Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

19 Ekim '14

 
Kategori
Futbol
 

2014 Brezilya Dünya Kupası

2014 Brezilya Dünya Kupası
 

Türkiye olarak katılamadığımız bir Dünya Kupası daha geride kalırken herzaman olduğu gibi kimimiz Brezilyalı olduk ve Almanya Marakana'da 7' lik yapınca çoğumuz Brezilyalılardan çok üzüldük. Kimimiz her konuda sistemsizlikten yakınan bizlerin,Arjantin - Almanya finalinde sistemliliğe tepki olarak Arjantini desteklemesini anlamakta zorlanırken, çoğumuz Almanya kazanınca, kişilere dayalı sistemlerin sisteme dayalı anlayışlara galip gelemeyeceğini bir kez daha gördük. Kimimiz Alman milli takımını tercih etti diye Mesut' a küfür ettik; ama çoğumuz Mesut 7 - 1' lik maçta sekizinci golü kaçırırken Türkçe küfür etti diye onun Türklüğüyle övündük. Halbuki asıl övüneceğimiz Mesut' un maçtan sonra Brezilyalıları teselli edişindeki Türklüğe has samimiyet olmalıydı.

Kimimiz Messi Maradona' dan daha büyük diyip durduk lakin çoğumuzun gönlü Maradona'dan yana olduğundan verdikleri Altın Top' a dönüp de bakmadık bile. " Kolombiyalı Rodriguez' e biraz ayıp olmadı mı abiler "diye düşündük sadece. Kimimiz 36 yaşındaki Klose'nin Dünya Kupaları tarihinin en golcü oyuncusu olmasına hayret ederken, çoğumuz Dünya Kupaları tarihinin en erken golünü atan Hakan Şükür' e bir jübile dahi yapmayanların kulaklarını çınlattık.

Kimimizin ağzı Robben' in İspanya maçında attığı depar ardından gelen golüyle açık kalırken; çoğumuzun yaptığı yorum şu oldu. " Gareth Bale için 100 milyon euro verip Robben' i yollayan Real Madrid yönetimi istifa! "

Kimimiz Ronaldo'ya ekşi sözlükte " Apaçi " dedik fakat bu, çoğumuzdaki acaba şapkadan tavşan çıkartır da Portekiz'i finallere taşır mı umudunu yok etmedi. Kimimiz Suarez Kiellini' yi ısırınca Zidan da Materazzi' ye kafa atmıştı diyerek durumu normalleştirmeye çalışsa da; çoğumuz Zidan' ın mukaddes olan şeylere saldırılınca herşeyi nasıl yok sayabilen sade bir insan olabildiğini unutmadık. Güçlüden yana olan düzene karşı olan kimimiz, Şili' li oldu ve 120' de Pinilla' nın şutu direkten dönünce " Güçlüden yana olan şansın, direkte patlayan bahtın " diye başlayan küfürler savurduk; ama çoğumuz ev sahibi yoluna devam etti diye oh be dedik. Kimimiz Gekas' ın kaçırdığı penaltıya üzülürken; çoğumuz Yunanistan' ın kaçan o penaltıyla elenmesine sevindik. Kimimiz Şinayderin maç boyu Cüneyt Çakır' a itiraz etmesine " çirkefe bak çirkefe" diye kızdık; çoğumuz Cüneyt Çakır yönettiği maçta Hollanda elense de Kuyt' ın maç sonu Çakır' ı tebrik edişine " Helal sana kibar adam " dedik. Kimimiz Hamza Hamzaoğlu' nun Şinayder' in Türk futbolu hakkındaki haklı eleştirilerini canlı yayında çürütme çabasına " Sen eyyamcılık yapacağına Fatih Terim' in gölgesinden nasıl kurtulucağını düşün " derken; çoğumuz " Hamza, Şinayder' e lafı koydu. " sanıp ucuz kahramanlığa prim verdik. Kimimiz Balotelli' nin " Uruguay ve Kostarika' ya gol atarsam İngiltere Kraliçesi'inden yanağıma bir öpücük bekliyorum. " demesine sorunlu bir futbolcunun cüretkarlığı olarak bakarken; çoğumuz Balotelli gibi kabına sığmaz oyuncuların futbola anlatılacak yeni hikayeler katmalarına sevindik. Kimimiz biri pempe bir mavi tekir bekir krampon giyen futbolculara " totoş mu bunlar "derken, çoğumuz bu halleriyle ortak kabullerimizi yıktıkları için tekir bekir kramponları onlara pek bir yakıştırdık.

Kupanın açılış maçına yorumcu diye çıkarttıkları ve futbol hayatında akıldan kalan tek şeyi Ortega' ya yaptığı kulis olan Ceyhun Eriş' e, spiker kale çizgisi teknolojisi hakkındaki düşüncesini sorunca " Ben futbolun organik kalmasından yanayım, İnorganik futbolu sevmiyorum. " diye cevap verişine gülsek mi ağlasak mı bilemezken, çoğumuz Ömer Üründül Abimizin " Kaleci olmasa gol olurdu, top doğrudan auta gitti rakibe çarpsaydı korner olurdu, İki takım da gol atamazsa maç berabere biter " gibi efsane yorumlarıyla makara yaparak günahını aldığımıza hayıflandık.

Kimimiz milli takım küllerinden yeniden doğsun diye başına 3. kez Fatih Terim ve ona has egoların getirilmesini haklı olarak " çektiğimiz ızdarıbı uzatacak " birşey diye eleştirirken; çoğumuz çarenin Terim' den mucize beklemekte değil özgün bir spor kültürü ve ahlakı geliştirmekte olduğunu görmezden geldik.
Sonuç olarak yine onlar oynadı biz izledik.
2018 Dünya Kupası'ında Favorim Cezayir!! 

 
Toplam blog
: 70
: 289
Kayıt tarihi
: 26.07.14
 
 

Sapancalı, Üniversite mezunu, satış pazarlama sektöründe çalışan Errare Humanum Est ve Dum Spiro ..