Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

13 Kasım '10

 
Kategori
Siyaset
 

2011’de kilit: MHP

2011’de kilit: MHP
 

2011 senesinde yapılacak seçimler için belirlenen tarih, bu ayın başında ilk defa dillendirildi. Buna göre seçimlerin 12 Haziran 2011’de yapılacağı iddia ediliyor. Bu havadis zaten aynı anda bütün haber ajanslarına geçti. Fakat seçimin tayin edildiği tarihten çok, olası seçimlerde Milliyetçi Hareket Partisi’nin ne kadar oy alacağı ve barajı geçip geçemeyeceği merak konusu oldu.

Bütün bunlarda gösteriyor ki; seçimlerde ki sonuçlar aslında şimdiden Milliyetçi Hareket Partisi’ni kilit parti rolüne soyunduracak. Onun için, yaygın görüş olan Milliyetçi Hareket Partisi’nin yaşayacağı baraj sorununun aksine oylarını arttıracağını düşünmekteyim.

Türkiye’nin siyasi tarihine baktığımızda da bu ve buna benzer gelişmeleri görürsünüz. Başbakan Recep Tayip Erdoğan’ın son zamanlarda Milliyetçi Hareket Partisi’nin tabanına yönelik davetkâr çıkışları aslında bu tezimizi güçlendiriyor. Başbakanı bu istikamete itense aslında 12 Eylül Referandumunda ortaya çıkan sonuçlardır. Fakat Başbakan’ın hesabının yanlış olduğu bir noktanın mevcut olduğunu belirtmek isterim. O referandum da evet oyları Milliyetçi Hareket Partisi kadar Cumhuriyet Halk Partisi’nden de çıkmıştır. Şu hususta unutulmamalıdır ki; Referandumda evet oylarının çokluğunda 12 Eylül sürecinde ortak acılar çekmiş sağcı ve solcu kesimden insanların adeta bu süreçle hesaplaşma güdüsüyle hareket etmiş olması yatmaktadır. Bunda, Erdoğan’ın 12 Eylül Anayasası’nın yerine daha demokratik bir anayasa getirme ve muhalefet partilerinin buna takoz koyduğu propagandasının büyük rolünün olduğu unutulmaması gereken önemli bir gerçektir. Bu bakımdan seçimleri referandumdan ayrı tutmak gerekir. Bundan dolayıdır ki; seçimi referandum sonuçları değil, partilerin halka yönelik ikna edici program ve bu kapsamda ortaya koyacağı ekonomik ve sosyal projeler belirleyecektir.
 
Toplam blog
: 204
: 673
Kayıt tarihi
: 07.02.08
 
 

Adım Harun ÖZYURT. 11 Şubat 1983 günü Almanya'nın Frankfurt şehrinde doğdum. 1986'da Türkiye'ye dönd..