Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

14 Ocak '14

 
Kategori
Gezi - Tatil
 

2014’ün seyahat trendleri

2014’ün seyahat trendleri
 

Seyahat etmenin kuralları her geçen yıl değişiyor. Teknolojinin gelişmesi, insanların isteklerinin artması, konaklama anlayışının değişmesi derken seyahat kuralları ve trendleri de her sene güncellenerek, farklı kimlikler kazanıyor. Herkesin ‘iyi’ tatil anlayışı bir diğerinden farklı olabilir ve iyi bir tatilden ne beklediği değişiklik gösterebilir. ‘İyi bir tatil nedir’ ve ‘nasıl olmalı’ sorularının cevaplarını seyahat trendlerine bakarak anlayabilirsiniz. İşte biz de bu sorulardan yola çıkarak 2014 yılının küresel tatil trendlerini sizin için sıraladık.

Küratörlerle Tatil Deneyimi

Artık internet sayesinde her yerde, bir sürü bilgiye ulaşabilirsiniz ancak buradaki önemli nokta, bu bilgilerin bir süzgeçten geçirilerek, uzman bir görüş tarafından doğrulanmasıdır. Konu seyahat olunca, bilgi çok ama detaylar az. İşte tam da bu yüzden seyahatseverlerin iyi bit tatil yapmalarına yardımcı olan seyahat küratörleri son dönemlerde oldukça moda. Küratör deneyiminde bir tatil gerçekleştiren seyahatseverler, kendileri için hazırlanan ve önerilen yerleri gezerek, restoranları deneyerek daha keyifli bir seyahat deneyimi yaşıyorlar. Online otel rezervasyonlarının trend olduğu son yıllarda, insanlar hotel araştırmalarını internet üzerinden yaparak satın almalarını gerçekleştiriyorlar. Hotel satın almalarda artık uzman kişilere başvuran seyahat tutkunları, seyahat planları için de uzman küratörlere danışıyorlar. 

Görüntü Her Şeydir

İnternet ortamında artık görüntü demek her şey demek… Instagram’a yüklediğiniz bir foto, Facebook’ta not yazarak paylaştığınız bir görüntünün etkisi çok büyük. Pazarlama piyasasında, özellikle sosyal medyada paylaşılan fotoğraf, yazı veya notların önemi değerli. Kurumsal markalardan küçük markalara kadar pazarlamanın her alanında öncelik olarak görseller sunuluyor.

Seyahatlerde Akıllı Tasarımların Yükselişi

Dünya artık parmaklarımızın ucunda! Uçak bileti, otel rezervasyonu, konser bileti derken seyahate dair her şeyi internet üzerinden yapıyoruz. Gelecek yıllarda tatil anlayışında akıllı teknolojinin yeri ve önemi daha da artacak. Oteller, havalimanları, trenler gibi seyahatlerinizde kullanacağınız yerler artık daha teknolojik… Telefon ve tablet uygulamaları, haritaların sokak görüntüleri, otellerin ve gidilecek yerlerin internetteki yorumları seyahatlerde kişilere oldukça yardımcı oluyor. Seyahat şirketleri de hızla değişen müşteri talepleri ve çeşitli isteklerini hızlı teknolojik altyapıları sayesinde karşılıyor. Teknolojinin seyahatlerdeki yeri her geçen gün hızla artıyor.

Seyahat Vizesinin Önemi

Seyahate çıkacak insanların son zamanlarda dikkat ettiği hususlardan bir diğeri ise gidilecek ülkenin sizden vize isteyip istemediği… Son yıllarda insanlar tatile çıkmadan önce fazla efor sarf etmek istemiyor. Bu yüzden vize isteyen ülkeler yerine vize istemeyen ülkelerin tercih edilmesindeki oran her geçen gün artıyor. Türkler’e vize istemeyen Orta Doğu, Asya ve Güney Amerika ülkeleri son yıllarda popüler olan destinasyonlar arasında yer alıyor.

 

 
Toplam blog
: 67
: 2743
Kayıt tarihi
: 15.04.13
 
 

Jabiroo ismi bir tür Güney Amerika leyleğinden esinlenerek bulunmuştur. Jabiroo özel seyahat haya..