Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

22 Nisan '09

 
Kategori
ÖSYS
 

2010 “YGS” ye şimdiden çalışmak

2010 “YGS” ye şimdiden çalışmak
 

osym logo


ÖSYM’nin aldığı son karar gereği gelecek sene iki aşamalı bir sınav sistemine geçilecek. Osym başkanı Ünal Yarımağan’dan son gelen bilgiler ışığında gelecek sene için birinci aşama sınavı nisan ayının ilk veya ikinci haftası, ikinci aşama sınavları için ise haziran ayında okulların kapanmasına göre sınav takvimi oluşacağı söyleniyor. Yeni sınav sistemi ile ilgili daha önceden sistemi irdeleyen bir yazı yazmaya çalışmıştım (2010 sınav sisteminde değişim sancısı). Bu yazımda ilk sınavı doğrudan ve çok önemli bulduğumdan dolayı nisan ayındaki “YGS”yi yani ilk sınavın tüm öğrencilerin ama özellikle de meslek liseli öğrencilerin katılacakları ilk sınav olması ve bu sınavın sonunda kendi alanlarında dört yıllık ve/veya iki yıllık tercih yapacaklarından dolayı şu an itibarı ile bir (1) senelerinin kaldığına dikkat çekmek isterim. *** Meslek Liseli İlk Sınava 365 gün Kaldı. Dikkat !!!!!!!

2010 yılındaki ilk sınava şimdilerde 11.sınıfta okuyan meslek liselileri yakından ilgilendiriyor. Öyle ki bu öğrencilere çok ciddi açılım sunulması planlanmadığına göre -en azından şimdilik- ilk sınav için şimdiden hazırlık yapmaları menfaatlerine olacaktır. Şimdiden hazırlanmak en azından kendi kategorisindeki yarışçılarının büyük bir çoğunluğunun bırakın gelecek sene için hazırlık yapmayı, yeni sınav siteminden bile haberdar olmadıkları hesaba kattığımızda bu hazırlık bir puan öne geçirecektir. Şuan bunu iyi bilen ve irdeleyen bir meslek lisesi öğrencisi şimdiden alt yapısını ve donanımını arttırarak bunu başarabilir. Öyle ki senelerden beri alışılagelen bir alışkanlığın kurbanı olacak/olan gençler, 2009-2010 eğitim öğretim yılının açılışına kadar böyle bir hazırlık yapmayabileceklerinden/yapmayacaklarından dolayı bu farkındalığı yakalamayacaklarını düşünüyorum.

*** Yük Arttı. Dikkat !!!!!!

Bu seneden sonra iki aşamalı sınav ile birlikte sorular da artacak ve belki de ilk sınavdan hiç sorulmayan konulardan soru gelecektir. İlk sınavda tahmini 180 soru sorulması planlanıyor. Bunlar sırası ile Matematik: 45, Türkçe: 45, Sosyal: 45, Fen Bilimleri: 45 diye gitmektedir. Şimdiden yeni sisteme dönük dershaneler ve yayıncılar hazırlıklarını tamamlamış gibiler. Öğrenciler bu aşamada bu konuda iyi hazırlık yapan dershaneleri ve yayınları sıkı takip etmelidirler. Ayrıca dershanelerin öğrencilerin yeni siteme ne kadar hazır olduklarını ölçmek için yapılan seviye tespit sınavlarına girmeli ve kendini görmelidir. Sonuçlarını dershanenin kendisi veya başka bir uzmana göstermeli ve görüşünü almalıdır. Şimdiden bu ve buna benzer hazırlık yapanlar eminim ki seneye bunun meyvelerini toplayacaklardır. Şimdiden hazırlık yapan ve yapmaya çalışan öğrencilere başarılar dilerim.

Korkmaz İSLAMOĞLU

Psikolojik Danışman

 
Toplam blog
: 30
: 9916
Kayıt tarihi
: 12.05.08
 
 

KOÇLUK DANIŞMANLIK ..