerdeki yozlaşmaları, gizli ilişkileri, kötü niyeti yine vurgulamakta.  Diğer açılarına da baktığımızda, bireysel haritalardaki duruma göre birden fazla işle aynı anda ilgilenilebileceği gibi, eski ilişkilerin gündeme gelerek, resmiyet kazanması, hukuksal davalardan başarı elde edilmesi  da olasıdır. Ay düğümleri ile birlikte Jüpiter, Neptün zorlayıcı açısını çalıştıran Merkür de, Pluto ile birlikte kazanmakla, kazandığını sanmak, hayale sarılmak arasındaki ince çizgide dikkatli hareket edilmesini gerektirmekte. Zaten Merkür de Aldebaran ilişkisi ile dürüstlüğe vurgu yaparak, bu anlamda bizleri bir kez daha uyarmakta.

Dolunayın işaret ettiği konular

20 Haziran’da Yay burcunun son derecesinde meydana gelecek olan dolunay haritanın 3.evinde meydana gelmekte. Buna göre kardeşler, akrabalar, komşular, eğitim, öğretim, yollar, iletişim, eğitim, yazmak, seyahatler, seminerler, yabancılarla ilgili işler, hukuksal konular ana başlıklarımızı oluşturacak. Daha önce alamadığınız, kaçırdığınız, iptal olmuş bir eğitim, kurs, grup faaliyetleri, planlanmış yol varsa bu dönemde gerçekleştirebilirsiniz.  Topluluk içinde konuşma yapabilir, seminer verebilirsiniz. Sürüncemede kalmış, gelişme kaydedememiş, zorlanan ilişkilerle ilgili gelişmeler olasıdır. Yaz boz tahtasına dönmüş olanlar, eskiye yeni bir şans daha vermek istemeyebilir. Temeli sağlam olanlar ise şüpheyle, önyargıyla yaklaştıkları ilişkilerinde yavaş yavaş toparlama yoluna girebilecekler. Aynı anda geçmişe dönük birden fazla işle uğraşmak durumunda kalabilir, zaman zaman tıkanıklıklar, yorgunluklar, belirsizlikler yaşamanız mümkündür. Retro gezegenler kervanına Neptün de katıldı ve bizlere yaptıklarımızın doğruluğunu, gerekliliğini yavaş yavaş sorgulatmaya başladı. Dolunay sırasında Merkür, Satürn ve Jüpiter ile birlikte oldukça gerilimli bir görünüm yapmakta. Yazılı, sözlü her türlü iletişime, ticarete, atacağınız imzaya, açacağınız davaya, gireceğiniz borca, kefalete, yapacağınız girişime, algına  ‘dikkat et’ demekte. Merkür bu görünümden diğerlerine göre çabuk kurtulacak. Ama Neptün 20 Kasım’a kadar devam edeceği retro hareketinde adımlarımızın, birlikte yol aldığımız insanların, uğruna emek harcadığımız işlerin doğruluğunu, faydasını , hayalle gerçek arasındaki farkı başöğretmen Satürn’ün de katkısıyla bizlere gösterecektir. Eski davalarınız sonuçlanabilir. Bazıları uluslararası işlerde, hukuksal, akademik konularda, yabancılarla ilişkilerinde gurur duyabileceği, sosyal çevresini de etkileyecek şekilde emek harcadığı konuda başarıya ulaşabilecek. Eşten, ortaktan kaynaklı ani maddi manevi fedakarlık  yapmanız gerekebilir. Dürüstlükten, doğruluktan ödün vermeden, gizli saklı işlere bulaşmadan yol almanızı öneririm. Hakkıyla davrananlar statülerini de ilgilendirecek şekilde gerçekten değerli başarılara imza atabilecekler. Tersi söz konusuysa sıkıntı yaratabilecek durumlar oluşabilir. Yeni anlaşmalar, atılacak adımlar için hala uygun zamanda değiliz. Yukarıda yazdığım sağlık sorunlarının yanı sıra bağırsak problemleri olanların sorunları yeniden nüksedebilir. Yaralanmalara, kazalara,  kesiklere, ateşli hastalıklara dikkat edelim. İletişimde zaman zaman takıntılı davranıp, yapmak istediklerimiz konusunda problemler yaşayabiliriz. Karşımızdakiler bizi, biz karşımızdakileri gereğince anlayamayabilir. Gereksiz takılıp kalmalardan, abartıdan, alınganlıklardan, kırılganlıklardan  uzak durmaya gayret edelim.

Yay burcunda oluşacak dolunaya uranyen prensipte bakarsak ; Büyüme, gelişme adına yine bir adımdayız. Belki birlikteliğimizde, evliliğimizde, beraber olduğumuz insanlarla, akrabalarımız, eşimiz, dostumuz, işimiz, belki de finansal ortağımız ya da kendimizi ait hissettiğimiz sosyal çevrede, grupta bir dönüm noktasında, yol ayrımında olduğumuzun farkındayız. Bu noktada ilkelerimizi gözeterek, gücümüzün, yapabileceklerimizin farkında olmalı, hakkaniyetli bir şekilde, haddinden fazla vermek yerine, ihtiyaçlarımızın bilinciyle, önyargılarımızı masaya yatırarak, planlarımızı bilinçli yaparak,   güvenli yol almamız gerektiğini düşünerek davranabilmeliyiz (Cupido, Chiron, Hidalgo, Hekate, Urania, Hopi, Karma noktası, Phollus). İleride geriye dönüp baktığımızda, birçoklarımızın kadersel olarak niteleyeceği bu yön değişikliğinde başkalarına, şartlara uyumlanabilmek, dağılmadan hedefe yönelebilmek, sağlıklı, sağlam temelle yol alabilmek adına içsel olduğu kadar, bilinç düzeyinde de derinleşerek, eksiklerimizi tamamlamak, parçaları bir araya getirmek durumundayız (Karma noktası, Lachesis, Güneş, Ay, Satürn/Pluto). Aksi taktirde yürüdüğümüz bu sancılı yolda onca emeğe, çabaya karşın kaybolup gitmek, incinmek, örselenmek, kayıp, çöküş  mümkündür (Chiron,Pluto/Transpluto, Uranüs/Mars).

Yay dolunayında burçları ana başlıklarına göre etkileyecek konular

20 Haziran günü Yay burcunda meydana gelecek olan dolunayın burçları, yukarıdaki genel özellikler doğrultusunda, hangi ana başlıklarda etkileyeceğine bakarak;

Koç ve yükselen Koçlar için :  Eğitim, iletişim, yazmak, kardeşler, komşular, kuzenler, yeğenler, kısa yollar, eşin uzak akrabaları, yabancılarla, hukuksal konularla ilgili işleri.

Boğa ve yükselen Boğalar için :  Maddi manevi kazanımlar, gelirler, yatırımlar, taşınabilir mallar, verdiğimiz borçlar,  babanın işten gelen kazancı, çocukların işi, statüsü, eşin kredi, borç, vergi, miras durumları, ameliyatı.

İkizler ve yükselen İkizler :  Kendimiz, motivasyonlarımız, karakterimiz, kendimizi dışarıya ifade ve dış dünyayı algılama tarzımız, fiziksel görünümümüz, sağlık, bize yakın olan kişiler, babanın işi, statüsü, annenin ailesi, çocukların yüksek öğrenimi, büyükanne, büyükbaba.

Yengeç ve yükselen Yengeçler için :  Bilinçaltı, gizli düşmanlıklar, zorluklar, kayıplar, hastane, hapishane gibi kapalı yerleri ilgilendiren durumlar, başkalarından gizlediklerimiz, inzivaya çekilme, kaygılar, bağımlılıklar, bunlardan arınma çalışmaları, fedakarlıklarımız.    

Aslan ve yükselen Aslanlar için :  Arkadaşlar, sosyal çevre, işten gelen kazancımız, içinde  bulunduğumuz organizasyonlar, gruplar, babanın kredi, vergi, borçlarla, ortak parayla ilgili durumları, ameliyatı, annenin parası, çocuğun eşi, evlilik, ortaklıkla ilgili durumları, davaları. 

Başak ve yükselen Başaklar için :   İş, kariyer, statümüz, hedefler, anne, annenin genel sağlık durumu, çocukların iş ortamı, sağlığı, eşin, ortağın babası, ailesi.

Terazi ve yükselen Teraziler için :  Yüksek öğrenim, yabancılarla ilişkiler, uluslar arası işler, uzun seyahatler, hukuksal konular, hayat felsefesi, seminer vermek, ikinci eş, uzak akrabalar, eşin kardeşleri, yakın akrabaları, ebeveynlerin sağlığı, torun ile ilgili durumlar.

Akrep ve yükselen Akrepler için :  Kredi, borç, vergi, miras konuları, ortaklıklardan gelen para, ameliyatlar, eşin kazanımları.

Yay ve yükselen Yaylar için :  Evlilik, eş, ortak, danışmanlık aldığımız kişiler, anlaşmalar, davalar, açık düşmanlıklar, çocukların eğitimleri, kardeşin çocuğu, büyükanne, büyükbaba.

Oğlak ve yükselen Oğlaklar için :  Günlük işler, yanımızda çalışanlar, iş ortamı, kiracılar, küçük hastalıklar, evcil hayvanlarımız, babanın kardeşleri, annenin uzak akrabaları, davaları.

Kova ve yükselen Kovalar için :  Çocuklar, sanat, spor, yaratıcı yönlerimiz, hobilerimiz, aşk hayatımız, babanın parası, ek işler, orta uzunluktaki seyahatlerimiz, annemizin kredi, borç, miras durumları.

Balık ve yükselen Balıklar için :  Ev, emlak gibi taşınmazlar, aile, atalarımız, köklerimiz, baba, kardeşin parası, eşin işi, statüsü, mülkler, babanın genel sağlık durumu, çocukların başkalarından gizledikleri şeyler, hastane, hapishane gibi kapalı yerlerle ilgili durumları, arınma çalışmaları, zorlukları.

Ülkemiz ve Yay Dolunayı

20 Haziran günü Yay burcunda meydana gelecek olan dolunay ülkemiz haritasının 6.evinde meydana gelecek. Buna göre güvenlik güçlerimiz, çalışan kesim, sendikalar, sosyal sigortalar, salgın hastalıklar, yiyecek rezervlerimiz ile birlikte büyük ve küçük baş hayvanlarla ilgili durumlar, gizli örgütler, ilişkiler, düşmanlıklar, suikastler, vatana ihanet konuları, hapishaneler, hastaneler, kapalı yerler, grevler, evsizler, düşkünler de gündemimizi oluşturacak konu başlıklarımız olacak. Bu dolunay halkı da temsil eden 29°deki Ay’ımızın tam karşısında gerçekleşmekte. Uranyen bakışla da Satürn/Pluto ve Eris ile birlikte halkın üzerindeki yoğun, sancılı dönüşümü işaret etmekte. Gizli düşmanlıkların, örgütlerin, terörist faaliyetlerin fazlasıyla gündemde olduğu ülkemizde açık yerlere, gençlerin, çocukların, halkın yoğun olduğu yerlere yine dikkat etmekte fayda var. Ani kontrol dışı olaylarla karşılaşılabilir. Halkın kendi içinde ayrışıp, arka planda dönenlere karşı daha fazla aydınlanacağı, zorlayıcı bir süreç bu. Komşu devletlerle gerilim devam etmekte. Emeklilik işlemleri, sigorta, kredi, borç, vergiler, faizler gündeme gelebilir. Yapılmış anlaşmaların zorlaması, daha da vergi yükü olarak gelebilir. Topraklarımızı, güvenliğimizi de ilgilendiren anlaşmalar, görüşmeler önem kazanırken,  yeniden gözden geçirilmesi, yapılandırılması gerekebilir. Bir süredir olduğu gibi hukuk, yargı ile ilgili durumlar, akademisyenler, eğitim kurumları, din adamları, dini kurumlar, yerler, turizm, yurtdışına bağlı konular, yabancılarla ilişkiler, vize, göçmenler, uluslar arası ilişkiler, basın-yayın bu dolunayda da gündemimizden düşmeyecek görünmekte. Bu dönemde bütün bu konulara ait geri planda çok sayıda görüşme, anlaşma söz konusu olabileceği gibi, bir kısım muhalefetin  de katılabileceği yabancı ülkelerle bağlantılı iletişim trafiği yoğun olabilir. Yöneticilerin, liderlerin sorunsuz, koşulsuz başarı elde etme adına kullandıkları yöntemler baskı hissettirebilir.  Şirket içlerinde yöneticiler tarafından  birtakım gizli performans değerlendirmeleri, araştırmalar, istatistikler yaptırılması, yapılması mümkündür. Karlılık arttırmak, başarı adına değişik yöntemler uygulamaları olasıdır. Yine de yaşadığımız dönem itibarıyla oldukça zor. Aynı zamanda liderler, yöneticiler de üzerlerinde sıkışmışlık, belirsizlik hissedebilirler. Dokunulmazlıklar, arşivlerde taranan belgeler halkı meşgul etmeye devam edecektir. Kadınlar, kadın grupları toplum gündeminde daha ses getirici olabilirler.

Yukarıda 20 Haziran günü meydana gelecek olan yeniayın celestial modda çıkartılmış   kartografik haritasını görmektesiniz. Harita üzerinde renkli oklar ile işaretli düşey hatlar ve çevresi, dolunay enerjisinden genel olarak daha belirgin etkilenmesi olası yerlerdendir.

Azade Öksoy 

 
Toplam blog
: 182
: 1575
Kayıt tarihi
: 07.06.07
 
 

İstanbul'da doğdum. İTÜ'den mezun olduktan sonra bilgi işlem, eğitim ve finans sektörlerinde çalı..