Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

30 Aralık '14

 
Kategori
Sivil Toplum
 

2014'de neler yaptık?

2014'de neler yaptık?
 

Görsel, Erdoğan Demir (Keşan)


Merkezi İstanbul’da bulunan Keşanlı Yönetici ve İşadamları Derneğimiz (KEYİAD)’ın Yılbaşı buluşmasını 24 Aralık 2014 Çarşamba günü gerçekleştirdik. 

Beyoğlu Galata Restoran'da  gerçekleşen yemekli toplantıda, üyelerimizin de katılımıyla 2014 yılı faaliyetlerimizi değerlendirdik.
2014'de neler yaptık:
Keşan’dan 22 Şubat 2014 Cumartesi akşam saat 21.15'ten itibaren canlı yayında, Tek Rumeli TV ekranlarında sizlerle olduk. 
KEYİAD Başkanı Ahmet Eler’in sunumuyla,
Hürriyet Gazetesi Yazarı Vahap Munyar,
ESSE Yönetim Kurulu Başkanı Semih Şeftali,
Tureks Yönetim Kurulu Başkanı Ruşen Çetin,
Derimod Yönetim Kurulu Başkanı Ümit Zaim,
Keşan Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Helvacıoğlu arkadaşımızın konuşmacı olarak katıldıkları gecede, geniş bir katılımla birlikte olduk.

*

Keşanlı Aguş Aga ve "Turan Güneş" anısına oğul Hurşit Güneş, KEYİAD girişimleriyle 12 Nisan 2014 Cumartesi günü Keşan'ı ziyaret ederek, merhum Prof.Dr Turan Güneş ile klarnetçi Aguş GÜMÜŞ anısını canlandırdı. Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan ziyaret edildi. Ardından, Serkan Çağrı ile Ahmet Eler bu güzel anıya ilişkin Tek Rumeli TV'de değerlendirmelerde bulundu.
Güneş: “Bizim buralarda büyüyüp gırnatanın tınısını sevmeyen olmaz”
Hurşit Güneş, 1999 yılında da Keşan Belediye Başkanı Merhum Mehmet Gemici’yi makamında ziyaret ettiğini belirterek, şunları söyledi: "Aguş’un hikâyesini biliyoruz. Rahmetli babam ve ben Kandıralıyız. Babam Aguş’la bir frekans bağı tutturmuş ve Keşan’daki evine gitmiş. Aguş da babamın Kandıralı olduğunu düşünerek, birlikte gırnata çalma konusunda anlaşmışlar. Keşan, Kandıra’ya çok benziyor."
*
08.04.2014 tarihinde, 34-103-191 kütük nolu derneğimizin beyannamesini, İstanbul Dernekler Masası'na verdik, yasal yükümlülüklerimizin gereğini yerine getirdik.
*
Yerel yönetimlerle başlattığımız diyalog sürecinde, 2012 – 2013 sezonunda Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay “Yerel Yönetimlerde Sultangazi, İstanbul ve Yerel Yönetimler Modeli” konularında çeşitli defalar sunum yapmıştı. Derneğimizi temsilen başkan vekilimiz Cengiz Topal, mensuplarımızdan Metin Gavaz ile Mustafa Helvacıoğlu olmak üzere, beraberinde Keşan Ticaret ve Sanayi Odası mensupları ile birlikte İstanbul SULTANGAZİ'nin Keşanlı Belediye Başkanı Cahit Altunay'ı makamında ziyaret ederek KEYİAD Keşan Ekibi olarak, başarılarının devamını diledik.
*
İşletme / Yönetim ve Organizasyon Doktorası çalışmalarını kararlılıkla sürdüren sevgili kardeşimiz Okşan ALGUR, KEYİAD Yönetim Kurulu Başkan Yardımcılığı görevinin yanı sıra,  Kariyer Koçluğu ve Mentorluk, TYRIAD, AKUT üyeliği, Peryon ve Nar Taneleri Projesi çalışmalarında da bulunmaktadır. Buna ilişkin derneğimiz adına tanıtım faaliyetlerinde bulunduk.  
*
Ali Müfit Gürtuna'yı konuk ettik: Tam da "Köy Enstitüleri Gerçeğinin” konuşulduğu günlerde ekonomi ile eğitimi bir arada ele aldık. Gürtuna'nın da dediği gibi eğitim, elbette üretim esaslı olmalı. Üretimin önündeki bütün engeller kaldırılmalı. Üretimin katma değeri yüksek olmalı. Bu da "bilgi ekonomisi" ile olacak bir şey. Tek Rumeli ekranlarında program 03.05.2014 saat 21.30'da yayımlandı.
*
Sevgili Pelin Batu, konuğumuz oldu;
Marquez’in "Başkan Babamızın Sonbaharı" adlı kitabı özellikle bugünlerde ders kitabı gibi okunmalıdır, diyordu:
Marquez, bu romanında evrensel bir tek adam yarattı. Bütün gücün tek adamda toplanmasından dolayı ne gibi felaketlerin doğabileceğini anlattı.
Dünyanın pek çok ülkesinde görüldüğü üzere, tek adamların bir ortak noktası vardı: çevrelerini kayırırlardı. "Netekim" romanda başkan istihbarat şefine müthiş yetkiler verdi. Polis devleti, muhalif gördüğü herkesi ezip geçtikten sonra kanser gibi birbirini yemeye başladı.
Güç böyle bir şeydir; aileleri birbirine düşürür, baştan çıkarttıkça doyumsuzlaştırır.
Tek adam, yeni zengin ordusu yaratarak gözlerinde ilahlaşır. Ama putlaştıkça yalnızlaşır. Diktatörlerin sonbaharı karanlıktır, paranoyaktır.
Bu durum, oldukça manidar, değil mi?
Pelin Batu'nun bu ve benzeri sorulara verdiği yanıtları, 03.05.2014 Cumartesi akşam saat 21.30'dan itibaren Tek Rumeli ekranlarından sizlerle paylaştık.
*
“Bahara Merhaba” temalı “Trakya Buluşması” gerçekleştirdik.
06 Mayıs 2014 Salı günü akşam saat 19.30’da Taksim’deki Titanic Hotel’de gerçekleşen yemeğe Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan, TUREX Yönetim Kurulu Başkanı ve Türk – Ukrayna İş Konseyi Başkanı Ruşen Çetin, Serkan Çağrı ve Oğuz Berkay Fidan ile 50’ye yakın dernek üyemiz katıldı.

Gecede, Eğitimci Şair-Yazar Muhsin Durucan, "Bir Sevdadır Edirne..." adlı özgün şiirini okudu.

*
Ukrayna-Rusya-AB İlişkilerinin masaya yatırıldığı Ekonomide Ufuk Turu programımızda 14.05.2014 Cumartesi akşam saat 21.30'da Tek Rumeli'de TOBB DEİK Türkiye Ukrayna İş Konseyi Başkanı Ruşen ÇETİN'le çok kapsamlı ve bilgilendirici program gerçekleştirdik.

*
Ahmet Eler ile ekonomi danışmanımız Prof. Murat Ferman ve KEYİAD Yönetim Kurulu Üyesi Fuat Güngör, 31 Mayıs 2014 Cumartesi günü Keşan Ticaret ve Sanayi Odası önceki başkanlarından Celil Tanyolaç’ı Keşan’da ziyaret ederek ekonomi ve proje bazlı görüş alış verişinde bulunduk.
Aynı günün akşamı, Tek Rumeli TV'de (31 Mayıs Cumartesi) Keyiad Başkanı Ahmet Eler ve Prof.Dr. Murat Ferman "Ekonomide Ufuk Turu" programında günceli değerlendirdi. Etkin ve güçlü sivil toplum için kolektif hareketi her zaman ön planda tutan Keşanlı Yönetici ve İşadamları Derneğimiz KEYİAD bu program kapsamında son ekonomik gelişmeleri gündeme taşıdı.

*
Tek Rumeli ekranlarında Prof. Dr. M. Doğan Kantarcı'yı da konuk ettik. Prof. Kantarcı, Türkiye’nin yakından tanıdığı bir bilim insanı… Çeşitli konferanslarda çevre ile ilgili bilgiler veren İstanbul Üniversitesi Orman Fakültesi Toprak İlmi ve Ekoloji Anabilim Dalı Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Doğan Kantarcı, sulu tarımda kullanılan kimyasal bileşiklerin sınırlı miktardaki taban suyuna sızarak tarımın ve doğal ekosistemleri yok edeceği uyarısında bulundu.
* * *

Uzun bir yaz tatilinde elbette ki boş durmadık;

Daha önce 30 Ocak 2014 Perşembe günü İstanbul Büyükçekmece Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleştirdiğimiz panelde Saroz Körfezi ve turizm potansiyelimizi masaya yatırmıştık, hatırlayacaksınız.
Panelde Turizm Yazarları Derneği (TUYED) Başkanı Kerem Köfteoğlu, “turizminsesi.com” Genel Yayın Yönetmeni Bora Özgen, Avukat Mesut Kavak ve KTSO Turizm Komitesi Grubu Başkanı Mustafa İşçimen konuşmacı olarak katılırken, panelin modaretörlüğünü KEYİAD Başkanı ve program yapımcısı Ahmet Eler kardeşimiz yapmıştı.

İşte bu bildirimizle gündeme taşıdığımız konuları, bütün bir yaz tatili boyunca “yerinde” gözlemledik.

* * * * *

Yaz tatilinin ardından Keşan ve geleceğinin tartışıldığı program "Vizyonkent Keşan" 29 Eylül Pazartesi akşamı, derneğimizin girişimleriyle Tek Rumeli’de yayımlandı.
Keşan Ticaret ve Sanayi Odası’nda çekimi gerçekleşen, yapımcılığını yine Ahmet Eler'in üstlendiği “Alternatifsiz Gündem” adlı programın 1. bölümünde Keşan Belediye Başkanı Opr. Dr. Mehmet Özcan ve Prof. Dr. Doğan Kantarcı ile birlikte Keşan Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, Keşan Ticaret Borsası Başkanı Yusuf Yörük, İpsala Ticaret Borsası Başkanı İbrahim Girgin de yer aldı.
*
Keşan Ticaret ve Sanayi Odası konferans salonunda Keşanlı öğrencilerle Ahmet Eler'in yönetiminde "Kendi Kişisel Markamızı Yaratmak ve Farklılaşmak" başlığı altında bir araya geldik.
"Keşan Uğur Dershanesi Öğrencileriyle Buluşma" spotuyla düzenlenen konferansa yaklaşık 200 kişilik bir katılım gerçekleşti.
*
Hakan ZİHNİOĞLU, Tek Rumeli ekranlarından "Alternatifsiz Gündem" programında konuğumuz oldu.
KEYİAD Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet ELER'in hazırlayıp sunduğu programda; Boğaziçi Üniversitesi Mezunları Derneği (BÜMED) Başkanı ve işadamı Hakan Zihnioğlu ile ağırlıklı olarak Üniversite İş Dünyası İlişkileri, Üniversite Öğrencilerinin Gelişme Süreçlerinin Yönetimi, Sosyal Sorumluluk Projelerinin Topluma Olan Katkısı, Markalaşma Sürecinde En Önemli Noktalar, Perakende Sektöründeki Son Gelişmeler, konularını ele aldık.
*
Türkiye'nin emekli İngiltere Büyükelçisi Özdem Sanberk 18 Ekim Cumartesi akşamı canlı yayında konuğumuz oldu. Sorularımıza yanıt veren Sanberk, Tek Rumeli ekranlarında hemşerilerimizle buluştu.
*
Türkiye'deki hazır giyim sektörünün öncü markalarından Lufian Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Emin Gümüştepe, Tek Rumeli ekranlarında bizlerle oldu.
Keşanlı Yönetici ve İşadamları Derneğimiz (KEYİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Eler'in hazırlayıp sunduğu canlı yayın ALTERNATİFSİZ GÜNDEM programımızda Gümüştepe, "Dünden bugüne Lufian"ı anlattı ve dünya pazarına çıkmak isteyen firmalar için mesajlar verdi.
*
Yerel basının "Duayen" sıfatını en çok hak eden, bilge kişi, değerli büyüğümüz Sevgili FEYZULLAH AKTAN da bizi İstanbul'da onurlandırdı. Ulaştırma görevlisi sevgili kardeşimiz Fırat Uluçay’a da bu anlamda bir kez daha teşekkür ediyoruz.
Keşanlı Yönetici ve İşadamları Derneğimiz (KEYİAD) yönetim kurulunun arzusuyla Tek Rumeli TV ekranlarına konuk olan, ÖNDER Gazetesinin kurucusu ve başyazarı AKTAN’IN, "Domuz Dolabı" adını verdiği kitabını tanıttık, Aktan programımızda, neredeyse bütün yaşamını özetledi.
*
Keşanlı Yönetici ve İşadamları Derneği (KEYİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Eler ve Altan ÖYMEN Tek Rumeli’de söyleştiler. Yine, Ahmet Eler ‘in hazırlayıp sunduğu "Alternatifsiz Gündem" isimli programda Radikal Gazetesi yazarı Altan ÖYMEN, Atatürk'ü özetle şu sözlerle anlattı: Atatürk’ün "Kıyafet Devriminde" ne kendisinin üniforma merakı vardı, ne de halkını tek tip elbise içine sokma hedefi...
*
Ahmet Eler’e EDSİAD’dan Sosyal Girişimcilik Ödülü:
Edirneli Sanayici ve İşadamları Derneği (EDSİAD) mensupları 12 Aralık 2014 Cuma günü Edirne’de düzenledikleri akşam yemeğinde, (KEYİAD) yönetim kurulu başkanı Sevgili Ahmet Eler kardeşimize 2014 yılı sosyal girişimcilik ödülü verdi. Edirneli hemşerilerimiz, böylesine bir ödülü ilk defa verdiklerini söyledi.
*
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği, Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu Türkiye-Çin İş Konseyi Başkan Yardımcısı ve Arzum Ev Aletleri Yönetim Kurulu Başkanı, Sevgili Murat Kolbaşı bizlerle oldu.
Kolbaşı ile "TÜRK KAHVESİ" Osmanlı kültüründe KAHVENİN yeri ve önemi, "kahve - likör - lokum" üçlemesi, tüm bunların "markalaşma ve koruma" çalışmaları üzerine konuştuk. İlginç bir değerlendirmeydi.
Türk kahvesinin, beş yüz yıllık tarihi ve gelenekleriyle 5 Aralık 2013 itibariyle UNESCO (Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Kurumu) "İnsanlığın Somut Olmayan Kültürel Mirası” temsili listesine resmi olarak kaydedildiğini öğrendik.
*
İnsan, başkalarının kişiliğini tahlil etmeden önce kendi kişiliğinin özelliklerini, olumlu ve olumsuz yönlerini yakından tanımak zorundadır.
Bunu en iyi dile getirenlerden biri de kişisel gelişim uzmanı  Sevgili Oğuz Saygın, yılın son canlı yayınımızda, Tek Rumeli ekranlarında bizlerle oldu.
20 Aralık Cumartesi akşam canlı yayınlanan programımız, 23 Aralık Salı günü tekrar yayımlandı.
*

Tabi ki bütün faaliyetlerimiz bunlarla sınırlı değil! …
24 Aralık 2014, Yılbaşı yemeğinde, Galata Restoran'da üyelerimizle buluşarak, proje bazlı faaliyetlerimize 2015 yılında da devam kararı aldık, güven tazeledik.

İnternet sitemiz: http://keyiad.org.tr/?p=380

 
Toplam blog
: 276
: 1102
Kayıt tarihi
: 19.11.12
 
 

Evli, 2 evlat babası, 1965'te doğdu, inançlı, müziksever, insansever, yurtsever, iyi yüzer, ünive..