Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

01 Ocak '11

 
Kategori
Haber
 

2011 Eurovision Temsilcimiz Yüksek Sadakat

2011 Eurovision Temsilcimiz Yüksek Sadakat
 

Yüksek Sadakat Grubu


Her yıl ekim sonu ile kasım başı arasında açıklanan Eurovision Şarkı Yarışması temsilcimiz bu kez oldukça geç bir zamana, yeni yıla bırakıldı. Normal şartlarda bir şarkıcı ile sözleşme imzalayan TRT yeni yıl programında şarkıcının Eurovision’a götüreceği şarkısının yer aldığı programlar hazırlar, şarkıyı tanıtırdı. Bu kez şarkı tanıtımı sözleşme yapılacak şarkıcının bir türlü bulunamaması –karar kılınamaması- sebebiyle aksadı. Şarkımız hala yok!

2011 yılı 56. Eurovision Şarkı Yarışması Düsseldorf, Almanya’da düzenlenecek. Geçtiğimiz yıl MaNga’nın ikinci olduğu yarışmayı Alman şarkıcı Lena’nın Satellite adlı şarkısı kazanmış, gayet basit bir formda olan şarkı göstere göstere birinci olmuştu!

2011’e Milli Piyango heyecanı ile TRT’de girenler Eurovision temsilcimizin Yüksek Sadakat olduğunu duyduklarında oldukça şaşırdılar tahminimce.

Gelelim TRT’nin seçimine... Atiye, Hande Yener, Şebnem Ferah, Tarkan, Hayko Cepkin gibi isimler için kamuoyu yoklaması yapılırken Yüksek Sadakat oldukça sürpriz bir isim oldu. Birçok şarkıcı ve grubun üstüne basa basa “katılırım” şeklindeki açıklamaları TRT’yi memnun etmemiş olacak ki, bu sene Eurovision için hiç adından bahsedilmeyen Yüksek Sadakat görevlendirilmiş. İngilizce-Türkçe tartışmaları ile yoğun bir tartışmanın yaşanacağı yakın günlerde Yüksek Sadakat’in en kısa sürede şarkıyı hazırlayıp TRT’ye teslim etmesi gerekiyor. Eurovision Şarkı Yarışması’nın yapılacağı Mayıs ayından önce tanıtım, reklam ve turne çalışmaları için 2-3 aylık bir pay olması yarışmada başarı için olmazsa olmazlardan…

2011 Eurovision Şarkı Yarışması

2011 Eurovision şarkı yarışması yarı finalleri 10 Mayıs ve 12 Mayıs 2011 tarihinde yapılacak. Büyük final ise 14 Mayıs 2011'de düzenlenecek.

2011’deki bu yarışmaya Avusturya, tam 3 yıl aradan sonra yeniden katılacak. 43 ülke katılımlarını şimdiden onayladı bile! Slovakya daha önce katılmayacağını açıklasa bile sonradan kararını değiştirdi ve 2011'deki yarışmaya katılma kararı aldı. İtalya da 14 yıl aradan sonra Eurovision yarışmasına yeniden katılacak.

San Marino da 2 yıl aradan sonra bu yarışmaya tekrar katılacaklar arasında. Macaristan ise 1 yıl aradan sonra tekrar katılacak. Yarışmanın sunuculuğunu Anke Engelke, Judith Rakers ve Stefan Raab yapacak.

Yüksek Sadakat’e başarı dileyerek, o heyecanlı günleri beklediğimi hatırlatmakta yarar var.

A.Buğra TOKMAKOĞLU

abtokmakoglu@gmail.com

 
Toplam blog
: 430
: 2186
Kayıt tarihi
: 18.06.07
 
 

20 Nisan 1989'da İzmir'de doğdu. İlköğretim ve lise öğrenimini Karşıyaka'da tamamladı. 20..