Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

26 Mayıs '16

 
Kategori
Astroloji
 

5 Haziran ikizler burcunda Yeniay

5 Haziran ikizler burcunda Yeniay
 

Genel anlamıyla İkizler yeniayı

5 Haziran 2016 günü sabah saat 6 da İkizler burcunun 14°53' derecesinde bir yeniay meydana gelecek. İletişimin, mantık yürütmenin, fikir alış verişinin fazlasıyla ön planda olduğu, dizginleri elde tutmakta zorlanacağımız ve uymak durumunda kalacağımız bir süreç yaşayacağız. İkizler burcu bilgi alış verişinde bulunan, akılcı, meraklı, değişken, hareketli, çok yönlü bir burçtur. Gölgesinde gerginlik, derinleşememek, yön kaybı, çarpıtma, sivri dillilik, dedikodu gibi özellikleri barındırır. Sağlık açısından sinirleri, elleri, kolları, omuzları, kaburgaları, akciğerleri, solunum yollarını, tiroidi, konuşma, işitme, konsatrasyon sorunlarını  işaret eder. Aynı zamanda basın-yayın, iletişim, reklam, bilişim, ulaşım-taşımacılık sektörün, kütüphaneler, eğitimciler, yazarlar, muhasebeciler, posta ve dağıtım hizmetleri, sosyal medya, trafik, ticaret, hırsızlarla da ilişkilidir. 

Yeniayda Güneş ve Ay’ın Cursa ve Hasseleh sabit yıldızları ile etkileşimini görmekteyiz. Bunlar bize özgüveni, bilgiye, bilime verilen önemi, sosyal ve eğitim sorunları ile ilgili olmayı, çok sayıda seyahat ve değişikliği, yetkin pozisyonu ve kişinin hayatını etkileyecek değişimleri işaret etmekte. Aynı zamanda Rigel de ışıklarla, yükselen arasında yer alarak perspektifi geliştirme, bilgi paylaşımı, mizah, sanatsal yetenek, zenginlik, onur adına etki yapmakta.  Dolayısıyla bu yeniayda atmak istediğimiz adımlara, duygu ve düşüncelerimizin harmanlanmasında bu özeliklerin etkilerini de katabiliriz.

Haritanın yükseleninde yeniaya da ev sahipliği yapan İkizler burcunu görmekteyiz ki yukarıda saydığımız burca ait özellikler  davranışlarımızda , çevresel ilişkilerimizde de etkili olacaklardır. Aynı zamanda yükselene Bellatrix, Capella ve Alnilam’ın da etkisi bulunmakta. Bu da beraberinde huzursuzluğu, zorluklar sonucunda gelen başarıyı, hırsı, kararlılığı, hızlı hareket kabiliyetini, dik başlılığı ve bir şeyleri bir arada tutma güdüsünü anlatmakta. Merkür’ün Venüs’le karşılıklı ağırlaması birbirlerine olumlu katkı sunarken, ışıklarla birlikte 12.evde kalmaları arkamızdan dönen  olayların olabileceğini işaret ettiği gibi, bazı şeyleri de bir süreliğine kendimize saklamak isteyebileceğimizi, kayıplar yaşayabileceğimizi, zorlanabileceğimizi belirtmekte. Uranüs’ün yükselene desteği ani, beklenmedik çıkışları, değişiklikleri beraberinde getirebilir.  Yeniay, Ay düğümleri, Neptün ve Jüpiter’le zorlayıcı açı kalıbı oluştururken, Pluto’nun da işin içinde olduğunu görüyoruz. Bu da bizi yine ‘kaybetmemek adına çok dikkatli olmaya’ yöneltmekte. Yükselen derecesinde bulunan şans noktası Ay düğümlerine yaptığı görünümle, kadersel şanslara atıf yapmakta. Bu noktada şans ayağımıza gelmişken, yanılmamak, kaçırmamak adına doğru kullanmaya gayret edelim.

Yeniayın işaret ettiği konular

5 Haziran’da İkizler burcunda meydana gelecek olan yeniay haritanın 12. evinde meydana gelmekte. Buna göre  fedakarlıklarımız, kontrol etmekte zorlanabileceğimiz durumlar, bilinçaltımız, kayıplar, hastane, hapishane gibi kapalı yerler, endişelerimiz, bağımlılıklar ve arınma çalışmaları, gizli düşmanlıklar ana konu başlıklarımızı oluşturacaklar. Bu yeniayda göz önünde olmak istemeyebiliriz. Duygu ve düşüncelerimizi, kararlarımızı başkalarıyla paylaşmaktan kaçınabiliriz.  Ortaya çıkan şartları kontrol etmekte zorlanabiliriz. Derin düşüncelere dalıp, kendimizi depresif hissedebiliriz. Korkularımızla yüzleşip, meditasyon, terapi gibi yollar deneyimleyebiliriz. Bazılarımız ise resim, müzik, edebiyat gibi  yollarla rahatlamayı seçebilirler. Sonuçta oldukça başarılı eserler ortaya çıkabilir. Aileyle, kardeşlerle, çocuklarla, sevgiliyle ilgili gelişmeler söz konusu olabilir. Sağlık problemleri mümkündür ki bu ebeveynlerle ilgili de olabilir. Geçmiş dönemde olunmuş tedavilere, ameliyatlara ait de dikkatli olmakta fayda var, sorunlar nüksedebilir.  Yanınızda çalıştırdıklarınızla, iş arkadaşlarınızla, üslerinizle zorlanabilirsiniz. Problemlere çözüm yolu arayabilirsiniz. Hayalini kurduklarımızla, gerçekler arasında duraklayarak, gerekli düzenlemeleri yapma zamanı. Resmi işleri olanlar pürüzlerle karşılaşıp, bazı işlerin üzerinden yeniden geçmek durumunda kalabilir. Haritası destekleyenler güzel anlaşmalar yapabilirler, kazanç elde edebilirler, güçlü insanlardan destek alarak, prestij kazanabilirler. Yakın arkadaşlar, kardeşler, kuzenler, aileyle tatil araştırmaları, planları yapabilirsiniz. Hukuksal konularla ilgili  problemleri olanlar sorunları çözmek adına gerekli evraklarını tamamlayabilir. İlişkiler adına kadersel bir süreçten geçmekteyiz. Etik olanla, olmayan değerlendirmeye alınacak diyelim. Atılmış adımlara, hamlelere yeni ayarlamalar yapmak gerekmekte. Yanlış seçimler üzerinden yol alanlar için kritik bir dönem. Düşkünlere, ihtiyacı olanlara karşılık beklemeden yardımlarda bulunabiliriz. Dürüstlükten ödün vermeden atılmış adımlar, haritası izin verenlere kazanç getirebilir. Sakarlıklara, kazalara, yaralanmalara da dikkat edelim. Denize, havuza girenlerin de dikkatli olmasında fayda var.  

İkizler burcunda meydana gelecek olan yeniaya uranyen prensipte bakarsak; Olması gibi davranmayanlar, taşın altına elini koymaktan kaçanlar, adaleti, etiği bir kenara atanlar, karşısındakini aldatanlar, gerçeği gereği gibi göremeyenler, haddinden fazla cin fikirliler, ilişkilerinin gidişatında sorun olanlar, biz olmayı bir türlü beceremeyenler,  çalanlar, çırpanlar, gizli ilişkilerden beslenenler, garibin hakkına el uzatanlar, ideallerini hayal yoluna taş döşeyerek kuranlar, öfkesinin, gücünün dengesini şaşanlar ya da bütün bunların tersi, hakkıyla, hukukuyla, gereğince yol alanlar !  (Siwa, Isis, Juno, Lilith, Apollon, Vulkanus, Neptün, Satürn, Jüpiter, Venüs) Yeniay adeta ilahi adalete çalışacak. Zorlayan, aslında daha önce defalarca yüzleştiğimiz ama çözemediğimiz, belki de geri durduğumuz, çözülmeyen konular yine bizi uğraştıracak (Güneş, Ay, Karma noktası, Ay düğümleri, Chaos). Bir süredir 5 gezegenle retro durumda yol almaya çalıştık. Gökyüzü bize eksik, hata ne varsa yapmamız, düzeltmemiz gerektiğini söylemekte. Dur, düşün, gerçekçi ol, sağlam yürümek istiyorsan gereğini yap demekte. Jüpiter ve Merkür normal hareketlerine döndüler ama halen retro yapan Mars, Satürn ve Pluto’ya 13 Haziran’da Neptün de katılacak. Her türlü ilişkilerimizde olayın dışına çıkarak, bütünü görüp, umarsız, hayalci, yüzeysel davranışlardan uzak durup, geçmişle hesaplaşarak yürümemiz, yolumuzu çizmemiz lazım ( Rhadamantanus, Phateon, Venüs, Ay/Satürn, Güneş/Satürn). İyi ya da kötü karşılığını görmeye başlayacağımız bir dönemdeyiz. Sağlam yürümeye gayret edelim ki zarar görmeyelim ki şartları , kırılmaları olumlu yönde alabilelim.

İkizler yeniayında burçları ana başlıklarına göre etkileyecek konular

5 Haziran günü İkizler burcunda meydana gelecek olan yeniayın burçları, yukarıdaki genel özellikler doğrultusunda, hangi ana başlıklarda etkileyeceğine bakarsak;

Koç ve yükselen Koçlar için :  Eğitim, iletişim, yazmak, kardeşler, komşular, kuzenler, yeğenler, kısa yollar, eşin uzak akrabaları, yabancılarla, hukuksal konularla ilgili işleri.

Boğa ve yükselen Boğalar için :  Maddi manevi kazanımlar, gelirler, yatırımlar, taşınabilir mallar, verdiğimiz borçlar,  babanın işten gelen kazancı, çocukların işi, statüsü, eşin kredi, borç, vergi, miras durumları, ameliyatı.

İkizler ve yükselen İkizler : Kendimiz, motivasyonlarımız, karakterimiz, kendimizi dışarıya ifade ve dış dünyayı algılama tarzımız, fiziksel görünümümüz, sağlık, bize yakın olan kişiler, babanın işi, statüsü, annenin ailesi, çocukların yüksek öğrenimi, büyükanne, büyükbaba.

Yengeç ve yükselen Yengeçler için :  Bilinçaltı, gizli düşmanlıklar, zorluklar, kayıplar, hastane, hapishane gibi kapalı yerleri ilgilendiren durumlar, başkalarından gizlediklerimiz, inzivaya çekilme, kaygılar, bağımlılıklar, bunlardan arınma çalışmaları, fedakarlıklarımız.    

Aslan ve yükselen Aslanlar için : Arkadaşlar, sosyal çevre, işten gelen kazancımız, içinde  bulunduğumuz organizasyonlar, gruplar, babanın kredi, vergi, borçlarla, ortak parayla ilgili durumları, ameliyatı, annenin parası, çocuğun eşi, evlilik, ortaklıkla ilgili durumları, davaları.

Başak ve yükselen Başaklar için : İş, kariyer, statümüz, hedefler, anne, annenin genel sağlık durumu, çocukların iş ortamı, sağlığı, eşin, ortağın babası, ailesi.

Terazi ve yükselen Teraziler için : Yüksek öğrenim, yabancılarla ilişkiler, uluslar arası işler, uzun seyahatler, hukuksal konular, hayat felsefesi, seminer vermek, ikinci eş, uzak akrabalar, eşin kardeşleri, yakın akrabaları, ebeveynlerin sağlığı, torun ile ilgili durumlar.

Akrep ve yükselen Akrepler için :  Kredi, borç, vergi, miras konuları, ortaklıklardan gelen para, ameliyatlar, eşin kazanımları.             

Yay ve yükselen Yaylar için :  Evlilik, eş, ortak, danışmanlık aldığımız kişiler, anlaşmalar, davalar, açık düşmanlıklar, çocukların eğitimleri, kardeşin çocuğu, büyükanne, büyükbaba.

Oğlak ve yükselen Oğlaklar için :  Günlük işler, yanımızda çalışanlar, iş ortamı, kiracılar, küçük hastalıklar, evcil hayvanlarımız, babanın kardeşleri, annenin uzak akrabaları, davaları.

Kova ve yükselen Kovalar için :  Çocuklar, sanat, spor, yaratıcı yönlerimiz, hobilerimiz, aşk hayatımız, babanın parası, ek işler, orta uzunluktaki seyahatlerimiz, annemizin kredi, borç, miras durumları.

Balık ve yükselen Balıklar için :  Ev, emlak gibi taşınmazlar, aile, atalarımız, köklerimiz, baba, kardeşin parası, eşin işi, statüsü, mülkler, babanın genel sağlık durumu, çocukların başkalarından gizledikleri şeyler, hastane, hapishane gibi kapalı yerlerle ilgili durumları, arınma çalışmaları, zorlukları.

Ülkemiz ve İkizler yeniayı

5 haziran günü İkizler burcunda meydana gelecek olan yeniay ülkemizin 12.evinde meydana gelecek. Buna göre hastaneler, hapishaneler, kapalı yerler, vatan hainleri, gizli düşmanlıklar, gizli örgütler, ajanlar,  suikastler, uyuşturucular, sendikal sorunlar ve grevler, yardım grupları ve faaliyetleri, gizli ilişkiler gündemimizi oluşturacak ana başlıklarımız. Dokunulmazlıklar konusu ile birlikte bazı milletvekillerinin durumları, davaları onlar adına  baş ağrıtabilir. Amerika’da açılan davanın yansımaları da burayı meşgul edecektir. Basın-yayına, akademisyenlere, eğitime, göçmenlere, dolaşıma yönelik ayarlamalar devam etmekte, ilerleyen dönemde de edecek. Yeni tutukluluklar, davalar gündemimize oturabilir. Uyuşturucu operasyonları, vatana ihanet konuları , komşu devletlerle ilişkiler , toprak güvenliğimiz, terör bu yeniayda bizleri meşgul edecek.  Patlamalar, yangınlar, deniz kazaları, sulardan, kimyasal maddelerden, gazlardan gelebilecek zararları göğüslemeye devam ediyoruz. Geçmiş yanlışlar, adaletsizlikler idarecilerin, yöneticilerin hesaplaşma yaşamasına yol açacak gözüküyor. Bilgimiz dışında gerçekleşmiş bazı olaylar halkın gerçek dışı, sahte ile olması gerekeni, bilgisel, ahlaki ve hukuksal açıdan doğru olanı sorgulamasını getirebilir. Siyaseten de, finansal, eğitim vs her alanda adeta seçimlerin, alınan kararların, sınırların baştan ayağa test edildiği bir yeniay diyebiliriz. Yabancılarla ilişkiler, uluslararası işlerdeki kırılmanın derinleşmesi olasıdır. Finansal yatırımlarda kayıp yaşamamak adına dikkatli olmakta fayda var.  Madenler ve madencilikle, sendikal yapılanmalarla ilgili yeni düzenlemeler de yeniayla karşımıza çıkabilir. Maaşlarını alamayan madencilerle ilgili gelişmeler mümkündür. Bilinen, tanınan idareci, yönetici kaybı olasıdır. İdeolojik temelli çatışmalar daha dikkat çekici hale gelebilir. Sıra dışı dolandırıcılıklara aşina olabiliriz. Edebiyatta, sanatta yine başarı haberleri alabiliriz.

Yukarıda 5 Haziran günü meydana gelecek olan yeniayın geodetic west mundane ve orta noktalar esas alınarak çıkartılmış kartografik haritasını görmektesiniz. Harita üzerinde renkli oklarla işaretli düşey hatlar ve çevresi, yeniay enerjisinden genel olarak daha belirgin etkilenmesi olası yerlerdendir.

 

Azade Öksoy

 
Toplam blog
: 182
: 1575
Kayıt tarihi
: 07.06.07
 
 

İstanbul'da doğdum. İTÜ'den mezun olduktan sonra bilgi işlem, eğitim ve finans sektörlerinde çalı..