Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

25 Aralık '07

 
Kategori
Ekonomi - Finans
 

2008 Dolar, altın

2008 Dolar, altın
 

Kredi krizi ve hediyesi helikopterle para dağıtacak Bernanke


ABD'de ev fiyatlarındaki düşüş bankaların ev kredi vermesini önlüyor. Ev fiyatlarının gelişmiş bölgelerde %30, %50 oranında düşmesi bekleniyor.Akıllara ziya tek çözüm, bütün sistemin çökmesini önlemek için, sayıları milyonu bulan ev kredilerinin hepsini yeniden yapılandırıp vadelerini uzatıp faizini düşürmek.

Bunun dolar ve altın üzerindeki etkisi belli değil henüz, fakat dolar için kötüyken altın için iyi olacağa benziyor. Körfezdeki petrol üreten ülkeler korku içinde olanları izlerken paralarını dolara bağlamaktan vazgeçecekler. Beklenen kağıt ekonomisi krizi doları öldürürken petrodoları da ortadan kaldıracak. Altın ise ev ve ona bağlı kağıtların fiyatları düşüp durgunluğu önlemek umuduyla para arzı arttırılırken yükselecek. Altın fiyatları uzun süredir 800 dolar/ons’a oturdu ve yukarı hareket için güçleniyor.

Benim 2008 için naciz tahminin doların euroya karsı en az %10-15 daha düşeceği, altının onsunun ise 1200$’a doğru hareket edeceği şeklinde. Bu hareketin 2008’de ABD batacak veya birleşecek bankalar tarafından da körükleneceği inancındayım...

 
Toplam blog
: 25
: 1298
Kayıt tarihi
: 16.06.06
 
 

Trabzon doğumluyum. Uluslararası ve ulusal şirketlerde uzun süre finans yöneticiliği yaptım. Ekon..