Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

21 Nisan '15

 
Kategori
Siyaset
 

2015 Seçimleri

2015 Seçimleri
 

2015 seçimlerinin, önceki seçimlere göre daha farklı geçeceği kesin. Neden mi?  Bunun bence üç önemli nedeni var. İlki AKP nin başında R.T.Erdoğan yok ve Davutoğlu başbakanlık koltuğuna hala acemi.  İkincisi önceki seçimlerden daha farklı, daha akıllı bir CHP. Üçüncüsü barajı geçmeyi hedefleyen sol görüntüsü veren HDP.

CHP in seçim bildirgesi ekonomik ağırlıklı olması siyaset arenasını oldukça etkilemişe benziyor, AKP üst düzey yetkililerinden gelen açıklamalar bunu doğruluyor. Emeklilere yılda 14 maaş, asgari ücreti net 1500 lira yapmak, çiftçilere mazotu 1,5 liraya vermek ve ilgimi çeken önemli bir nokta da bu son dönemde AKP yi mümkün olduğunca konuşmama kararı alması. Geçmişi değil Türkiye’nin yaşanacak geleceğini konuşmak. 

AKP kanadında CHP vaatleri için kaynak nerede sorusuna, CHP bugüne kadar yapılan israfları önleyeceğini söylüyor. Kaynak aşağı yukarı 150 milyar TL olarak hesaplanmış, yolsuzluklarda konuşulan rakamların 200 milyar civarında olduğu düşünülürse kaynakta sorun olmadığı kesin. Dolayısıyla CHP in vaatleri mantıklı ve iyi çalışılmış görülüyor. Bu konuda esprili bir yanıtı sizinle paylaşayım;

Her ay aidat veriyorsun, çöp toplanmıyor, asansör bozuk, merdiven pis. Yeni yönetici adayı, bunlar düzelecek diyor. Hangi para ile kaynak nerede diyorlar. O soranlara cevap her ay toplanan aidat gösteriliyor.

40 bin kadın CHP li, 4 milyon evi dolaşıp CHP in vaatlerini anlatması önemli. CHP in oylarını artıracağı kesin. Eleştirilen bir konu da zamanın azlığı deniliyor. İletişimciler, vaatlerin anlaşılır olması, propagandanın sıkıcı olmaması açısından sürenin mantıklı olduğu cevabını veriliyor. 

Peki bu tablo seçmeni nasıl etkileyecek? Kafalar karışık aslında. HDP in %10 barajını aşması önemli. CHP hangi kesimden ilave oy alacak? Şu an net cevap vermek zor, ama bir iki hafta sonra durum daha netleşecek. Biz de burada anlatacağız.

 

 

 
Toplam blog
: 487
: 1730
Kayıt tarihi
: 01.04.07
 
 

1965 İstanbul doğumluyum. İTÜ Elektrik mühendisliğinden mezun oldum. Özel sektörde Kalite Bölümünde..